Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Iubesc lucrările de chimie Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:21

Patru elevi îndrumaţi de profesoara de chimie, Mărioara Deszi, s-au întors cu premii de la concursul ,,Cum se face” organizat de Universitatea Politehnică Bucureşti

     Patru elevi de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” din Victoria au impresionat juriul concursului ,,Cum se face” organizat de Universitatea Politehnică Bucureşti în zilele de 27 şi 28 octombrie a.c. Lucrările ,,Culorile toamnei” şi ,,Osmoza, fenomen de bază al metabolismului celular” prezentate de elevii din clasa a VIII-a sub coordonarea profesoarei de chimie, Mărioara Deszi, au fost premiate cu menţiune. Andrei Vlădăşel şi Bogdan Peicu au prezentat, teoretic şi practic, lucrarea ,,Culorile toamnei” în care au arătat importanţa pigmenţilor şi coloranţilor purtînd juriul prin peisajele unui an calendaristic. În laboratoarele Universităţii, elevii şi-au demonstrat talentele şi cunoştinţele de chimie, lucrarea lor fiind plasată de juriu pe locul IV în concursul la care au participat multe unităţi şcolare din ţară. Echipa celor doi elevi a fost premiată cu menţiune. Elevii Rareş Timoftă şi Sergiu Folea, tot din clasa a VIII-a, au prezentat lucrarea ,,Osmoza fenomen de bază al metabolismului celular”. Juriul s-a declarat surprins de tema aleasă de elevi şi de modul în care au fost realizate aplicaţiile practice. Juriul a plasat echipa celor doi elevi pe locul V, acordîndu-le menţiune. ,,Sînt nişte copii foarte buni şi talentaţi. Lucrez cu ei foarte bine, sînt receptivi şi reuşesc să înţeleagă fenomenele chimice. Petrecem în laborator foarte mult timp ceea ce este un lucru foarte bun mai ales că în ziua de azi elevii, în general, au şi alte preocupări. Munca le-a fost recompensată cu aceste premii, iar la nivel naţional este un rezultat foarte bun” a spus profesoara Marioara Deszi. Nu este primul concurs la care elevii îndrumaţi de profesoara de chimie au obţinut premii în urma lucrărilor prezentate. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 665 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316400

Horoscop zilnicZiare