Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Iubesc lucrările de chimie Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:21

Patru elevi îndrumaţi de profesoara de chimie, Mărioara Deszi, s-au întors cu premii de la concursul ,,Cum se face” organizat de Universitatea Politehnică Bucureşti

     Patru elevi de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” din Victoria au impresionat juriul concursului ,,Cum se face” organizat de Universitatea Politehnică Bucureşti în zilele de 27 şi 28 octombrie a.c. Lucrările ,,Culorile toamnei” şi ,,Osmoza, fenomen de bază al metabolismului celular” prezentate de elevii din clasa a VIII-a sub coordonarea profesoarei de chimie, Mărioara Deszi, au fost premiate cu menţiune. Andrei Vlădăşel şi Bogdan Peicu au prezentat, teoretic şi practic, lucrarea ,,Culorile toamnei” în care au arătat importanţa pigmenţilor şi coloranţilor purtînd juriul prin peisajele unui an calendaristic. În laboratoarele Universităţii, elevii şi-au demonstrat talentele şi cunoştinţele de chimie, lucrarea lor fiind plasată de juriu pe locul IV în concursul la care au participat multe unităţi şcolare din ţară. Echipa celor doi elevi a fost premiată cu menţiune. Elevii Rareş Timoftă şi Sergiu Folea, tot din clasa a VIII-a, au prezentat lucrarea ,,Osmoza fenomen de bază al metabolismului celular”. Juriul s-a declarat surprins de tema aleasă de elevi şi de modul în care au fost realizate aplicaţiile practice. Juriul a plasat echipa celor doi elevi pe locul V, acordîndu-le menţiune. ,,Sînt nişte copii foarte buni şi talentaţi. Lucrez cu ei foarte bine, sînt receptivi şi reuşesc să înţeleagă fenomenele chimice. Petrecem în laborator foarte mult timp ceea ce este un lucru foarte bun mai ales că în ziua de azi elevii, în general, au şi alte preocupări. Munca le-a fost recompensată cu aceste premii, iar la nivel naţional este un rezultat foarte bun” a spus profesoara Marioara Deszi. Nu este primul concurs la care elevii îndrumaţi de profesoara de chimie au obţinut premii în urma lucrărilor prezentate. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1183 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3921366

FaceBook

Horoscop zilnicZiare