Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Iubesc lucrările de chimie Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:21

Patru elevi îndrumaţi de profesoara de chimie, Mărioara Deszi, s-au întors cu premii de la concursul ,,Cum se face” organizat de Universitatea Politehnică Bucureşti

     Patru elevi de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” din Victoria au impresionat juriul concursului ,,Cum se face” organizat de Universitatea Politehnică Bucureşti în zilele de 27 şi 28 octombrie a.c. Lucrările ,,Culorile toamnei” şi ,,Osmoza, fenomen de bază al metabolismului celular” prezentate de elevii din clasa a VIII-a sub coordonarea profesoarei de chimie, Mărioara Deszi, au fost premiate cu menţiune. Andrei Vlădăşel şi Bogdan Peicu au prezentat, teoretic şi practic, lucrarea ,,Culorile toamnei” în care au arătat importanţa pigmenţilor şi coloranţilor purtînd juriul prin peisajele unui an calendaristic. În laboratoarele Universităţii, elevii şi-au demonstrat talentele şi cunoştinţele de chimie, lucrarea lor fiind plasată de juriu pe locul IV în concursul la care au participat multe unităţi şcolare din ţară. Echipa celor doi elevi a fost premiată cu menţiune. Elevii Rareş Timoftă şi Sergiu Folea, tot din clasa a VIII-a, au prezentat lucrarea ,,Osmoza fenomen de bază al metabolismului celular”. Juriul s-a declarat surprins de tema aleasă de elevi şi de modul în care au fost realizate aplicaţiile practice. Juriul a plasat echipa celor doi elevi pe locul V, acordîndu-le menţiune. ,,Sînt nişte copii foarte buni şi talentaţi. Lucrez cu ei foarte bine, sînt receptivi şi reuşesc să înţeleagă fenomenele chimice. Petrecem în laborator foarte mult timp ceea ce este un lucru foarte bun mai ales că în ziua de azi elevii, în general, au şi alte preocupări. Munca le-a fost recompensată cu aceste premii, iar la nivel naţional este un rezultat foarte bun” a spus profesoara Marioara Deszi. Nu este primul concurs la care elevii îndrumaţi de profesoara de chimie au obţinut premii în urma lucrărilor prezentate. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 578 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4059980

Informatii utileZiare