Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Iubesc lucrările de chimie Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:21

Patru elevi îndrumaţi de profesoara de chimie, Mărioara Deszi, s-au întors cu premii de la concursul ,,Cum se face” organizat de Universitatea Politehnică Bucureşti

     Patru elevi de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” din Victoria au impresionat juriul concursului ,,Cum se face” organizat de Universitatea Politehnică Bucureşti în zilele de 27 şi 28 octombrie a.c. Lucrările ,,Culorile toamnei” şi ,,Osmoza, fenomen de bază al metabolismului celular” prezentate de elevii din clasa a VIII-a sub coordonarea profesoarei de chimie, Mărioara Deszi, au fost premiate cu menţiune. Andrei Vlădăşel şi Bogdan Peicu au prezentat, teoretic şi practic, lucrarea ,,Culorile toamnei” în care au arătat importanţa pigmenţilor şi coloranţilor purtînd juriul prin peisajele unui an calendaristic. În laboratoarele Universităţii, elevii şi-au demonstrat talentele şi cunoştinţele de chimie, lucrarea lor fiind plasată de juriu pe locul IV în concursul la care au participat multe unităţi şcolare din ţară. Echipa celor doi elevi a fost premiată cu menţiune. Elevii Rareş Timoftă şi Sergiu Folea, tot din clasa a VIII-a, au prezentat lucrarea ,,Osmoza fenomen de bază al metabolismului celular”. Juriul s-a declarat surprins de tema aleasă de elevi şi de modul în care au fost realizate aplicaţiile practice. Juriul a plasat echipa celor doi elevi pe locul V, acordîndu-le menţiune. ,,Sînt nişte copii foarte buni şi talentaţi. Lucrez cu ei foarte bine, sînt receptivi şi reuşesc să înţeleagă fenomenele chimice. Petrecem în laborator foarte mult timp ceea ce este un lucru foarte bun mai ales că în ziua de azi elevii, în general, au şi alte preocupări. Munca le-a fost recompensată cu aceste premii, iar la nivel naţional este un rezultat foarte bun” a spus profesoara Marioara Deszi. Nu este primul concurs la care elevii îndrumaţi de profesoara de chimie au obţinut premii în urma lucrărilor prezentate. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 658 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4201770

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare