Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festivalul Portului Popular Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:15

      În zilele de 4-5 noiembrie a.c. s-a desfăşurat, pe scena Casei de Cultură din Făgăraş, cea de-a III-a ediţie a Festivalului Portului Popular intitulat sugestiv ,,Făgăraş foaie de ceapă“. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Făgăraş, Consiliul Local Făgăraş şi Casa de Cultură Făgăraş. Festivalul a început sîmbătă, 4 noiembrie, la ora 17.00, iar primul ansamblu care a debutat pe scenă a fost ,,Prietenia“ din Cincu. Au urmat apoi interpretele de muzică populară Dariana Cozma şi Mădălina Braga. La 17.45 Ansamblul Plaiurile Jibertului a încîntat asistenţa, la fel şi interpreţii Georgiana Pătrînjel, Carmina Tatomir şi Ştefan Ramba urmaţi de ansamblurile ,,Ceata Făgăraşului“ şi ,,Lunca Moldovei“ din Bacău. Au mai apărut pe scenă interpreţii Mihai Teacă şi Virginia Irimuş precum şi Ansamblul Naţional ,,Transilvania“. Duminică, 4 noiembrie începînd cu ora 17.00 startul a fost dat de Grupul de Copii ,,Sirinx“- Valentina Nimereală, Aura Ceprac şi Sofia Nemeş, urmat de Dragoş Guşeilă. La ora 17.20 pe scenă şi-a făcut apariţia Ansamblul Clubului Copiilor Făgăraş urmat de interpreţii Mioara Greavu, Flaviu Florea şi Dana Goleţ. A continuat programul cu Ansamblul ,,Junii Becleanului“, iar artiştii Mioara Greavu, Flaviu Florea şi Dana Goleţ au interpretat, din nou, frumoase cîntece populare. A încîntat audienţa cu un bogat program de dansuri Ansamblului ,,Făgăraşul“, după care au urcat pe scenă Viorica Cerbu, Mioara Marinca, Mariana Şandru şi Mirela Pascu alături de Gheorghe Berian.

 Făgărăşenii prezenţi la Casa de Cultură au avut ocazia să admire Ansamblul ,,Cindrelul- Junii Sibiului“, după care şi-a început programul interpretul Sebastian Stan. Programul a fost încheiat de către Junii Sibiului. ,,Suntem la a treia ediţie a acestui festival inedit şi împreună cu colegii mei, am prezentat un program folcloric alături de soliştii făgărăşeni şi naţionali cu piese din toate zonele folclorice ale ţării“ a spus profesorul Alexandru Dodos, dirijorul Orchestrei Casei Municipale de Cultură. ,,Mă bucur că acest eveniment a ajuns la cea de-a III-a ediţie şi văd că făgărăşenii răspund cu bucurie la asemenea evenimente şi vin în număr cît mai mare, ceea ce dovedeşte că în Țara Făgăraşului oamenii iubesc tradiţiile şi folclorul. Prin organizarea a cît mai multor evenimente consider că şi tinerii sînt încurajaţi să ducă mai departe tradiţiile zonei şi, mai ales, portul popular din care se inspiră şi marii creatori de modă“ a spus prezentatoarea Festivalului. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1178 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3921365

FaceBook

Horoscop zilnicZiare