Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festivalul Portului Popular Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:15

      În zilele de 4-5 noiembrie a.c. s-a desfăşurat, pe scena Casei de Cultură din Făgăraş, cea de-a III-a ediţie a Festivalului Portului Popular intitulat sugestiv ,,Făgăraş foaie de ceapă“. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Făgăraş, Consiliul Local Făgăraş şi Casa de Cultură Făgăraş. Festivalul a început sîmbătă, 4 noiembrie, la ora 17.00, iar primul ansamblu care a debutat pe scenă a fost ,,Prietenia“ din Cincu. Au urmat apoi interpretele de muzică populară Dariana Cozma şi Mădălina Braga. La 17.45 Ansamblul Plaiurile Jibertului a încîntat asistenţa, la fel şi interpreţii Georgiana Pătrînjel, Carmina Tatomir şi Ştefan Ramba urmaţi de ansamblurile ,,Ceata Făgăraşului“ şi ,,Lunca Moldovei“ din Bacău. Au mai apărut pe scenă interpreţii Mihai Teacă şi Virginia Irimuş precum şi Ansamblul Naţional ,,Transilvania“. Duminică, 4 noiembrie începînd cu ora 17.00 startul a fost dat de Grupul de Copii ,,Sirinx“- Valentina Nimereală, Aura Ceprac şi Sofia Nemeş, urmat de Dragoş Guşeilă. La ora 17.20 pe scenă şi-a făcut apariţia Ansamblul Clubului Copiilor Făgăraş urmat de interpreţii Mioara Greavu, Flaviu Florea şi Dana Goleţ. A continuat programul cu Ansamblul ,,Junii Becleanului“, iar artiştii Mioara Greavu, Flaviu Florea şi Dana Goleţ au interpretat, din nou, frumoase cîntece populare. A încîntat audienţa cu un bogat program de dansuri Ansamblului ,,Făgăraşul“, după care au urcat pe scenă Viorica Cerbu, Mioara Marinca, Mariana Şandru şi Mirela Pascu alături de Gheorghe Berian.

 Făgărăşenii prezenţi la Casa de Cultură au avut ocazia să admire Ansamblul ,,Cindrelul- Junii Sibiului“, după care şi-a început programul interpretul Sebastian Stan. Programul a fost încheiat de către Junii Sibiului. ,,Suntem la a treia ediţie a acestui festival inedit şi împreună cu colegii mei, am prezentat un program folcloric alături de soliştii făgărăşeni şi naţionali cu piese din toate zonele folclorice ale ţării“ a spus profesorul Alexandru Dodos, dirijorul Orchestrei Casei Municipale de Cultură. ,,Mă bucur că acest eveniment a ajuns la cea de-a III-a ediţie şi văd că făgărăşenii răspund cu bucurie la asemenea evenimente şi vin în număr cît mai mare, ceea ce dovedeşte că în Țara Făgăraşului oamenii iubesc tradiţiile şi folclorul. Prin organizarea a cît mai multor evenimente consider că şi tinerii sînt încurajaţi să ducă mai departe tradiţiile zonei şi, mai ales, portul popular din care se inspiră şi marii creatori de modă“ a spus prezentatoarea Festivalului. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 609 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4060352

Informatii utileZiare