Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festivalul Portului Popular Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:15

      În zilele de 4-5 noiembrie a.c. s-a desfăşurat, pe scena Casei de Cultură din Făgăraş, cea de-a III-a ediţie a Festivalului Portului Popular intitulat sugestiv ,,Făgăraş foaie de ceapă“. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Făgăraş, Consiliul Local Făgăraş şi Casa de Cultură Făgăraş. Festivalul a început sîmbătă, 4 noiembrie, la ora 17.00, iar primul ansamblu care a debutat pe scenă a fost ,,Prietenia“ din Cincu. Au urmat apoi interpretele de muzică populară Dariana Cozma şi Mădălina Braga. La 17.45 Ansamblul Plaiurile Jibertului a încîntat asistenţa, la fel şi interpreţii Georgiana Pătrînjel, Carmina Tatomir şi Ştefan Ramba urmaţi de ansamblurile ,,Ceata Făgăraşului“ şi ,,Lunca Moldovei“ din Bacău. Au mai apărut pe scenă interpreţii Mihai Teacă şi Virginia Irimuş precum şi Ansamblul Naţional ,,Transilvania“. Duminică, 4 noiembrie începînd cu ora 17.00 startul a fost dat de Grupul de Copii ,,Sirinx“- Valentina Nimereală, Aura Ceprac şi Sofia Nemeş, urmat de Dragoş Guşeilă. La ora 17.20 pe scenă şi-a făcut apariţia Ansamblul Clubului Copiilor Făgăraş urmat de interpreţii Mioara Greavu, Flaviu Florea şi Dana Goleţ. A continuat programul cu Ansamblul ,,Junii Becleanului“, iar artiştii Mioara Greavu, Flaviu Florea şi Dana Goleţ au interpretat, din nou, frumoase cîntece populare. A încîntat audienţa cu un bogat program de dansuri Ansamblului ,,Făgăraşul“, după care au urcat pe scenă Viorica Cerbu, Mioara Marinca, Mariana Şandru şi Mirela Pascu alături de Gheorghe Berian.

 Făgărăşenii prezenţi la Casa de Cultură au avut ocazia să admire Ansamblul ,,Cindrelul- Junii Sibiului“, după care şi-a început programul interpretul Sebastian Stan. Programul a fost încheiat de către Junii Sibiului. ,,Suntem la a treia ediţie a acestui festival inedit şi împreună cu colegii mei, am prezentat un program folcloric alături de soliştii făgărăşeni şi naţionali cu piese din toate zonele folclorice ale ţării“ a spus profesorul Alexandru Dodos, dirijorul Orchestrei Casei Municipale de Cultură. ,,Mă bucur că acest eveniment a ajuns la cea de-a III-a ediţie şi văd că făgărăşenii răspund cu bucurie la asemenea evenimente şi vin în număr cît mai mare, ceea ce dovedeşte că în Țara Făgăraşului oamenii iubesc tradiţiile şi folclorul. Prin organizarea a cît mai multor evenimente consider că şi tinerii sînt încurajaţi să ducă mai departe tradiţiile zonei şi, mai ales, portul popular din care se inspiră şi marii creatori de modă“ a spus prezentatoarea Festivalului. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 646 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316319

Horoscop zilnicZiare