Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festivalul Portului Popular Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:15

      În zilele de 4-5 noiembrie a.c. s-a desfăşurat, pe scena Casei de Cultură din Făgăraş, cea de-a III-a ediţie a Festivalului Portului Popular intitulat sugestiv ,,Făgăraş foaie de ceapă“. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Făgăraş, Consiliul Local Făgăraş şi Casa de Cultură Făgăraş. Festivalul a început sîmbătă, 4 noiembrie, la ora 17.00, iar primul ansamblu care a debutat pe scenă a fost ,,Prietenia“ din Cincu. Au urmat apoi interpretele de muzică populară Dariana Cozma şi Mădălina Braga. La 17.45 Ansamblul Plaiurile Jibertului a încîntat asistenţa, la fel şi interpreţii Georgiana Pătrînjel, Carmina Tatomir şi Ştefan Ramba urmaţi de ansamblurile ,,Ceata Făgăraşului“ şi ,,Lunca Moldovei“ din Bacău. Au mai apărut pe scenă interpreţii Mihai Teacă şi Virginia Irimuş precum şi Ansamblul Naţional ,,Transilvania“. Duminică, 4 noiembrie începînd cu ora 17.00 startul a fost dat de Grupul de Copii ,,Sirinx“- Valentina Nimereală, Aura Ceprac şi Sofia Nemeş, urmat de Dragoş Guşeilă. La ora 17.20 pe scenă şi-a făcut apariţia Ansamblul Clubului Copiilor Făgăraş urmat de interpreţii Mioara Greavu, Flaviu Florea şi Dana Goleţ. A continuat programul cu Ansamblul ,,Junii Becleanului“, iar artiştii Mioara Greavu, Flaviu Florea şi Dana Goleţ au interpretat, din nou, frumoase cîntece populare. A încîntat audienţa cu un bogat program de dansuri Ansamblului ,,Făgăraşul“, după care au urcat pe scenă Viorica Cerbu, Mioara Marinca, Mariana Şandru şi Mirela Pascu alături de Gheorghe Berian.

 Făgărăşenii prezenţi la Casa de Cultură au avut ocazia să admire Ansamblul ,,Cindrelul- Junii Sibiului“, după care şi-a început programul interpretul Sebastian Stan. Programul a fost încheiat de către Junii Sibiului. ,,Suntem la a treia ediţie a acestui festival inedit şi împreună cu colegii mei, am prezentat un program folcloric alături de soliştii făgărăşeni şi naţionali cu piese din toate zonele folclorice ale ţării“ a spus profesorul Alexandru Dodos, dirijorul Orchestrei Casei Municipale de Cultură. ,,Mă bucur că acest eveniment a ajuns la cea de-a III-a ediţie şi văd că făgărăşenii răspund cu bucurie la asemenea evenimente şi vin în număr cît mai mare, ceea ce dovedeşte că în Țara Făgăraşului oamenii iubesc tradiţiile şi folclorul. Prin organizarea a cît mai multor evenimente consider că şi tinerii sînt încurajaţi să ducă mai departe tradiţiile zonei şi, mai ales, portul popular din care se inspiră şi marii creatori de modă“ a spus prezentatoarea Festivalului. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 648 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4201769

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare