Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Tarife majorate la SC Victoria Parc Industrial SRL Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:06

 

      Aleşii urbei din Victoria au aprobat, în plenul desfăşurat la sfîrşitul lunii octombrie a.c., tarifele pentru activităţile desfăşurate de SC Victoria Parc Industrial SRL, aşa cum le-a stabilit adunarea generală a acţionarilor de la această societate din 12 octombrie 2017. Noile tarife se aplică de la 1 noiembrie a.c, pentru lucrări de salubritate stadală, întreţinere zone verzi şi deszăpeziri. ,,Tarifele pentru activităţile de salubritate, intreţinere zone verzi şi deszăpeziri au fost aprobate în 2012, conform HCL nr. 53. De cinci ani, aceste tarife nu au mai fost modicicate. Această majorare era necesară şi pentru eficienţa societăţii. În perioada următoare vom face angajări pentru că nu ne descurcăm doar cu 10 angajaţi. Principalele motive care au dus la majorarea tarifelor sînt următoarele: salarul lunar minim brut a crescut de la 700 lei în 2012 la 1450 lei în 2017, respectiv cu 52 %. Acesta este elementul care influenţează cel mai mult tarifele deoarece majoritatea lucrărilor se execută manual de către muncitorii necalificaţi. În conformitate cu legislaţia în vigoare de protecţia mediului, pentru toată cantitatea de deşeuri colectată din oraş prin activităţile de măturat stradal, curăţire rigole, curăţire locuri de joacă pentru copii, golitul coşurilor stradale avem obligaţia să depozităm deşeurile legal, respectiv să le predăm la SC Ecosistem Victoria SRL. Preţul actual este de 60 lei/ mc de deşeuri la care se mai adaugă TVA-ul, dar începînd cu data de 1 ianuarie 2018 acest preţul se va majora. Un alt motiv important a fost creşterea preţului la combustibil" a spus administratorul Marian Baciu de la SC Victoria Parc Industrial SRL. 


Noile tarife la salubritate
 

     Începînd cu data de 1 noiembrie a.c., pentru serviciul de salubritate şi întreţinere mobilier urban SC Victoria Parc Industrial va practica tarifele majorate.
- Pentru măturat stradal manual preţul a crescut cu 25% , de la 16,50 lei/ 1000 mp la 22,00 lei,
- Pentru măturat stradal mecanizat tariful a crescut cu 4%, adică de la 15,35 lei la 16,00 lei.
- Pentru golirea coşurilor stradale tariful a crescut 33%, de la 0,80 lei/ buc la 1,20 lei / buc,
- Pentru înlocuirea laţilor de la bănci tariful a crescut de la 15 lei/ buc la 20 lei/buc
- Vopsirea băncilor de la 11,00 lei/ mp la 15 lei/ mp.

Noile tarife pentru deszăpezire
 

     Pentru lucrări de deszăpezire cu tractorul cu plug societatea de salubrizare va percepe un tarif mai mare cu 15%, de la 60 lei/ oră la 70 lei / oră. Acelaşi tarif se va practica pentru sărăriţă şi tractor cu remorcă pentru transportul zăpezii în afara localităţii. Pentru îndepărtarea manuală a zăpezii sau a materialelor antiderapante tariful a crescut cu un procent de 44%, de la 9,00 lei/oră/ om la 16 lei/oră/om. Pentru încărcarea zăpezii cu cupa tractorului societatea va percepe 60 lei/oră în loc de 50 lei/oră.

Noile tarife la întreţinere zone verzi
 

- Pentru cosit vegetaţie cu motocoasa portabilă de la 5,64 lei /ar la 10 lei/ar.
- Pentru tansport remorcă cu tractor de la 60 lei/oră la 70 lei/oră.
- Degajare teren de frunze şi crengi de la 7,64 lei /mc la 10,50 lei/mc.
- Repicat plante ornamentale în ronduri şi jardiniere de la 64,10 lei/ 1.000 buc la 95 lei/ 1.000 buc.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 661 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4201770

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare