Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Tarife majorate la SC Victoria Parc Industrial SRL Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:06

 

      Aleşii urbei din Victoria au aprobat, în plenul desfăşurat la sfîrşitul lunii octombrie a.c., tarifele pentru activităţile desfăşurate de SC Victoria Parc Industrial SRL, aşa cum le-a stabilit adunarea generală a acţionarilor de la această societate din 12 octombrie 2017. Noile tarife se aplică de la 1 noiembrie a.c, pentru lucrări de salubritate stadală, întreţinere zone verzi şi deszăpeziri. ,,Tarifele pentru activităţile de salubritate, intreţinere zone verzi şi deszăpeziri au fost aprobate în 2012, conform HCL nr. 53. De cinci ani, aceste tarife nu au mai fost modicicate. Această majorare era necesară şi pentru eficienţa societăţii. În perioada următoare vom face angajări pentru că nu ne descurcăm doar cu 10 angajaţi. Principalele motive care au dus la majorarea tarifelor sînt următoarele: salarul lunar minim brut a crescut de la 700 lei în 2012 la 1450 lei în 2017, respectiv cu 52 %. Acesta este elementul care influenţează cel mai mult tarifele deoarece majoritatea lucrărilor se execută manual de către muncitorii necalificaţi. În conformitate cu legislaţia în vigoare de protecţia mediului, pentru toată cantitatea de deşeuri colectată din oraş prin activităţile de măturat stradal, curăţire rigole, curăţire locuri de joacă pentru copii, golitul coşurilor stradale avem obligaţia să depozităm deşeurile legal, respectiv să le predăm la SC Ecosistem Victoria SRL. Preţul actual este de 60 lei/ mc de deşeuri la care se mai adaugă TVA-ul, dar începînd cu data de 1 ianuarie 2018 acest preţul se va majora. Un alt motiv important a fost creşterea preţului la combustibil" a spus administratorul Marian Baciu de la SC Victoria Parc Industrial SRL. 


Noile tarife la salubritate
 

     Începînd cu data de 1 noiembrie a.c., pentru serviciul de salubritate şi întreţinere mobilier urban SC Victoria Parc Industrial va practica tarifele majorate.
- Pentru măturat stradal manual preţul a crescut cu 25% , de la 16,50 lei/ 1000 mp la 22,00 lei,
- Pentru măturat stradal mecanizat tariful a crescut cu 4%, adică de la 15,35 lei la 16,00 lei.
- Pentru golirea coşurilor stradale tariful a crescut 33%, de la 0,80 lei/ buc la 1,20 lei / buc,
- Pentru înlocuirea laţilor de la bănci tariful a crescut de la 15 lei/ buc la 20 lei/buc
- Vopsirea băncilor de la 11,00 lei/ mp la 15 lei/ mp.

Noile tarife pentru deszăpezire
 

     Pentru lucrări de deszăpezire cu tractorul cu plug societatea de salubrizare va percepe un tarif mai mare cu 15%, de la 60 lei/ oră la 70 lei / oră. Acelaşi tarif se va practica pentru sărăriţă şi tractor cu remorcă pentru transportul zăpezii în afara localităţii. Pentru îndepărtarea manuală a zăpezii sau a materialelor antiderapante tariful a crescut cu un procent de 44%, de la 9,00 lei/oră/ om la 16 lei/oră/om. Pentru încărcarea zăpezii cu cupa tractorului societatea va percepe 60 lei/oră în loc de 50 lei/oră.

Noile tarife la întreţinere zone verzi
 

- Pentru cosit vegetaţie cu motocoasa portabilă de la 5,64 lei /ar la 10 lei/ar.
- Pentru tansport remorcă cu tractor de la 60 lei/oră la 70 lei/oră.
- Degajare teren de frunze şi crengi de la 7,64 lei /mc la 10,50 lei/mc.
- Repicat plante ornamentale în ronduri şi jardiniere de la 64,10 lei/ 1.000 buc la 95 lei/ 1.000 buc.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 657 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316400

Horoscop zilnicZiare