Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Tarife majorate la SC Victoria Parc Industrial SRL Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:06

 

      Aleşii urbei din Victoria au aprobat, în plenul desfăşurat la sfîrşitul lunii octombrie a.c., tarifele pentru activităţile desfăşurate de SC Victoria Parc Industrial SRL, aşa cum le-a stabilit adunarea generală a acţionarilor de la această societate din 12 octombrie 2017. Noile tarife se aplică de la 1 noiembrie a.c, pentru lucrări de salubritate stadală, întreţinere zone verzi şi deszăpeziri. ,,Tarifele pentru activităţile de salubritate, intreţinere zone verzi şi deszăpeziri au fost aprobate în 2012, conform HCL nr. 53. De cinci ani, aceste tarife nu au mai fost modicicate. Această majorare era necesară şi pentru eficienţa societăţii. În perioada următoare vom face angajări pentru că nu ne descurcăm doar cu 10 angajaţi. Principalele motive care au dus la majorarea tarifelor sînt următoarele: salarul lunar minim brut a crescut de la 700 lei în 2012 la 1450 lei în 2017, respectiv cu 52 %. Acesta este elementul care influenţează cel mai mult tarifele deoarece majoritatea lucrărilor se execută manual de către muncitorii necalificaţi. În conformitate cu legislaţia în vigoare de protecţia mediului, pentru toată cantitatea de deşeuri colectată din oraş prin activităţile de măturat stradal, curăţire rigole, curăţire locuri de joacă pentru copii, golitul coşurilor stradale avem obligaţia să depozităm deşeurile legal, respectiv să le predăm la SC Ecosistem Victoria SRL. Preţul actual este de 60 lei/ mc de deşeuri la care se mai adaugă TVA-ul, dar începînd cu data de 1 ianuarie 2018 acest preţul se va majora. Un alt motiv important a fost creşterea preţului la combustibil" a spus administratorul Marian Baciu de la SC Victoria Parc Industrial SRL. 


Noile tarife la salubritate
 

     Începînd cu data de 1 noiembrie a.c., pentru serviciul de salubritate şi întreţinere mobilier urban SC Victoria Parc Industrial va practica tarifele majorate.
- Pentru măturat stradal manual preţul a crescut cu 25% , de la 16,50 lei/ 1000 mp la 22,00 lei,
- Pentru măturat stradal mecanizat tariful a crescut cu 4%, adică de la 15,35 lei la 16,00 lei.
- Pentru golirea coşurilor stradale tariful a crescut 33%, de la 0,80 lei/ buc la 1,20 lei / buc,
- Pentru înlocuirea laţilor de la bănci tariful a crescut de la 15 lei/ buc la 20 lei/buc
- Vopsirea băncilor de la 11,00 lei/ mp la 15 lei/ mp.

Noile tarife pentru deszăpezire
 

     Pentru lucrări de deszăpezire cu tractorul cu plug societatea de salubrizare va percepe un tarif mai mare cu 15%, de la 60 lei/ oră la 70 lei / oră. Acelaşi tarif se va practica pentru sărăriţă şi tractor cu remorcă pentru transportul zăpezii în afara localităţii. Pentru îndepărtarea manuală a zăpezii sau a materialelor antiderapante tariful a crescut cu un procent de 44%, de la 9,00 lei/oră/ om la 16 lei/oră/om. Pentru încărcarea zăpezii cu cupa tractorului societatea va percepe 60 lei/oră în loc de 50 lei/oră.

Noile tarife la întreţinere zone verzi
 

- Pentru cosit vegetaţie cu motocoasa portabilă de la 5,64 lei /ar la 10 lei/ar.
- Pentru tansport remorcă cu tractor de la 60 lei/oră la 70 lei/oră.
- Degajare teren de frunze şi crengi de la 7,64 lei /mc la 10,50 lei/mc.
- Repicat plante ornamentale în ronduri şi jardiniere de la 64,10 lei/ 1.000 buc la 95 lei/ 1.000 buc.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 612 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4060353

Informatii utileZiare