Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Mai multe benzi pe sens şi repararea carosabilului de pe DN1” Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:00

 

Sînt soluţiile date de făgărăşeni pentru a se evita tragediile de pe DN1, pe tronsonul Braşov-Făgăraş-Sibiu”


     Pe DN1, în zona Perşani mai ales, zilnic se înregistrează evenimente rutiere, unele simple tamponări, dar sînt şi altele cu urmări tragice. Un cumplit accident rutier a îndoliat Ţara Făgăraşului săptămîna trecută, cînd tată şi fiică n-au mai avut nicio şansă de scăpare după ce au intrat cu maşina sub un tir care s-a răsturnat peste ei.

 În vara lui 2016, au decedat 5 persoane între Dridif şi Voila după un impact violent al autoturismelor în care erau. La nicio săptămînă, în curba pericoloasă din dealul Perşanilor alte 4 persoane au murit, iar alte 20au fost rănite. Gravitatea şi amploarea evenimentului rutier a dus la declanşarea codului roşu la nivelul judeţului. Lista tragediilor este lungă, iar stoparea lor, pare imposibilă. Cu alte cuvinte, nu există siguranţă rutieră pe DN1. Monitorul de Făgăraş a vrut să afle opiniile localnicilor privind cauzele care duc la accidentele rutiere pe DN1, între Braşov-Făgăraş-Sibiu şi de asemenea, care ar fi soluţiile date de făgărăşeni.

Moldovan Dumitru, 70 ani, Făgăraş
,,Sînt multe cauze care duc la tragediile de pe DN 1. În primul rînd, şoferii sînt făcuţi la 30 de ore de condus, nu au experienţa necesară, au maşini puternice şi circulă cu viteză mare fără să ţină cont de indicatoarele rutiere. Mulţi şoferi nu sînt pregătiţi să circule pe DN 1 pentru că nu au experienţă. O altă cauză este starea şoselelor şi nunărul mare de autoturisme"

Ştefan Ovidiu, 56 ani, Făgăraş
,,Cea mai importantă măsură ar fi lărgirea benzilor de circulaţie şi repararea drumurilor care sînt aşa cum sînt. S-au alocat bani pentru reparaţii străzi, dar lucrările se fac de mîntuială, aşa ca la noi. Trebuie să se lucreze la fluidizarea traficului. Zilnic se întîmplă accidente rutiere cu multe victime şi totuşi nu s-au luat măsuri. Şoferii trebuie să circule cu mai multă atenţie. O altă cauză a accidentele rutiere este neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic şi nerespectarea marcajelor rutiere"

 

 

 


Victor Furdui, 31 ani, Făgăraş
,,Aproape zilnic s-au înregistrat accidente rutiere pe tronsonul Braşov - Sibiu. Şi eu conduc şi cred că viteza de deplasare este cauza accidentelor. Unii şoferi se cred zmei la volan şi nu respectă indicatoarele rutiere, depăşesc pe linie continuă şi nu ţin cont de ceilalţi şoferi aflaţi în trafic. Nu vreau să discutăm de perioada iulie, august cînd pe DN 1 se circulă bară la bară şi ne mai mirăm că se întîmplă multe accidente rutiere. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ar trebui sesizată ca să ia măsurile necesare pentru a evita accidentele"

Soare Dumitru, 77 ani, Făgăraş
,,Pentru că nu avem autostrăzi avem multe accidente, dacă s-ar fluidiza traficul atunci nu ar mai fi atîtea accidente. Ceauşescu a reuşit să facă Transfăgărăşanul, Canalul Dunărea-Marea Neagră, metrouri şi multe alte lucrări de infrastructură, iar cei de azi nu au fost în stare în 28 de ani să facă o autostradă. În prezent, pe DN 1 se circulă haotic, nu se respectă marcajele rutiere, nu se respectă viteza de mers, este cumplit ce se întîmplă"

Viorica Haiduc, 70 ani, Făgăraş
,,Pericolul cel mai mare este în zona Perşani. Acolo mereu au fost accidente rutiere şi nu s-au luat măsuri pentru a evita tragediile. Şoferii gonesc pe şosele, toată lumea se grăbeşte, unii vorbesc la telefon, iar numărul victimelor creşte pe DN1, de la o lună la alta"

Traian Stugari, 18 ani, Făgăraş
,,Viteza este cauza accidentelor. Nu sînt şofer, dar am văzut multe accidente în trafic. Au fost înregistrate multe accidente rutiere, dar nu s-a luat nicio măsură de prevenire. Nu de mult o verişoară de 19 ani şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier în drum spre Braşov"

Ioan P., 55 ani, Făgăraş
,,Lipsa autostrăzilor este principala cauză a accidentelor. Mulţi şoferi nu au experienţă, dar au maşini puternice, alţi şoferi sînt inconştienţi şi consumă alcool la volan. Toate acestea duc la accidente rutiere"

Vasile Hurduzău, 20 ani, Lisa
,,Cauzele accidentelor de pe DN 1 sînt multe, oboseala, stresul şi neatenţia duc la astfel de evenimente în trafic. Dacă aveam autostrăzi nu mai aveam astfel de probleme. Acum fac şcoala de şoferi şi îmi dau seama ce responsabil trebuie să fiu atunci cînd sînt la volan"

Ologu Alexandru, 68 ani, Făgăraş
,,De ani de zile se întîmplă accidente rutiere între Braşov şi Sibiu şi nu s-a făcut nimic. Pe DN 1 traficul este intens şi trebuia să se circule pe 4 benzi de mers. Tinerii şoferi nu au experienţă, dar au maşini cu mulţi cai şi mai mul, sînt obraznici în trafic. Din neatenţie aceştia provoacă victime în trafic"

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 656 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316386

Horoscop zilnicZiare