Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Ajutor pentru familiile afectate de incendiu Email
Luni, 30 Octombrie 2017 20:05

      Primăria Victoria a alocat suma de 65 mii lei pentru construcţia acoperişului şi tavanului afectate de incendiu de pe strada Muncii. SC Cop Bethel SRL va executa lucrarea. ,,Am convocat şedinţă de îndată, am discutat acest subiect şi am stabilit suma. În această săptămînă constructorul va începe lucrările. Din bugetul local am alocat suma de 65 mii lei , iar consilierul Stînea Timotei Valentin a mai alocat suma de 14 mii lei. Suma totală a lucrării este de 75 mii lei" a spus primarul Gheorghe Cristian. ,,Cu ajutorul Fundaţiei ,,Miniune fără frontiere" am reuşit să ajutăm aceste familii, aveau nevoie de acest ajutor" a spus pastorul Timotei Stînea Valentin. Opt familii din Victoria, de pe strada Muncii, au pierdut tot în urma incendiului declanşat în seara de duminică, 15 octombrie a.c. în jurul ore 19.00. Cele patru echipaje de pompieri din Victoria şi Făgăraş ajunse la faţa locului în urma apelului dat la numărul unic 112, n-au mai putut salva mare lucru din flăcări. Atunci, primarul le-a promis ajutor pentru reparaţii la imobil, iar la Casa de Cultură din Victoria s-a deschis un punct de colectare bunuri pentru familile rămase pe drumuri. Flăcările au cuprins acoperişul bărăcii nr. 11 unde locuiesc 8 familii cu copii. În scurt timp flăcările s-au extins şi au mistuit tot, mobilier, aparatura de uz casnic, haine, tot ce era în interiorul locuinţelor. Nimic n-a scăpat din calea focului. ,,Norocul nostru a fost că nu s-a întîmplat noaptea că muream cu toţii. Plîngeam şi priveam cum flăcările mistuiau locuinţele noastre. Am rămas fără acoperiş deasupra capului, nu mai avem nimic, iar copiii nu se mai duc la şcoală. A ars tot, nu mai avem haine, încălţăminte, cărţi şi caiete. În noaptea incendiului primarul ne-a oferit posibilitatea să dormim la internatul de la C.T. ,,Dr. Alexandru Bărbat", dar nu ne-am dus, fiecare familie ne-am descurcat aşa cum am putut, am dormit la rude, vecini şi prieteni. O firmă de catering din oraş ne-a adus hrană caldă. Unele familii am acceptat ajutor de la Biserica Baptistă, pastorul Timotei ne-a oferit o masă caldă la prînz. Angajaţii de la SC Victoria Parc Industrial SRL şi cei de la ajutor social ne-au ajutat să eliberăm locuinţele de moloz şi deşeuri arse" au spus cei afectaţi de incendiu. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 726 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316576

Horoscop zilnicZiare