Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Ajutor pentru familiile afectate de incendiu Email
Luni, 30 Octombrie 2017 20:05

      Primăria Victoria a alocat suma de 65 mii lei pentru construcţia acoperişului şi tavanului afectate de incendiu de pe strada Muncii. SC Cop Bethel SRL va executa lucrarea. ,,Am convocat şedinţă de îndată, am discutat acest subiect şi am stabilit suma. În această săptămînă constructorul va începe lucrările. Din bugetul local am alocat suma de 65 mii lei , iar consilierul Stînea Timotei Valentin a mai alocat suma de 14 mii lei. Suma totală a lucrării este de 75 mii lei" a spus primarul Gheorghe Cristian. ,,Cu ajutorul Fundaţiei ,,Miniune fără frontiere" am reuşit să ajutăm aceste familii, aveau nevoie de acest ajutor" a spus pastorul Timotei Stînea Valentin. Opt familii din Victoria, de pe strada Muncii, au pierdut tot în urma incendiului declanşat în seara de duminică, 15 octombrie a.c. în jurul ore 19.00. Cele patru echipaje de pompieri din Victoria şi Făgăraş ajunse la faţa locului în urma apelului dat la numărul unic 112, n-au mai putut salva mare lucru din flăcări. Atunci, primarul le-a promis ajutor pentru reparaţii la imobil, iar la Casa de Cultură din Victoria s-a deschis un punct de colectare bunuri pentru familile rămase pe drumuri. Flăcările au cuprins acoperişul bărăcii nr. 11 unde locuiesc 8 familii cu copii. În scurt timp flăcările s-au extins şi au mistuit tot, mobilier, aparatura de uz casnic, haine, tot ce era în interiorul locuinţelor. Nimic n-a scăpat din calea focului. ,,Norocul nostru a fost că nu s-a întîmplat noaptea că muream cu toţii. Plîngeam şi priveam cum flăcările mistuiau locuinţele noastre. Am rămas fără acoperiş deasupra capului, nu mai avem nimic, iar copiii nu se mai duc la şcoală. A ars tot, nu mai avem haine, încălţăminte, cărţi şi caiete. În noaptea incendiului primarul ne-a oferit posibilitatea să dormim la internatul de la C.T. ,,Dr. Alexandru Bărbat", dar nu ne-am dus, fiecare familie ne-am descurcat aşa cum am putut, am dormit la rude, vecini şi prieteni. O firmă de catering din oraş ne-a adus hrană caldă. Unele familii am acceptat ajutor de la Biserica Baptistă, pastorul Timotei ne-a oferit o masă caldă la prînz. Angajaţii de la SC Victoria Parc Industrial SRL şi cei de la ajutor social ne-au ajutat să eliberăm locuinţele de moloz şi deşeuri arse" au spus cei afectaţi de incendiu. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 635 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207499

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare