Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Ajutor pentru familiile afectate de incendiu Email
Luni, 30 Octombrie 2017 20:05

      Primăria Victoria a alocat suma de 65 mii lei pentru construcţia acoperişului şi tavanului afectate de incendiu de pe strada Muncii. SC Cop Bethel SRL va executa lucrarea. ,,Am convocat şedinţă de îndată, am discutat acest subiect şi am stabilit suma. În această săptămînă constructorul va începe lucrările. Din bugetul local am alocat suma de 65 mii lei , iar consilierul Stînea Timotei Valentin a mai alocat suma de 14 mii lei. Suma totală a lucrării este de 75 mii lei" a spus primarul Gheorghe Cristian. ,,Cu ajutorul Fundaţiei ,,Miniune fără frontiere" am reuşit să ajutăm aceste familii, aveau nevoie de acest ajutor" a spus pastorul Timotei Stînea Valentin. Opt familii din Victoria, de pe strada Muncii, au pierdut tot în urma incendiului declanşat în seara de duminică, 15 octombrie a.c. în jurul ore 19.00. Cele patru echipaje de pompieri din Victoria şi Făgăraş ajunse la faţa locului în urma apelului dat la numărul unic 112, n-au mai putut salva mare lucru din flăcări. Atunci, primarul le-a promis ajutor pentru reparaţii la imobil, iar la Casa de Cultură din Victoria s-a deschis un punct de colectare bunuri pentru familile rămase pe drumuri. Flăcările au cuprins acoperişul bărăcii nr. 11 unde locuiesc 8 familii cu copii. În scurt timp flăcările s-au extins şi au mistuit tot, mobilier, aparatura de uz casnic, haine, tot ce era în interiorul locuinţelor. Nimic n-a scăpat din calea focului. ,,Norocul nostru a fost că nu s-a întîmplat noaptea că muream cu toţii. Plîngeam şi priveam cum flăcările mistuiau locuinţele noastre. Am rămas fără acoperiş deasupra capului, nu mai avem nimic, iar copiii nu se mai duc la şcoală. A ars tot, nu mai avem haine, încălţăminte, cărţi şi caiete. În noaptea incendiului primarul ne-a oferit posibilitatea să dormim la internatul de la C.T. ,,Dr. Alexandru Bărbat", dar nu ne-am dus, fiecare familie ne-am descurcat aşa cum am putut, am dormit la rude, vecini şi prieteni. O firmă de catering din oraş ne-a adus hrană caldă. Unele familii am acceptat ajutor de la Biserica Baptistă, pastorul Timotei ne-a oferit o masă caldă la prînz. Angajaţii de la SC Victoria Parc Industrial SRL şi cei de la ajutor social ne-au ajutat să eliberăm locuinţele de moloz şi deşeuri arse" au spus cei afectaţi de incendiu. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Becleanul, centru international de folclor

 

     Primul festival internaţional de folclor organizat în Ţara Făgăraşului va avea loc la Beclean, în ziua de 19 ianuarie 2018. Iniţiativa este curajoasă şi aparţine edililor comunei Beclean şi Ansamblului folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt”. Comuna Beclean şi deopotrivă toate comunele din Ţara Făgăraşului vor fi în sărbătoare vineri, 19 ianuarie, iar începînd cu ora 16.00 uliţele satului Beclean vor înflori sub auspiciul portului popular specific zonelor participante la prima ediţie a acestui festival.(continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
,,Pedeapsă maximă pentru poliţistul-pedofil“

 

     Cazul poliţistului pedofil din Bucureşti, Eugen Stan de la Biroul Rutier al Secţiei 18, a afectat imaginea Poliţiei Române Mediatizarea cazului a şocat opinia publică, iar cetăţenii aşteaptă, pe de o parte, pedepsirea agresorului, dar şi aflarea numelor şefilor din Poliţie care au muşamalizat acţiunile pedofilului poliţist vreme de 9 ani. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
HOROSCOP: 2018 aduce schimbări radicale pentru multe zodii
  

      Toate semnele zodiacale au şansa să îşi schimbe viaţa în 2018, totul ţine însă de felul în care vor acţiona şi de modul în care se vor mişca planetele. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 709 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 740
Număr afişări conţinut : 3992175

FaceBook

Informatii utile

Horoscop zilnicZiare