Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Ajutor pentru familiile afectate de incendiu Email
Luni, 30 Octombrie 2017 20:05

      Primăria Victoria a alocat suma de 65 mii lei pentru construcţia acoperişului şi tavanului afectate de incendiu de pe strada Muncii. SC Cop Bethel SRL va executa lucrarea. ,,Am convocat şedinţă de îndată, am discutat acest subiect şi am stabilit suma. În această săptămînă constructorul va începe lucrările. Din bugetul local am alocat suma de 65 mii lei , iar consilierul Stînea Timotei Valentin a mai alocat suma de 14 mii lei. Suma totală a lucrării este de 75 mii lei" a spus primarul Gheorghe Cristian. ,,Cu ajutorul Fundaţiei ,,Miniune fără frontiere" am reuşit să ajutăm aceste familii, aveau nevoie de acest ajutor" a spus pastorul Timotei Stînea Valentin. Opt familii din Victoria, de pe strada Muncii, au pierdut tot în urma incendiului declanşat în seara de duminică, 15 octombrie a.c. în jurul ore 19.00. Cele patru echipaje de pompieri din Victoria şi Făgăraş ajunse la faţa locului în urma apelului dat la numărul unic 112, n-au mai putut salva mare lucru din flăcări. Atunci, primarul le-a promis ajutor pentru reparaţii la imobil, iar la Casa de Cultură din Victoria s-a deschis un punct de colectare bunuri pentru familile rămase pe drumuri. Flăcările au cuprins acoperişul bărăcii nr. 11 unde locuiesc 8 familii cu copii. În scurt timp flăcările s-au extins şi au mistuit tot, mobilier, aparatura de uz casnic, haine, tot ce era în interiorul locuinţelor. Nimic n-a scăpat din calea focului. ,,Norocul nostru a fost că nu s-a întîmplat noaptea că muream cu toţii. Plîngeam şi priveam cum flăcările mistuiau locuinţele noastre. Am rămas fără acoperiş deasupra capului, nu mai avem nimic, iar copiii nu se mai duc la şcoală. A ars tot, nu mai avem haine, încălţăminte, cărţi şi caiete. În noaptea incendiului primarul ne-a oferit posibilitatea să dormim la internatul de la C.T. ,,Dr. Alexandru Bărbat", dar nu ne-am dus, fiecare familie ne-am descurcat aşa cum am putut, am dormit la rude, vecini şi prieteni. O firmă de catering din oraş ne-a adus hrană caldă. Unele familii am acceptat ajutor de la Biserica Baptistă, pastorul Timotei ne-a oferit o masă caldă la prînz. Angajaţii de la SC Victoria Parc Industrial SRL şi cei de la ajutor social ne-au ajutat să eliberăm locuinţele de moloz şi deşeuri arse" au spus cei afectaţi de incendiu. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN SELISTAT SE REABILITEAZA

 

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN SELISTAT SE REABILITEAZA 

 

     Proiectul “Lucrări de reparații, conservare și introducere în circuitul turistic al Ansamblului Bisericii Evanghelice Fortificate Seliștat””, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Parohia Evanghelica C.A Selistat și are o valoare totală de 1,336 milioane lei (suma reprezentând valoarea totală a proiectului conform contractului), din care 1,296 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

 
COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN VULCAN SE REABILITEAZA

 

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN VULCAN SE REABILITEAZA

 

     Proiectul LUCRARI DE REPARATII, CONSERVARE SI INTRODUCERE IN CIRCUITUL TURISTIC LA ANSAMBLUL BISERICII EVANGHELICE FORTIFICATE DIN VULCAN, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Biserica Evanghelica C.A Parohia Vulcan și are o valoare totală de cca 1,502 milioane lei (suma reprezentând valoarea totală a proiectului conform contractului), din care cca 1,337 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

În ediţia tipărită

Abuzul Ecoterm: taxa pe teavă

 

     Cît de importante sînt Primăria, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean într-o comunitate? A fost întrebarea redacţiei ,,Monitorul de Făgăraş” pentru cititori. Majoritatea localnicilor consideră că aceste instituţii, care îşi formează bugetele de funcţionare din banii cetăţenilor, nu îşi respectă atribuţiile şi nu lucrează în interesul comunităţilor locale. Oamenii îşi justifică afirmaţiile arătînd critic spre infrastructură, lipsa locurilor de muncă şi dezvoltarea zonei, obiective pe care aleşii locali şi judeţeni nu le-au realizat. Mulţi repondenţi sînt de părere că atît Consiliul Local, cît şi Consiliul Judeţean ar trebui desfiinţate. Majoritatea făgărăşenilor îi critică pe aleşii locali şi judeţeni pentru situaţia Ecoterm, societate patronată de CL Făgăraş, care continuă să factureze taxa pe ţeavă, un abuz nesancţionat de nimeni. Monitorul de Făgăraş publică mai jos cîteva dintre opiniile cetăţenilor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 935 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 750
Număr afişări conţinut : 4099249

Informatii utileZiare