Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Dăruieşte şi primeşte" Email
Luni, 30 Octombrie 2017 19:59

Două eleve de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” cu suflet mare

     Campania ,,Dăruieşte şi primeşte" a fost iniţiată de două eleve de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” cu scopul de a ajuta victimele incendiului din strada Muncii din Victoria. Ana Şuster şi Tania Lobel sînt în clasa a XII-a U şi la ora de filozofie, cînd s-a dezbătut tema sărăciei, ele au vrut să aplice în practică noţiunile teoretice de la curs. Astfel că au aplicat totul pe situaţia tragică ivită pe strada Muncii, pentru cele 8 familii de localnici. ,,La ora de filozofie discutam despre tipurile de sărăcie şi atunci ne-am gîndit cît de greu este să rămîi fără acoperiş deasupra capului şi ne-am gîndit să facem ceva pentru acei oameni şi să-i ajutăm. În prima fază am făcut o listă cu ce ar avea nevoie, după care am făcut un panou şi l-am expus la afişierul liceului. Ne-am dus în fiecare sală de clasă şi am promovat perioada în care desfăşurăm campania ,,Dăruieşte şi primeşte". Colegii au reacţionat imediat şi au adus articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi jucării" a spus eleva Ana Şuster. Campania a început marţi, 17 octombrie a.c., şi se va finaliza la sfîrşitul acestei luni. ,,O fostă colegă din clasele V- VIII locuieşte în zona respectivă şi a rămas fără mobilier, haine, aparatură de uz casnic, familia ei nu mai are nimic. Ne-am gîndit la ea şi vrem să o ajutăm, dar la fel ca ea au nevoie de ajutor şi celelalte familii. Fosta colegă locuieşte provizoriu la un prieten, 9 persoane într-un apartament. Pentru a strînge cît mai multe bunuri ţinem legătura cu consiliul elevilor. Ne bucurăm că toţi colegii au fost receptivi şi putem ajuta familiile respective. Elevii din clasa a X-a R strîng bani şi vor cumpăra produse de igienă şi hrană" a spus Tania Lobel elevă în clasa a XII-a U. În fiecare pauză cele două eleve strîng pacheţele într-un spaţiu amenajat la parterul şcolii. ,,La finalul campaniei vom sorta articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte pe categorii de vîrstă şi apoi vom face pachete pe care le vom împărţi pe strada Muncii” au adăugat iniţiatoarele campaniei. ,,Ana Şuster şi Tania Lobel sînt cele două eleve care s-au implicat în această campanie. Ana şi Tania sînt două eleve active şi mereu se implică în astfel de acţiuni. Într-un timp scurt au reuşit să strîngă multe bunuri" a spus Anda Silea, profesor coordonator al Consiliul elevilor.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Becleanul, centru international de folclor

 

     Primul festival internaţional de folclor organizat în Ţara Făgăraşului va avea loc la Beclean, în ziua de 19 ianuarie 2018. Iniţiativa este curajoasă şi aparţine edililor comunei Beclean şi Ansamblului folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt”. Comuna Beclean şi deopotrivă toate comunele din Ţara Făgăraşului vor fi în sărbătoare vineri, 19 ianuarie, iar începînd cu ora 16.00 uliţele satului Beclean vor înflori sub auspiciul portului popular specific zonelor participante la prima ediţie a acestui festival.(continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
,,Pedeapsă maximă pentru poliţistul-pedofil“

 

     Cazul poliţistului pedofil din Bucureşti, Eugen Stan de la Biroul Rutier al Secţiei 18, a afectat imaginea Poliţiei Române Mediatizarea cazului a şocat opinia publică, iar cetăţenii aşteaptă, pe de o parte, pedepsirea agresorului, dar şi aflarea numelor şefilor din Poliţie care au muşamalizat acţiunile pedofilului poliţist vreme de 9 ani. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
HOROSCOP: 2018 aduce schimbări radicale pentru multe zodii
  

      Toate semnele zodiacale au şansa să îşi schimbe viaţa în 2018, totul ţine însă de felul în care vor acţiona şi de modul în care se vor mişca planetele. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 715 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 740
Număr afişări conţinut : 3992158

FaceBook

Informatii utile

Horoscop zilnicZiare