Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Dăruieşte şi primeşte" Email
Luni, 30 Octombrie 2017 19:59

Două eleve de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” cu suflet mare

     Campania ,,Dăruieşte şi primeşte" a fost iniţiată de două eleve de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” cu scopul de a ajuta victimele incendiului din strada Muncii din Victoria. Ana Şuster şi Tania Lobel sînt în clasa a XII-a U şi la ora de filozofie, cînd s-a dezbătut tema sărăciei, ele au vrut să aplice în practică noţiunile teoretice de la curs. Astfel că au aplicat totul pe situaţia tragică ivită pe strada Muncii, pentru cele 8 familii de localnici. ,,La ora de filozofie discutam despre tipurile de sărăcie şi atunci ne-am gîndit cît de greu este să rămîi fără acoperiş deasupra capului şi ne-am gîndit să facem ceva pentru acei oameni şi să-i ajutăm. În prima fază am făcut o listă cu ce ar avea nevoie, după care am făcut un panou şi l-am expus la afişierul liceului. Ne-am dus în fiecare sală de clasă şi am promovat perioada în care desfăşurăm campania ,,Dăruieşte şi primeşte". Colegii au reacţionat imediat şi au adus articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi jucării" a spus eleva Ana Şuster. Campania a început marţi, 17 octombrie a.c., şi se va finaliza la sfîrşitul acestei luni. ,,O fostă colegă din clasele V- VIII locuieşte în zona respectivă şi a rămas fără mobilier, haine, aparatură de uz casnic, familia ei nu mai are nimic. Ne-am gîndit la ea şi vrem să o ajutăm, dar la fel ca ea au nevoie de ajutor şi celelalte familii. Fosta colegă locuieşte provizoriu la un prieten, 9 persoane într-un apartament. Pentru a strînge cît mai multe bunuri ţinem legătura cu consiliul elevilor. Ne bucurăm că toţi colegii au fost receptivi şi putem ajuta familiile respective. Elevii din clasa a X-a R strîng bani şi vor cumpăra produse de igienă şi hrană" a spus Tania Lobel elevă în clasa a XII-a U. În fiecare pauză cele două eleve strîng pacheţele într-un spaţiu amenajat la parterul şcolii. ,,La finalul campaniei vom sorta articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte pe categorii de vîrstă şi apoi vom face pachete pe care le vom împărţi pe strada Muncii” au adăugat iniţiatoarele campaniei. ,,Ana Şuster şi Tania Lobel sînt cele două eleve care s-au implicat în această campanie. Ana şi Tania sînt două eleve active şi mereu se implică în astfel de acţiuni. Într-un timp scurt au reuşit să strîngă multe bunuri" a spus Anda Silea, profesor coordonator al Consiliul elevilor.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 725 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316576

Horoscop zilnicZiare