Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Dăruieşte şi primeşte" Email
Luni, 30 Octombrie 2017 19:59

Două eleve de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” cu suflet mare

     Campania ,,Dăruieşte şi primeşte" a fost iniţiată de două eleve de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” cu scopul de a ajuta victimele incendiului din strada Muncii din Victoria. Ana Şuster şi Tania Lobel sînt în clasa a XII-a U şi la ora de filozofie, cînd s-a dezbătut tema sărăciei, ele au vrut să aplice în practică noţiunile teoretice de la curs. Astfel că au aplicat totul pe situaţia tragică ivită pe strada Muncii, pentru cele 8 familii de localnici. ,,La ora de filozofie discutam despre tipurile de sărăcie şi atunci ne-am gîndit cît de greu este să rămîi fără acoperiş deasupra capului şi ne-am gîndit să facem ceva pentru acei oameni şi să-i ajutăm. În prima fază am făcut o listă cu ce ar avea nevoie, după care am făcut un panou şi l-am expus la afişierul liceului. Ne-am dus în fiecare sală de clasă şi am promovat perioada în care desfăşurăm campania ,,Dăruieşte şi primeşte". Colegii au reacţionat imediat şi au adus articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi jucării" a spus eleva Ana Şuster. Campania a început marţi, 17 octombrie a.c., şi se va finaliza la sfîrşitul acestei luni. ,,O fostă colegă din clasele V- VIII locuieşte în zona respectivă şi a rămas fără mobilier, haine, aparatură de uz casnic, familia ei nu mai are nimic. Ne-am gîndit la ea şi vrem să o ajutăm, dar la fel ca ea au nevoie de ajutor şi celelalte familii. Fosta colegă locuieşte provizoriu la un prieten, 9 persoane într-un apartament. Pentru a strînge cît mai multe bunuri ţinem legătura cu consiliul elevilor. Ne bucurăm că toţi colegii au fost receptivi şi putem ajuta familiile respective. Elevii din clasa a X-a R strîng bani şi vor cumpăra produse de igienă şi hrană" a spus Tania Lobel elevă în clasa a XII-a U. În fiecare pauză cele două eleve strîng pacheţele într-un spaţiu amenajat la parterul şcolii. ,,La finalul campaniei vom sorta articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte pe categorii de vîrstă şi apoi vom face pachete pe care le vom împărţi pe strada Muncii” au adăugat iniţiatoarele campaniei. ,,Ana Şuster şi Tania Lobel sînt cele două eleve care s-au implicat în această campanie. Ana şi Tania sînt două eleve active şi mereu se implică în astfel de acţiuni. Într-un timp scurt au reuşit să strîngă multe bunuri" a spus Anda Silea, profesor coordonator al Consiliul elevilor.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 626 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207487

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare