Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Dăruieşte şi primeşte" Email
Luni, 30 Octombrie 2017 19:59

Două eleve de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” cu suflet mare

     Campania ,,Dăruieşte şi primeşte" a fost iniţiată de două eleve de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” cu scopul de a ajuta victimele incendiului din strada Muncii din Victoria. Ana Şuster şi Tania Lobel sînt în clasa a XII-a U şi la ora de filozofie, cînd s-a dezbătut tema sărăciei, ele au vrut să aplice în practică noţiunile teoretice de la curs. Astfel că au aplicat totul pe situaţia tragică ivită pe strada Muncii, pentru cele 8 familii de localnici. ,,La ora de filozofie discutam despre tipurile de sărăcie şi atunci ne-am gîndit cît de greu este să rămîi fără acoperiş deasupra capului şi ne-am gîndit să facem ceva pentru acei oameni şi să-i ajutăm. În prima fază am făcut o listă cu ce ar avea nevoie, după care am făcut un panou şi l-am expus la afişierul liceului. Ne-am dus în fiecare sală de clasă şi am promovat perioada în care desfăşurăm campania ,,Dăruieşte şi primeşte". Colegii au reacţionat imediat şi au adus articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi jucării" a spus eleva Ana Şuster. Campania a început marţi, 17 octombrie a.c., şi se va finaliza la sfîrşitul acestei luni. ,,O fostă colegă din clasele V- VIII locuieşte în zona respectivă şi a rămas fără mobilier, haine, aparatură de uz casnic, familia ei nu mai are nimic. Ne-am gîndit la ea şi vrem să o ajutăm, dar la fel ca ea au nevoie de ajutor şi celelalte familii. Fosta colegă locuieşte provizoriu la un prieten, 9 persoane într-un apartament. Pentru a strînge cît mai multe bunuri ţinem legătura cu consiliul elevilor. Ne bucurăm că toţi colegii au fost receptivi şi putem ajuta familiile respective. Elevii din clasa a X-a R strîng bani şi vor cumpăra produse de igienă şi hrană" a spus Tania Lobel elevă în clasa a XII-a U. În fiecare pauză cele două eleve strîng pacheţele într-un spaţiu amenajat la parterul şcolii. ,,La finalul campaniei vom sorta articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte pe categorii de vîrstă şi apoi vom face pachete pe care le vom împărţi pe strada Muncii” au adăugat iniţiatoarele campaniei. ,,Ana Şuster şi Tania Lobel sînt cele două eleve care s-au implicat în această campanie. Ana şi Tania sînt două eleve active şi mereu se implică în astfel de acţiuni. Într-un timp scurt au reuşit să strîngă multe bunuri" a spus Anda Silea, profesor coordonator al Consiliul elevilor.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN SELISTAT SE REABILITEAZA

 

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN SELISTAT SE REABILITEAZA 

 

     Proiectul “Lucrări de reparații, conservare și introducere în circuitul turistic al Ansamblului Bisericii Evanghelice Fortificate Seliștat””, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Parohia Evanghelica C.A Selistat și are o valoare totală de 1,336 milioane lei (suma reprezentând valoarea totală a proiectului conform contractului), din care 1,296 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

 
COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN VULCAN SE REABILITEAZA

 

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN VULCAN SE REABILITEAZA

 

     Proiectul LUCRARI DE REPARATII, CONSERVARE SI INTRODUCERE IN CIRCUITUL TURISTIC LA ANSAMBLUL BISERICII EVANGHELICE FORTIFICATE DIN VULCAN, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Biserica Evanghelica C.A Parohia Vulcan și are o valoare totală de cca 1,502 milioane lei (suma reprezentând valoarea totală a proiectului conform contractului), din care cca 1,337 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

În ediţia tipărită

Abuzul Ecoterm: taxa pe teavă

 

     Cît de importante sînt Primăria, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean într-o comunitate? A fost întrebarea redacţiei ,,Monitorul de Făgăraş” pentru cititori. Majoritatea localnicilor consideră că aceste instituţii, care îşi formează bugetele de funcţionare din banii cetăţenilor, nu îşi respectă atribuţiile şi nu lucrează în interesul comunităţilor locale. Oamenii îşi justifică afirmaţiile arătînd critic spre infrastructură, lipsa locurilor de muncă şi dezvoltarea zonei, obiective pe care aleşii locali şi judeţeni nu le-au realizat. Mulţi repondenţi sînt de părere că atît Consiliul Local, cît şi Consiliul Judeţean ar trebui desfiinţate. Majoritatea făgărăşenilor îi critică pe aleşii locali şi judeţeni pentru situaţia Ecoterm, societate patronată de CL Făgăraş, care continuă să factureze taxa pe ţeavă, un abuz nesancţionat de nimeni. Monitorul de Făgăraş publică mai jos cîteva dintre opiniile cetăţenilor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 931 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 750
Număr afişări conţinut : 4099249

Informatii utileZiare