Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Arestaţi pentru falsificarea permiselor auto Email
Luni, 30 Octombrie 2017 19:29

Descindere DIICOT la domiciliile infractorilor

     O reţea infracţională a fost destructurată de DIICOT Braşov săptămîna trecută cînd patru persoane au ajuns în arest pentru o perioadă de 30 de zile. Tribunalul Braşov a acceptat joi, 27 octombrie a.c. prin Decizia nr. 169 la dosarul penal nr. 6070/62/2017, propunerea DNA/ DIICOT privind măsura arestării preventive pentru Marius Gabriel Dediu, Alexandru Claudiu Ionescu, Cristian Plesnilă şi Tibor Gyula Pal pentru săvîrşirea infracţiunii ,, constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvîrşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, prevăzută de art. 367 alin. 1 din Codul penal, 3. Cei patru vor rămîne după gratii pînă la data de 25 noiembrie a.c. În fapt cei patru indivizi au creat o reţea pentru a vinde acte falsificate, inclusiv diplome și permise de conducere. Arestarea lor vine în urma descinderii procurorilor DIICOT şi a percheziţiilor la mai multe adrese de domiciliu effectuate în data de 26 octombrie şi soldate cu reţinerea pentru 24 de ore a 6 persoane.
     „S-a reținut că, membrii grupării au acționat pe raza județului Brașov și a municipiului București, falsificînd acte de identitate, permise de conducere sau procuri notariale, pentru cetățeni români și străini,

 contra cost. Totodată , în cauză s-a reținut că membrii grupului infracțional organizat au înșelat mai multe persoane, substituindu-și calități oficiale, solicitând bani și creîndu-le impresia că le vor ajuta să obțină permisul de conducere mai ușor”, se arată într-un comunicat DIICOT. Sumele obținute erau cuprinse între 1.000-2.000 de euro pentru fiecare persoană, persoanele vizate fiind, în general, cetățeni români stabiliți în străinătate și care se aflau în țară pentru perioade scurte de timp. „În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în data de 26.10.2017, au fost identificate și ridicate un calculator, o tabletă, un laptop, 11 hard-disk-uri, 12 imprimante, zeci de telefoane mobile și cartele SIM, opt memory stik, 33 de CD-uri, două card-uri bancare, obiecte folosite la falsificarea de documente (trei lămpi UV, un laminator și o datetiera), permise falsificate și înscrisuri sau copii xerox privind documente de identitate, precum și sumele de 2.270 de euro, 480 de lire sterline și 1.800 de lei. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează procurorii DIICOT.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 633 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207497

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare