Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Arestaţi pentru falsificarea permiselor auto Email
Luni, 30 Octombrie 2017 19:29

Descindere DIICOT la domiciliile infractorilor

     O reţea infracţională a fost destructurată de DIICOT Braşov săptămîna trecută cînd patru persoane au ajuns în arest pentru o perioadă de 30 de zile. Tribunalul Braşov a acceptat joi, 27 octombrie a.c. prin Decizia nr. 169 la dosarul penal nr. 6070/62/2017, propunerea DNA/ DIICOT privind măsura arestării preventive pentru Marius Gabriel Dediu, Alexandru Claudiu Ionescu, Cristian Plesnilă şi Tibor Gyula Pal pentru săvîrşirea infracţiunii ,, constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvîrşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, prevăzută de art. 367 alin. 1 din Codul penal, 3. Cei patru vor rămîne după gratii pînă la data de 25 noiembrie a.c. În fapt cei patru indivizi au creat o reţea pentru a vinde acte falsificate, inclusiv diplome și permise de conducere. Arestarea lor vine în urma descinderii procurorilor DIICOT şi a percheziţiilor la mai multe adrese de domiciliu effectuate în data de 26 octombrie şi soldate cu reţinerea pentru 24 de ore a 6 persoane.
     „S-a reținut că, membrii grupării au acționat pe raza județului Brașov și a municipiului București, falsificînd acte de identitate, permise de conducere sau procuri notariale, pentru cetățeni români și străini,

 contra cost. Totodată , în cauză s-a reținut că membrii grupului infracțional organizat au înșelat mai multe persoane, substituindu-și calități oficiale, solicitând bani și creîndu-le impresia că le vor ajuta să obțină permisul de conducere mai ușor”, se arată într-un comunicat DIICOT. Sumele obținute erau cuprinse între 1.000-2.000 de euro pentru fiecare persoană, persoanele vizate fiind, în general, cetățeni români stabiliți în străinătate și care se aflau în țară pentru perioade scurte de timp. „În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în data de 26.10.2017, au fost identificate și ridicate un calculator, o tabletă, un laptop, 11 hard-disk-uri, 12 imprimante, zeci de telefoane mobile și cartele SIM, opt memory stik, 33 de CD-uri, două card-uri bancare, obiecte folosite la falsificarea de documente (trei lămpi UV, un laminator și o datetiera), permise falsificate și înscrisuri sau copii xerox privind documente de identitate, precum și sumele de 2.270 de euro, 480 de lire sterline și 1.800 de lei. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează procurorii DIICOT.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Becleanul, centru international de folclor

 

     Primul festival internaţional de folclor organizat în Ţara Făgăraşului va avea loc la Beclean, în ziua de 19 ianuarie 2018. Iniţiativa este curajoasă şi aparţine edililor comunei Beclean şi Ansamblului folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt”. Comuna Beclean şi deopotrivă toate comunele din Ţara Făgăraşului vor fi în sărbătoare vineri, 19 ianuarie, iar începînd cu ora 16.00 uliţele satului Beclean vor înflori sub auspiciul portului popular specific zonelor participante la prima ediţie a acestui festival.(continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
,,Pedeapsă maximă pentru poliţistul-pedofil“

 

     Cazul poliţistului pedofil din Bucureşti, Eugen Stan de la Biroul Rutier al Secţiei 18, a afectat imaginea Poliţiei Române Mediatizarea cazului a şocat opinia publică, iar cetăţenii aşteaptă, pe de o parte, pedepsirea agresorului, dar şi aflarea numelor şefilor din Poliţie care au muşamalizat acţiunile pedofilului poliţist vreme de 9 ani. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
HOROSCOP: 2018 aduce schimbări radicale pentru multe zodii
  

      Toate semnele zodiacale au şansa să îşi schimbe viaţa în 2018, totul ţine însă de felul în care vor acţiona şi de modul în care se vor mişca planetele. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 721 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 740
Număr afişări conţinut : 3992164

FaceBook

Informatii utile

Horoscop zilnicZiare