Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Arestaţi pentru falsificarea permiselor auto Email
Luni, 30 Octombrie 2017 19:29

Descindere DIICOT la domiciliile infractorilor

     O reţea infracţională a fost destructurată de DIICOT Braşov săptămîna trecută cînd patru persoane au ajuns în arest pentru o perioadă de 30 de zile. Tribunalul Braşov a acceptat joi, 27 octombrie a.c. prin Decizia nr. 169 la dosarul penal nr. 6070/62/2017, propunerea DNA/ DIICOT privind măsura arestării preventive pentru Marius Gabriel Dediu, Alexandru Claudiu Ionescu, Cristian Plesnilă şi Tibor Gyula Pal pentru săvîrşirea infracţiunii ,, constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvîrşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, prevăzută de art. 367 alin. 1 din Codul penal, 3. Cei patru vor rămîne după gratii pînă la data de 25 noiembrie a.c. În fapt cei patru indivizi au creat o reţea pentru a vinde acte falsificate, inclusiv diplome și permise de conducere. Arestarea lor vine în urma descinderii procurorilor DIICOT şi a percheziţiilor la mai multe adrese de domiciliu effectuate în data de 26 octombrie şi soldate cu reţinerea pentru 24 de ore a 6 persoane.
     „S-a reținut că, membrii grupării au acționat pe raza județului Brașov și a municipiului București, falsificînd acte de identitate, permise de conducere sau procuri notariale, pentru cetățeni români și străini,

 contra cost. Totodată , în cauză s-a reținut că membrii grupului infracțional organizat au înșelat mai multe persoane, substituindu-și calități oficiale, solicitând bani și creîndu-le impresia că le vor ajuta să obțină permisul de conducere mai ușor”, se arată într-un comunicat DIICOT. Sumele obținute erau cuprinse între 1.000-2.000 de euro pentru fiecare persoană, persoanele vizate fiind, în general, cetățeni români stabiliți în străinătate și care se aflau în țară pentru perioade scurte de timp. „În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în data de 26.10.2017, au fost identificate și ridicate un calculator, o tabletă, un laptop, 11 hard-disk-uri, 12 imprimante, zeci de telefoane mobile și cartele SIM, opt memory stik, 33 de CD-uri, două card-uri bancare, obiecte folosite la falsificarea de documente (trei lămpi UV, un laminator și o datetiera), permise falsificate și înscrisuri sau copii xerox privind documente de identitate, precum și sumele de 2.270 de euro, 480 de lire sterline și 1.800 de lei. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează procurorii DIICOT.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 720 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316650

Horoscop zilnicZiare