Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Ştafeta veteranilor la Cincu
Ştafeta veteranilor la Cincu Email
Luni, 23 Octombrie 2017 19:17

      Marţi, 17 octombrie a.c., ştafeta veteranilor din cadrul Armatei Române a ajuns la Cincu. Evenimentul are loc în fiecare an sub egida Asociaţiei Voluntarilor- ,,Invictus“. Ştafeta albastră a pornit de la Craiova şi a parcurs traseele Slatina-Piteşti şi Curtea de Argeş de unde a fost preluată de o echipă din cadrul ,,Invictus Cincu“ (Centrul Naţional de Instruire Întrunită ,,Getica“ Cincu), alcătuită dintr-un biciclist şi şase alergători, toţi cadre militare, condusă de plutonierul major Nicuşor Bica, veteran al teatrelor de operaţiuni N.A.T.O din Afganistan. Aceştia au parcurs o distanţă de 78 de km pe zăpadă şi vreme rea. Echipa de la Cincu a preluat ştafeta de la colegii lor din Batalionul 33 de la Curtea de Argeş şi a ajuns la Cincu unde a avut loc un ceremonial de predare a ştafetei. De aici ştafeta s-a îndreptat spre Sibiu unde a fost predată la Academia Forţelor Terestre. De la Cincu ruta a fost Sibiu-Sebeş-Alba Iulia-Arad-Oradea şi Carei, ultimul punct, preconizîndu-se a ajunge în data de 25 Octombrie cînd se sărbătoreşte Ziua Armatei Române. Pe 25 Octombrie 1944 a fost eliberată ultima brazdă de pămînt românesc, la Carei. ,,CNII Getica, s-a alăturat Ştafetei Veteranilor 2017, sprijinind-o activ prin implicarea voluntară a personalului în acest proiect de conştientizare a respectului ce trebuie să îl purtăm înaintaşilor noştri care au luptat pentru această ţară. Invictus România este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului şi a camarazilor şi care se doreşte a se extinde în mediul civil, sperăm din ce în ce mai mult. Militarii români, activi sau aflaţi în rezervă ori în retragere, răniţi în Teatrele de Operaţii, care au servit cu curaj şi profesionalism în Afganistan şi Irak, sînt susţinuţi în eforturile lor de Asociaţia Voluntarilor ,,Invictus“, care promovează efortul militarilor de a se integra activ în viaţa românească şi de a face performanţă sportivă. Cum se ştie, Invictus România, a susţinut sportivii paralimpici ce au participat la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto, de unde acestia s-au întors cu 6 medalii. Sperăm ca anul viitor la Sydney, drapelul naţional să se afle de cît mai multe ori pe cel mai înalt catarg“a declarat locotenent-colonel Radu Monoranu, purtător de cuvînt în cadrul Centrului Naţional de Instruire Întrunită ,,Getica“ de la Cincu. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 623 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4201766

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare