Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Ştafeta veteranilor la Cincu
Ştafeta veteranilor la Cincu Email
Luni, 23 Octombrie 2017 19:17

      Marţi, 17 octombrie a.c., ştafeta veteranilor din cadrul Armatei Române a ajuns la Cincu. Evenimentul are loc în fiecare an sub egida Asociaţiei Voluntarilor- ,,Invictus“. Ştafeta albastră a pornit de la Craiova şi a parcurs traseele Slatina-Piteşti şi Curtea de Argeş de unde a fost preluată de o echipă din cadrul ,,Invictus Cincu“ (Centrul Naţional de Instruire Întrunită ,,Getica“ Cincu), alcătuită dintr-un biciclist şi şase alergători, toţi cadre militare, condusă de plutonierul major Nicuşor Bica, veteran al teatrelor de operaţiuni N.A.T.O din Afganistan. Aceştia au parcurs o distanţă de 78 de km pe zăpadă şi vreme rea. Echipa de la Cincu a preluat ştafeta de la colegii lor din Batalionul 33 de la Curtea de Argeş şi a ajuns la Cincu unde a avut loc un ceremonial de predare a ştafetei. De aici ştafeta s-a îndreptat spre Sibiu unde a fost predată la Academia Forţelor Terestre. De la Cincu ruta a fost Sibiu-Sebeş-Alba Iulia-Arad-Oradea şi Carei, ultimul punct, preconizîndu-se a ajunge în data de 25 Octombrie cînd se sărbătoreşte Ziua Armatei Române. Pe 25 Octombrie 1944 a fost eliberată ultima brazdă de pămînt românesc, la Carei. ,,CNII Getica, s-a alăturat Ştafetei Veteranilor 2017, sprijinind-o activ prin implicarea voluntară a personalului în acest proiect de conştientizare a respectului ce trebuie să îl purtăm înaintaşilor noştri care au luptat pentru această ţară. Invictus România este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului şi a camarazilor şi care se doreşte a se extinde în mediul civil, sperăm din ce în ce mai mult. Militarii români, activi sau aflaţi în rezervă ori în retragere, răniţi în Teatrele de Operaţii, care au servit cu curaj şi profesionalism în Afganistan şi Irak, sînt susţinuţi în eforturile lor de Asociaţia Voluntarilor ,,Invictus“, care promovează efortul militarilor de a se integra activ în viaţa românească şi de a face performanţă sportivă. Cum se ştie, Invictus România, a susţinut sportivii paralimpici ce au participat la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto, de unde acestia s-au întors cu 6 medalii. Sperăm ca anul viitor la Sydney, drapelul naţional să se afle de cît mai multe ori pe cel mai înalt catarg“a declarat locotenent-colonel Radu Monoranu, purtător de cuvînt în cadrul Centrului Naţional de Instruire Întrunită ,,Getica“ de la Cincu. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 653 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316332

Horoscop zilnicZiare