Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Ştafeta veteranilor la Cincu
Ştafeta veteranilor la Cincu Email
Luni, 23 Octombrie 2017 19:17

      Marţi, 17 octombrie a.c., ştafeta veteranilor din cadrul Armatei Române a ajuns la Cincu. Evenimentul are loc în fiecare an sub egida Asociaţiei Voluntarilor- ,,Invictus“. Ştafeta albastră a pornit de la Craiova şi a parcurs traseele Slatina-Piteşti şi Curtea de Argeş de unde a fost preluată de o echipă din cadrul ,,Invictus Cincu“ (Centrul Naţional de Instruire Întrunită ,,Getica“ Cincu), alcătuită dintr-un biciclist şi şase alergători, toţi cadre militare, condusă de plutonierul major Nicuşor Bica, veteran al teatrelor de operaţiuni N.A.T.O din Afganistan. Aceştia au parcurs o distanţă de 78 de km pe zăpadă şi vreme rea. Echipa de la Cincu a preluat ştafeta de la colegii lor din Batalionul 33 de la Curtea de Argeş şi a ajuns la Cincu unde a avut loc un ceremonial de predare a ştafetei. De aici ştafeta s-a îndreptat spre Sibiu unde a fost predată la Academia Forţelor Terestre. De la Cincu ruta a fost Sibiu-Sebeş-Alba Iulia-Arad-Oradea şi Carei, ultimul punct, preconizîndu-se a ajunge în data de 25 Octombrie cînd se sărbătoreşte Ziua Armatei Române. Pe 25 Octombrie 1944 a fost eliberată ultima brazdă de pămînt românesc, la Carei. ,,CNII Getica, s-a alăturat Ştafetei Veteranilor 2017, sprijinind-o activ prin implicarea voluntară a personalului în acest proiect de conştientizare a respectului ce trebuie să îl purtăm înaintaşilor noştri care au luptat pentru această ţară. Invictus România este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului şi a camarazilor şi care se doreşte a se extinde în mediul civil, sperăm din ce în ce mai mult. Militarii români, activi sau aflaţi în rezervă ori în retragere, răniţi în Teatrele de Operaţii, care au servit cu curaj şi profesionalism în Afganistan şi Irak, sînt susţinuţi în eforturile lor de Asociaţia Voluntarilor ,,Invictus“, care promovează efortul militarilor de a se integra activ în viaţa românească şi de a face performanţă sportivă. Cum se ştie, Invictus România, a susţinut sportivii paralimpici ce au participat la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto, de unde acestia s-au întors cu 6 medalii. Sperăm ca anul viitor la Sydney, drapelul naţional să se afle de cît mai multe ori pe cel mai înalt catarg“a declarat locotenent-colonel Radu Monoranu, purtător de cuvînt în cadrul Centrului Naţional de Instruire Întrunită ,,Getica“ de la Cincu. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 844 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3921312

FaceBook

Horoscop zilnicZiare