Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Ştafeta veteranilor la Cincu
Ştafeta veteranilor la Cincu Email
Luni, 23 Octombrie 2017 19:17

      Marţi, 17 octombrie a.c., ştafeta veteranilor din cadrul Armatei Române a ajuns la Cincu. Evenimentul are loc în fiecare an sub egida Asociaţiei Voluntarilor- ,,Invictus“. Ştafeta albastră a pornit de la Craiova şi a parcurs traseele Slatina-Piteşti şi Curtea de Argeş de unde a fost preluată de o echipă din cadrul ,,Invictus Cincu“ (Centrul Naţional de Instruire Întrunită ,,Getica“ Cincu), alcătuită dintr-un biciclist şi şase alergători, toţi cadre militare, condusă de plutonierul major Nicuşor Bica, veteran al teatrelor de operaţiuni N.A.T.O din Afganistan. Aceştia au parcurs o distanţă de 78 de km pe zăpadă şi vreme rea. Echipa de la Cincu a preluat ştafeta de la colegii lor din Batalionul 33 de la Curtea de Argeş şi a ajuns la Cincu unde a avut loc un ceremonial de predare a ştafetei. De aici ştafeta s-a îndreptat spre Sibiu unde a fost predată la Academia Forţelor Terestre. De la Cincu ruta a fost Sibiu-Sebeş-Alba Iulia-Arad-Oradea şi Carei, ultimul punct, preconizîndu-se a ajunge în data de 25 Octombrie cînd se sărbătoreşte Ziua Armatei Române. Pe 25 Octombrie 1944 a fost eliberată ultima brazdă de pămînt românesc, la Carei. ,,CNII Getica, s-a alăturat Ştafetei Veteranilor 2017, sprijinind-o activ prin implicarea voluntară a personalului în acest proiect de conştientizare a respectului ce trebuie să îl purtăm înaintaşilor noştri care au luptat pentru această ţară. Invictus România este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului şi a camarazilor şi care se doreşte a se extinde în mediul civil, sperăm din ce în ce mai mult. Militarii români, activi sau aflaţi în rezervă ori în retragere, răniţi în Teatrele de Operaţii, care au servit cu curaj şi profesionalism în Afganistan şi Irak, sînt susţinuţi în eforturile lor de Asociaţia Voluntarilor ,,Invictus“, care promovează efortul militarilor de a se integra activ în viaţa românească şi de a face performanţă sportivă. Cum se ştie, Invictus România, a susţinut sportivii paralimpici ce au participat la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto, de unde acestia s-au întors cu 6 medalii. Sperăm ca anul viitor la Sydney, drapelul naţional să se afle de cît mai multe ori pe cel mai înalt catarg“a declarat locotenent-colonel Radu Monoranu, purtător de cuvînt în cadrul Centrului Naţional de Instruire Întrunită ,,Getica“ de la Cincu. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 693 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4060015

Informatii utileZiare