Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Cipsuri din file de păstrav / Legume aromate cu cimbrişor / Sos de lămîie
Cipsuri din file de păstrav / Legume aromate cu cimbrişor / Sos de lămîie Email
Luni, 23 Octombrie 2017 18:46

 

Ingrediente
 

- Păstrav, o bucată
- Brocoli 200 gr
-Conopidă 200 gr
-Dovlecel o bucată
-Lămîie o bucată
- Cimbrişor verde 4 fire
- Unt 100 gr
- Smîntînă de gătit 200 ml
-Usturoi 2 căţei
-Ulei 100 ml
- Sare
- Piper


Mod de preparare
 

     Păstrăvul se spală, se curăţă şi se filetează. Fileurile de păstrav se condimentează şi se prăjesc într-o tigaie antiaderentă cu puţin ulei şi 30 grame de unt. În tigaie punem mai întîi un căţel de usturoi şi două fire de cimbrişor pentru a aroma uleiul. Se prăjeac întîi pe piele pînă se rumenesc, iar apoi se întorc şi pe partea cealalta puţin.
      Legumele se curăţă şi se spală. Brocoliul şi conopida se taie în bucăţi mici şi se fierb în apă cu sare 2-3 minute. Dovlecelul se taie rondele. Într-o tigaie rumenim dovlecelul. Cînd acesta este rumenit pe ambele părţi punem în tigaie 50 gr de unt, un căţel de usturoi şi două fire de combrişor, apoi adăugăm brocoli şi conopida, mai sotăm pentru un minut. Asezonăm cu sare şi piper după gust.
     În tigaia în care am prăjit legumele punem restul de unt, zeama de la o jumătate de lămîie şi smîntîna de gătit şi fierbem puternic 1-2 minute. Asezonăm cu sare şi piper.
     Pe o farfurie punem o lingură de sos peste care aşezăm legume şi deasupra cipsul de păstrăv. Decorăm cu micro salată.
Poftă bună!

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 524 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273088

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare