Luni, 16 Octombrie 2017 17:48 |
INGREDIENTE 250 g faină 2 ouă 30 ml ulei 150 ml lapte cald 1 lingura zahăr un praf sare un pliculeţ drojdie uscată INGREDIENTE PENTRU SIROP 400 ml apă 150 g zahăr o fiolă esenţă rom INGREDIENTE PENTRU DECOR 500 ml frişcă un borcan gem de căpşuni
MOD DE PREPARARE: Într-un castron se amestecă bine ouăle cu zahărul, uleiul şi praful de sare. Separat, în lapte călduţ se dizolvă drojdia. Se amestecă cele două compoziţii şi se adaugă treptat făina. Aluatul obţinut se lasă să dospească într-un loc călduţ pînă îşi dublează volumul. Din compoziţia obţinută se pune cu lingura aluat în formele de savarină doar 3/4 din formă şi se mai lasă 15-20 minute la dospit. Apoi se coc la foc potrivit 30-35 minute, pînă capătă o culoare maronie. Între timp, se fierb împreună apa cu zahărul, 2-3 minute, cît să dea în clocot, se lasă la răcit, apoi se adaugă esenţa de rom. Frişca se bate tare cu mixerul. După ce se coace aluatul, se scoate din forme, se taie un căpăcel, dar nu de tot, apoi se scufundă în sirop, fiecare în parte, şi se aşază pe o tavă. Se umplu savarinele cu frişcă, cu ajutorul unui poş, şi se ornează cu gem de căpşuni. SFATURI UTILE - Folosiţi întotdeauna o frişcă naturală mai grasă şi îndulciţi-o cu puţin zahăr. - Esenţa de rom, aveţi grijă, să fie de calitate, cu un gust mai puternic deoarece în sirop se va pierde din gust. - Folosiţi un gem tare care nu curge.
|