Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Savarine Email
Luni, 16 Octombrie 2017 17:48

 INGREDIENTE
250 g faină
2 ouă
30 ml ulei
150 ml lapte cald
1 lingura zahăr
un praf sare
un pliculeţ drojdie uscată

INGREDIENTE PENTRU SIROP
400 ml apă
150 g zahăr
o fiolă esenţă rom

INGREDIENTE PENTRU DECOR
500 ml frişcă
un borcan gem de căpşuni


MOD DE PREPARARE:
Într-un castron se amestecă bine ouăle cu zahărul, uleiul şi praful de sare. Separat, în lapte călduţ se dizolvă drojdia. Se amestecă cele două compoziţii şi se adaugă treptat făina. Aluatul obţinut se lasă să dospească într-un loc călduţ pînă îşi dublează volumul.
Din compoziţia obţinută se pune cu lingura aluat în formele de savarină doar 3/4 din formă şi se mai lasă 15-20 minute la dospit. Apoi se coc la foc potrivit 30-35 minute, pînă capătă o culoare maronie.
Între timp, se fierb împreună apa cu zahărul, 2-3 minute, cît să dea în clocot, se lasă la răcit, apoi se adaugă esenţa de rom. Frişca se bate tare cu mixerul.
După ce se coace aluatul, se scoate din forme, se taie un căpăcel, dar nu de tot, apoi se scufundă în sirop, fiecare în parte, şi se aşază pe o tavă. Se umplu savarinele cu frişcă, cu ajutorul unui poş, şi se ornează cu gem de căpşuni.

SFATURI UTILE
- Folosiţi întotdeauna o frişcă naturală mai grasă şi îndulciţi-o cu puţin zahăr.
- Esenţa de rom, aveţi grijă, să fie de calitate, cu un gust mai puternic deoarece în sirop se va pierde din gust.
- Folosiţi un gem tare care nu curge.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 526 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273090

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare