Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Stiri pe scurt Email
Luni, 25 Septembrie 2017 19:01

Haite de cîini
 

     În ultimele două săptămîni, haite de cîini au invadat municipiul, dar şi unele localităţi din Ţara Făgăraşului. ,,Cîinii par derutaţi şi flămînzi de parcă au scăpat de undeva. Sînt atît de mulţi încît îţi este frică să treci prin preajma lor. În zona Câmpului sînt foarte mulţi. Noaptea vin între blocuri şi fac o gălăgie încît nu ne putem odihni. Eu sînt pensionar, dar soţia este profesoară şi nu se poate odihni. Nu ştim cine se ocupă de aceşti cîini, dar trebuie să se intervină” a spus un locatar de pe strada Câmpului din Făgăraş. ,,În două zile la rînd au apărut foarte mulţi cîini pe drumul ce leagă Olteţul de Rucăr şi în satul Rucăr. Au fost descărcaţi dintr-o maşină şi abandonaţi. Sînt foarte flămînzi, dar n-au atacat pe nimeni. La ţară lumea are cîini şi nu-i lasă de izbelişte pe străzi. Aceştia sînt străini” a spus un sătean. ,,De cîteva luni nu am primit sesizări cu referire la cîinii fără stîpîn. Au fost perioade în care cetăţenii ne-au comunicat această problemă şi am rezolvat-o pe loc. La sesizarea noastră o echipă de la SC Pablotin SRL venea şi îi prindea şi îi ducea în adăpost. Au fost situaţii în care noi am observat această problemă în oraş şi am procedat la fel" a spus Ioan Binig de la Poliţia Locală Făgăraş. ,,Deocamdată noi nu strîngem cîinii de pe străzi pentru că adăpostul din combinat nu este autorizat. În prezent se fac lucrări la adăpostul de cîini în vederea autorizării din punct de vedere sanitar -veterinar. Am fost sesizaţi de cîinii abandonaţi pe strada Cîmpului, dar şi în zona Gării. Şi dacă i-am aduna nu avem unde să-I cazăm” a spus Denisa Gheorghincă de la asociaţia implicată în activitatea serviciului public pentru îngrijirea cîinilor comunitari.
Regula de aur
 

     ,,Şi precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea“ spune Domnul (Luca 6,31). Regula de aur: ce ţie nu-ţi place, altuia nu face! Vrem respect? Trebuie să arătăm mai întîi noi acest lucru. Căutăm dragoste? Trebuie să venim în întîmpinarea aproapelui nostru cu dragoste şi iubire. Faptele milei trupeşti vorbesc de la sine: cercetează pe cel aflat în temniţă, îngroapă pe cel mort, îmbracă-l pe cel gol. Dă de mîncare celui flămînd, dă-i de băut celui însetat. ,,Şi dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc ce răsplată puteţi avea? Şi dacă faceţi bine celor ce vă fac vouă bine, ce mulţumire puteţi avea?“ (Luca 6, 32-33). Legea iubirii merge mai departe decît ne închipuim noi ,,Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulţumitori şi răi. Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru este milostiv“ (Luca 6, 35-36). Dragostea necondiţionată este calea sigură spre cer. ,,Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi; nu osîndiţi şi nu veţi fi osîndiţi; iertaţi şi veţi fi iertaţi“ (Luca 6, 37). Toate lucrurile au o măsură şi tot ceea ce facem bine sau rău se întoarce înspre noi. Dacă vrei să arunci bumerangul învaţă mai întîi să-l prinzi, de nu se întoarce şi te loveşte. Şi care este măsura vieţii? ,,cu ce măsură veţi măsura, cu aceeaşi vi se va măsura“ (Luca 6, 38). Legea lui Dumnezeu este clară dar nu este obligatorie. Avem libertatea de a ne erija pe noi în judecători sau a întoarce spatele răului şi a căuta binele. Binele este numai de la Dumnezeu iar înţelepciunea este doar a Lui, nu a noastră. Dacă vom trăi în Dumnezeu, vom trăi în înţelepciune. ,,Fericit cel care caută la sărac şi la sărman; în ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul“ spune împăratul David în psalmul 40. Să căutăm doar calea lui Dumnezeu pentru ca să spunem împreună cu psalmistul: ,,Iar pe mine pentru nerăutatea mea m-ai sprijinit şi m-ai întărit înaintea Ta, în veac“. (Ştefan BOTORAN)
Fraţii din Moldova, în vizită la Ucea
 

     În perioada 4 - 9 octombrie a.c., o delegaţie formată din primar, consilieri locali şi angajaţi ai primăriei din comuna Slobozia din Republica Moldova va veni în comuna Ucea pentru un schimb de experienţă. ,,Fraţii noştri de peste Prut vor ajunge în ţară miercuri, 4 octombrie a.c. Grupul este format din 20 de persoane şi va fi cazat în zona turistică Sîmbăta de Sus. Am rămas impresionat de modul cum am fost trataţi noi acolo şi acum este rîndul nostru să-i tratăm la fel. Programul este bine stabilit, vom face o prezentare a comunei şi a potenţialului economic, vom vizita cîteva societăţi comerciale, instituţiile de învăţămînt şi bisericile din comună. În altă zi vom organiza o excursie în Ţara Făgăraşului, la biserica fortificată din Cinşor, la Cetatea Făgăraşului, la Castelul Brukenthal din Avrig, Castelul Bran şi ne-am propus să mergem şi pe Transfăgărăşan. În ultima seară vrem să organizăm o petrecere la căminul cultural din localitatea Ucea de Jos" a spus primarul comunei Ucea, Marian Băcilă. În luna iunie a.c., Comuna Ucea s-a înfrăţit cu comuna Slobozia din Republica Moldova. Satul Slobozia este cel mai mare sat din raionul Ştefan Vodă şi se întinde pe o suprafaţă de 450 hectare într-o zonă de şes cu dezvoltare medie şi are peste 4000 de locuitori. Principala activitate a sătenilor este agricultura.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Făgărăsenii nu vor participa la referendum

 

     Majoritatea făgărăşenilor nu găsesc rostul organizării referendumului din 6-7 octombrie 2018 şi spun că nici nu vor participa. Ei consideră că familia tradiţională este clară şi nu poate fi altfel decît formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Făgărăşenii spun că banii cheltuiţi pentru acest demers ar putea ajuta Sănătatea şi Educaţia care sînt uitate de guvernanţi. Mai pun organizarea referendumului şi pe seama unei manipulări grosolane de care abuzează guvernanţii pentru a-şi ascunde incompetenţa, lăcomia, faptele de corupţie şi modificarea acelor legi care să le ascundă dosarele penale. (continuare doar în ediţia tipărită).

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 651 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Informatii utile

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 778
Număr afişări conţinut : 4312128

FaceBook

Horoscop zilnicZiare