Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Poliţiştii locali trebuie să fie în stradă” Email
Luni, 25 Septembrie 2017 18:29

 

      Asigurarea liniştii şi a ordinii publice cade în sarcina poliţiştilor, la fel ca şi siguranţa cetăţeanului. De cîţiva ani activitatea poliţiştilor MAI a fost completată şi cu poliţişti locali care aparţin de administraţia publică locală. Poliţia Locală Făgăraş s-a înfiinţat în baza Legii 155 din 2010 şi este subordonată şi finanţată de Primăria Făgăraş. Prin urmare, cetăţenii ar trebui să se simtă în siguranţă la orice oră din zi şi din noapte şi în orice loc s-ar afla în municipiu. 

 

 În realitate însă lucrurile nu stau chiar aşa. Cel puţin aşa susţin făgărăşenii în răspunsurile la întrebarea reporterilor ,,Monitorul de Făgăraş” : Cît de utilă este Poliţia Locală din Făgăraş? Făgărăşenii îşi doresc ca poliţiştii să fie mai mult în stradă pentru a preveni faptele oamenilor certaţi cu legea şi pentru a interveni acolo unde situaţiile afectează cetăţeanul. 


Palfi Elena 76 ani, din Făgăraş
,,Poliţia Locală din Făgăraş este foarte utilă, dar ar trebui să amendeze persoanele care aruncă gunoaiele pe jos, la întîmplare. Aceşti oameni nu au cei şapte ani de acasă. Poliţia locală ar trebui să se ocupe de cerşetorii oraşului care au devenit un pericol pentru noi, pensionari. La cumpărături trebuie să fim foarte atenţi la lucrurile personale pentru că aceştia se ocupă şi cu furturi, umblă în grup şi aşteaptă o clipă de neatenţie să acţioneze"

 

 

 

 


Tobiaş Dumitru, 56 ani, din Făgăraş
,,Cred că ar trebui să fie prezenţi mai mult în stradă, dacă nu eşti atent în locurile aglomerate rămîi fără telefon şi fără portofel. Poliţiştii locali trebuie să lase munca de birou şi să iasă pe teren. Un caz concret sînt chiar eu, eram în Piaţa Agroalimenuteră şi mi-am comandat să mănînc mici cînd am rămas fără telefonul mobil. Prezenţa oamenilor legii printre oameni ar face mult, hoţii nu ar mai avea curaj să fure"

Sas Maria, 69 de ani, din Făgăraş
,,Poliţiştii locali sînt foarte utili, dar ar trebui să vină şi în zona Tudor Vladimirescu. În zona respectivă aproape zilnic sînt scandaluri. Se consumă alcool şi apoi încep bătăile. Ne-am săturat de această situaţie. În blocul Turn, scandalurile se ţin lanţ. Poliţia locală ar trebui să-şi facă datoria printre oameni”.

R.H., 70 de ani, din Făgăraş
,,Poliţiştii locali ar trebui să se ocupe de şoferii care parcheză maşinile neregulamentar. Am văzut maşini parcate şi pe trotuare. Aceştia ar trebui să fie în stradă pentru a asigura liniştea şi ordinea publică. Promenada din jurul Cetăţii este atît de frumoasă, dar în faţa băncilor sînt coji de seminţe. Persoanele care fac mizerie în locurile publice ar trebui amendate de poliţiştii locali"

Rusu Alexandru, 64 ani, din Făgăraş
,,Nu ştiu dacă cineva mai este util în ziua de astăzi, angajaţii din instituţiile publice îşi fac doar de lucru. Nimeni nu îi ia la rost. Sînt dezamăgit de toate instituţiile din ţară. M-am săturat de corupţie. Dacă poliţiştii locali nu ar mai fi, nu s-ar simţi lipsa lor, iar dacă există nu fac nimic. Poliţia locală ar trebui să facă ordine cu persoanele din jurul BIG-ului care fac doar mizerie, vorbesc vulgar şi nu ţin cont de oamenii din jurul lor"

N.N., 73 de ani, din Făgăraş
,,Da, sînt utili, dar ar trebui să se implice mai mult în problemele de ordine şi linşte publică, să fie prezenţi mai mult în zona Parcului unde chefurile se ţin lanţ. Poate nu ajung în fiecare zonă a oraşului pentru că au lipsă de personal"

Gaboş J., 74 de ani, din Făgăraş
,,Ce să zic, nu i-am prea văzut în stradă, dar cred că seara au mai mult de lucru, atunci cînd sînt scandaluri. Poliţiştii locali trebuie să mai treacă şi prin parcuri să amendeze persoanele care strică mobilierul urban, în special băncile din parc"

Veronica F., de 33 de ani, din Făgăraş
,,Normal că sînt utili, mereu i-am văzut pe stradă şi cred că îşi fac datoria. Nu lipsesc de la evenimentele organizate de Primăria Municipiului şi cele de la Cetatea Făgăraşului. Cînd poliţiştii locali sînt printre noi, atunci noi sîntem în siguranţă"

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Becleanul, centru international de folclor

 

     Primul festival internaţional de folclor organizat în Ţara Făgăraşului va avea loc la Beclean, în ziua de 19 ianuarie 2018. Iniţiativa este curajoasă şi aparţine edililor comunei Beclean şi Ansamblului folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt”. Comuna Beclean şi deopotrivă toate comunele din Ţara Făgăraşului vor fi în sărbătoare vineri, 19 ianuarie, iar începînd cu ora 16.00 uliţele satului Beclean vor înflori sub auspiciul portului popular specific zonelor participante la prima ediţie a acestui festival.(continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
,,Pedeapsă maximă pentru poliţistul-pedofil“

 

     Cazul poliţistului pedofil din Bucureşti, Eugen Stan de la Biroul Rutier al Secţiei 18, a afectat imaginea Poliţiei Române Mediatizarea cazului a şocat opinia publică, iar cetăţenii aşteaptă, pe de o parte, pedepsirea agresorului, dar şi aflarea numelor şefilor din Poliţie care au muşamalizat acţiunile pedofilului poliţist vreme de 9 ani. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
HOROSCOP: 2018 aduce schimbări radicale pentru multe zodii
  

      Toate semnele zodiacale au şansa să îşi schimbe viaţa în 2018, totul ţine însă de felul în care vor acţiona şi de modul în care se vor mişca planetele. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1224 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 740
Număr afişări conţinut : 3999177

FaceBook

Informatii utile

Horoscop zilnicZiare