Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Iisus şi Petru
Iisus şi Petru Email
Marţi, 19 Septembrie 2017 11:27

      Cînd i-a poruncit să mîne barca în larg şi să arunce năvodul Petru i-a spus Domnului: ,,Învăţătorule, toată noaptea ne-am trudit şi nimic nu am prins, dar, după cuvîntul Tău, voi arunca mrejele“ (Luca 5,5). Adică, truda zilei este zadarnică fără tine, Doamne! Pentru că atletul degeaba transpiră dacă nu are dibăcie, rămîne doar cu durerea de oase, dar fără cunună. Luptătorul degeaba e voinic dacă nu ştie meşteşugul luptei, că poate fi aruncat în cap de unul mai mic şi mai slab decît el dar mai îndemînatic. Toate vin de la Domnul. Munca noastră este în zadar fără binecuvîntarea de sus, din Cer. Şi ce a spus apoi Petru după ce năvodul era plin de peşti încît bărcile ,,erau gata să se afunde“? ,,Ieşi de la mine, Doamne, că sînt om păcătos“ (Luca 5, 8). Iar Iisus îi spune: ,,Nu te teme, de acum înainte vei fi pescar de oameni!“ (Luca 5,10). Un alt episod al acestei relaţii profunde dintre Petru şi Iisus se desfăşoară în părţile Cezareii Palestinei. Iisus îi întreabă pe ucenici: ,,Cine zic oamenii că sînt Eu, Fiul Omului?“ (Matei 16,13) Ei răspund diferit: ,,Unii, Ioan Botezătorul, alţii,

 Ilie, alţii, Ieremia sau unul dintre prooroci“ (Matei 16,14). Apoi Mîntuitorul îi iscodeşte cu ochii Săi albaştri precum zenitul cerului şi îi întreabă mai adînc: ,,Dar voi cine ziceţi că sînt?“ (Matei 16, 15). Sînt puşi în încurcătură şi dau din umeri dar Petru spune: ,,Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu“ (Matei 16,18). Iisus atunci pecetluieşte prietenia sa cu Marele Pescar: ,,Fericit eşti, Simone, fiul lui Iona, că nu trup şi sînge ţi-au descoperit ţie aceasta, ci Tatăl Meu Cel din ceruri. Şi eu îţi zic ţie că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui“ (Matei 16, 17-18). Petru s-a lepădat, după cum chiar Iisus i-a prevestit cînd el se fălea: ,,dacă toţi vor fugi eu sînt gata să mor pentru Tine“. Dar tot el a plîns după ce cocoşul a cîntat a treia oară. Care este diferenţa între Petru şi Iuda? Amîndoi s-au căit, dar primul şi-a umplut căinţa cu duh şi l-a mărturisit pe Hristos devenind martir în Roma, iar al doilea a căzut în păcatul disperării luîndu-şi viaţa. Petru fuge din temniţa Mamertină şi se întîlneşte cu Iisus la marginea Romei. ,,Încotro mergi, Doamne?“ îl întreabă Petru. Iar Iisus îi răspunde: ,,În Roma, să mă răstignesc în locul tău“. Atunci Petru se întoarce înapoi şi se lasă pironit pe cruce rugîndu-i pe călăi să-l răstignească cu capul în jos pentru că nu este vrednic de jertfa Domnului său. În timp ce călăii îi prindeau mîinile şi picioarele în imensele cuie, sîngele îi năvălea în ochi iar privirea i se înceţoşa, Petru auzea încă vocea Domnului: ,,Nu te teme, de acum înainte vei fi pescar de oameni!“ (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 670 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4317963

Horoscop zilnicZiare