Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Minim 800 lei, pregătirile de şcoală
Minim 800 lei, pregătirile de şcoală Email
Luni, 11 Septembrie 2017 16:52

      Părinţii care-şi trimit copiii la şcoală trebuie să dispună de bugete mari pentru a face faţă cheltuielilor aferente începerii anului şcolar. Indiferent în ce clasă sînt copiii, o familie trebuie să dispună de cel puţin 600 de lei pentru începutul de an şcolar. Asta în cazul în care elevul este înscris la o şcoală fără prea mari pretenţii pentru că dacă şcoala este una de elită, cheltuielile ajung şi la 2000 de lei. Rechizitele necesare unui elev pentru cel puţin un semestru costă minim 200 de lei. În librării un caiet de matematică sau cu linii costă minim un leu, iar elevul are nevoie de cel puţin 10 bucăţi. Un penar costă de la 10 lei în sus, iar un ghiozdan minim 45 de lei, dar există ghiozdane şi cu 300 de lei. Caietele studenţeşti costă de la 3,5 lei la 9 lei, în funcţie de numărul de pagini, caietele de geografie 1,3 lei, iar un bloc de desen cel puţin 2 lei. O trusă de geometrie costă minim 4 lei, dar poate ajunge şi la 25 de lei. Un creion simplu costă 0,5 lei, un pix 0,5 lei, un stilou minim 4 lei, dar sînt şi cu 15 lei, o gumă 0,5 lei, iar o ascuţitoare 1,5 lei. Dacă părinţilor le dă mîna pot plăti pentru rechizite şi 1000 de lei atunci cînd aleg să cumpere ghiozdane şi penare de fitze. Pe lîngă strictul necesar, mai costă şi caietele speciale sau manualele suplimentare ce sînt achiziţionate de la edituri prin intermediul dascălilor. Şi ţinutele elevilor sînt costisitoare. La şcolile din Făgăraş uniformele şcolare impuse mai scutesc părinţii de cheltuielile legate de îmbrăcămintea elevilor care sînt obişnuiţi să facă parada modei. Astfel, părinţii scot din buzunar 300 de lei pentru uniforma de liceu (sacou, cămaşă, cravată, blugi), încă 120 pentru un trening, minim 100 lei pentru adidaşi şi încă 100 pentru pantofi. Un simplu calcul arată că ţinuta elevului se ridică la peste 600 lei. Pentru a-şi trimite copilul la şcoală, cheltuielile minime ale unei familii sînt de 800 de lei însemnînd rechizite şi ţinuta.
- ,,Am cheltuit pînă acum peste 1000 de lei şi încă n-am cumpărat rechizite şi manuale. Două perechi de blugi, 280 lei, două cămăşi, 140 lei, adidaşi cu 140 lei, ghiozdan cu 200 lei, sacoul şi cravata 165 lei. Vom cumpăra manuale după ce începe şcoala. În fiecare an am cumpărat foarte multe cărţi deşi se spune că şcoala e gratuită. Am făcut meditaţii deşi fetiţa mea este o elevă bună, de 9 şi 10. Care nu face meditaţii cu profesorul în particular se duce în jos. În Italia nu este voie să se facă meditaţii, dar aici este o modă. Este foarte costisitoare şcoala. Dacă soţul n-ar lucra peste graniţă n-am avea bani pentru şcoala fetiţei. La CN ,,Radu Negru” pretenţiile sînt foarte mari” a spus o mămică.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 696 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4317444

Horoscop zilnicZiare