Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Luarea Crucii şi urmarea lui Hristos
Luarea Crucii şi urmarea lui Hristos Email
Luni, 11 Septembrie 2017 16:42

      ,,Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie“ spune Domnul (Marcu 8,34). Lepădarea de sine înseamnă tăierea voii noastre în primul rînd, renunţarea la comoditate pentru a-ţi ajuta aproapele care îţi poate cere sfatul chiar în momentul cînd tu vrei să dormi după o zi de trudă sau să sari în apărarea cuiva pus în pericol. Lepădarea de sine are foarte multe trepte. Renunţarea la ceea ce ţie îţi face bine în detrimentul celuilalt, orgoliul, invidia, ura. Lepădarea de mîndrie, zgîrcenie, goană după onoruri şi funcţii. Crucea zilnică a îndatoririlor şi apăsărilor vieţii este calea spre Hristos. Fără asumarea faptelor, fără jertfe, renunţări, fără a ne accepta rolul hristic, nu-l putem urma pe Hristos. Care este rolul hristic? Să-ţi asumi faptul că cel pe care l-ai ajutat te va lovi pe la spate. ,,Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa“ spune Domnul (Marcu 8, 35). Şi continuă: ,,Căci ce-i foloseşte omului să cîştige lumea întreagă dacă-şi pierde sufletul?“ (Marcu 8, 36). Sufletul este singura comoară autentică pe care o avem, restul e de prisos. Banii, bogăţia, funcţiile lumeşti nu ne urmează în mormînt şi nici în veşnicie. Singura noastră avere materială este constituită din cele patru scînduri care vor putrezi împreună cu trupul ce va deveni chimie organică. Nu putem da nimic în schimb pentru sufletul nostru. ,,Căci cine se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrînat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el cînd va veni întru slava Tatălui Său cu sfinţii îngeri“ spune Mîntuitorul (Marcu 8, 38). (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1410 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4235923

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare