Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Luarea Crucii şi urmarea lui Hristos
Luarea Crucii şi urmarea lui Hristos Email
Luni, 11 Septembrie 2017 16:42

      ,,Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie“ spune Domnul (Marcu 8,34). Lepădarea de sine înseamnă tăierea voii noastre în primul rînd, renunţarea la comoditate pentru a-ţi ajuta aproapele care îţi poate cere sfatul chiar în momentul cînd tu vrei să dormi după o zi de trudă sau să sari în apărarea cuiva pus în pericol. Lepădarea de sine are foarte multe trepte. Renunţarea la ceea ce ţie îţi face bine în detrimentul celuilalt, orgoliul, invidia, ura. Lepădarea de mîndrie, zgîrcenie, goană după onoruri şi funcţii. Crucea zilnică a îndatoririlor şi apăsărilor vieţii este calea spre Hristos. Fără asumarea faptelor, fără jertfe, renunţări, fără a ne accepta rolul hristic, nu-l putem urma pe Hristos. Care este rolul hristic? Să-ţi asumi faptul că cel pe care l-ai ajutat te va lovi pe la spate. ,,Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa“ spune Domnul (Marcu 8, 35). Şi continuă: ,,Căci ce-i foloseşte omului să cîştige lumea întreagă dacă-şi pierde sufletul?“ (Marcu 8, 36). Sufletul este singura comoară autentică pe care o avem, restul e de prisos. Banii, bogăţia, funcţiile lumeşti nu ne urmează în mormînt şi nici în veşnicie. Singura noastră avere materială este constituită din cele patru scînduri care vor putrezi împreună cu trupul ce va deveni chimie organică. Nu putem da nimic în schimb pentru sufletul nostru. ,,Căci cine se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrînat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el cînd va veni întru slava Tatălui Său cu sfinţii îngeri“ spune Mîntuitorul (Marcu 8, 38). (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 714 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4317452

Horoscop zilnicZiare