Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Pescuirea minunată Email
Luni, 28 August 2017 16:59

      Iisus şedea pe malul lacului Ghenezaret înconjurat de mulțimea care îl îmbulzea din toate părțile. Vede două corăbii oprite lîngă țărm şi pe pescari coborînd din ele să-şi spele mrejele. S-a urcat într-una din corăbii şi a început să le vorbească oamenilor despre Împărăția lui Dumnezeu. După ce a încetat să vorbească îi porunceşte lui Simon Petru să depărteze barca de țărm şi să-şi lase în jos mrejele. ,,Învățătorule, toată noaptea ne-am trudit şi nimic nu am prins, dar, după cuvîntul Tău, voi arunca mrejele. Şi făcînd ei aceasta, au prins mulțime mare de peşte, că li se rupeau mrejele“ spune Cartea (Luca 5, 5-6). Simon Petru îi cade în genunchi spunîndu-i: ,,Ieşi de la mine, Doamne, că sînt un om păcătos“ (Luca 5, 8). A fost cuprins de spaimă şi de umire. Oricît ne-am chinui, nu putem face nimic fără ajutorul lui Dumnezeu. ,,Eu sînt Calea, Adevărul şi Viața“ a spus Iisus Hristos. Şi i-a mai spus ceva Iisus lui Petru: ,,Nu te teme, de acum înainte vei fi pescar de oameni“ (Luca 5,10).

 Şi a devenit Petru pescar de oameni cutreierînd întreaga lume pînă în Roma, unde s-a oprit definitiv instaurînd acolo o întreagă tradiție. Toate se înmulțesc prin rugăciune şi credință. Credința, dragostea, nădejdea, acestea trebuie să fie coordonatele vieții noastre. Cînd tăiem pîinea facem semnul Sfintei Cruci şi ne gîndim la mulțimea de peşte pe care Simon cu ai săi a prins-o ascultînd de porunca Mîntuitorului. ,,Pîinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi“ spunem în rugăciunea Domnească. Nimic nu putem face fără cuvîntul Domnului. ,,Şi trăgînd corăbiile la țărm au lăsat totul şi au mers după El“ spune Scriptura (Luca 5,11). Să mergem după Iisus şi toate ni se vor da pe deasupra. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 745 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4203425

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare