Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Ecoterm şi ocolitoarea, cuiele Municipalităţii
Ecoterm şi ocolitoarea, cuiele Municipalităţii Email
Luni, 28 August 2017 16:33

 

      Cel mai discutat subiect din conferinţa de presă organizată de primarul Gheorghe Sucaciu a fost Ecoterm unde situaţia este scăpată de mult de sub control. Taxa pe ţeavă, insolvenţa societăţii dar şi a investitorului au atras multe dezbateri fără însă să se ajungă la o soluţie care să vină în sprijinul cetăţenilor din municipiu. Şi ocolitoarea a fost pusă pe tapet, iar edilul şef spune că va fi realizată cel mai tîrziu anul viitor dar folosind o linie de credit care va scurta termenelele investiţiei. 

 


Tişcă somat să vină în faţa aleşilor locali
 

     Situaţia de la Ecoterm va fi discutată în şedinţa ordinară a CL Făgăraş care se va desfăşura joi, 31 august a.c. Cel puţin aşa speră primarul Gheorghe Sucaciu care i-a cerut administratorului special de la Ecoterm să prezinte în plen situaţia societăţii. ,,Am ajuns la concluzia că Ecoterm a fost gestionat defectuos. Aministratorul special desemnat de CL Făgăraş trebuia să ne informeze despre situaţia de la Ecoterm, dar acest lucru nu s-a întîmplat. Am solicitat în repetate rînduri informaţii însă fără răspuns. Marius Tişcă nu a avut timp să ne comunice situaţia Ecotermului, mereu s-a declarat ocupat. La şedinţa de consiliu local de joi, 31 august a.c., aşteptăm să primim informaţii despre situaţia Ecoterm. Voi purta discuţii şi cu firma care a intrat în reorganizare pentru că lucrurile trebuie îmbunătăţite, oamenii sînt foarte nemulţumiţi cu privire la taxa de ţeavă. Trebuie să reglementăm această situaţie de la Ecoterm. Cu investiţia făcută nu mai există pierderi pe traseu şi taxa pe ţeavă trebuie exclusă. Marius Tişcă vrea să demonstreze că încasează bani de la populaţie doar pentru a fi agreat de investitor. O să facem plîngere către organele abilitare să se reglementeze situaţia" a spus primarul Gheorghe Sucaciu în conferinţă de presă. Între Primăria Municipiului Făgăraş şi investitorul Gaz Energy Ecotherm SRL există o bună colaborare după cum spune edilul şef, şi în privinţa livrării agentului termic pentru populaţie. ,,Încă nu ştim dacă preţul pentru gcalorie va fi majorat. În cazul în care se va propune creşterea preţului, acesta trebuie avizat de consiliul local. De asemenea, CL Făgăraş va fi cel care va aproba majorarea preţului sau creşterea subvenţiei" a mai precizat primarul.

Multe proiecte europene
 

     La Compartimentul proiecte europene din cadrul Primăriei Făgăraş sînt în lucru mai multe proiecte care vor schimba faţa Făgăraşului. Unul dintre cele mai importante proiecte europene este cel legat de Cetatea Făgăraşului şi are o valoare de 5 milioane de euro. ,,În prima fază acesta a fost respins, dar a fost reavizat de Ministerul Culturii şi s-a obţinut finanţarea. Foarte multe proiecte sînt în lucru, acestea vizează mai multe instituţii şi mai multe zone din oraş pentru dezvoltarea municipiului" a spus primarul Gheorghe Sucaciu în conferinţa de presă. Au fost enumerate unele dintre proiectele la care se lucrează:
- Proiect european pentru zonele marginalizate, valoarea acestuia este de 6 milioane de euro.
- Proiecte pentru făgărăşenii din Disporă şi înfiinţarea de firme, condiţia fiind să revină acasă
- Proiect pentru eficientizarea instituţiilor de învăţămînt
- Proiect pentu staţia de biogaz
- Proiect pentru iliminat public prin tuburi subterane
- Proiect pentru modernizares zonei centrale, iluminat public, pistă de biciclete, transport public în comun şi autobază. Valoarea proiectului este de 30 milioane euro.

Un pas înainte pentru ocolitoare
 

      Primarul este convins că şoseaua de centură a municipiului va fi realizată pînă în toamna lui 2018, iar pentru această investiţie va apela la o linie de credit. În conferinţa de presă, primarul municipiului a explicat stadiul în care se află acastă investiţie. ,,Am terminat documentaţia de întabulare şi am preluat terenul de la Ministerul Transportului. Acest proiect este înregistrat deja la PNDL şi trebuie să mai depunem actele terenului. Sperăm ca în primăvară să demarăm lucrările de investiţii şi să le finalizăm în vară sau cel tîrziu în toamnă. Avem de asfaltat 6 km de drum, această lucrare nu este complicată. Putem face o linie de credit pentru că achiziţia durează mult la proiectele mari. Facem linie de credit şi avem posibilitarea să facem achiziţia. Avînd acest credit, cîştigăm foarte mult timp la proiectare şi achiziţie. Nu putem lua credit mai mare de 30% din valarea bugetului. Acest credit îl facem doar pe proiect" a mai spus primarul. Primarul Sucaciu a reamintit de creditul angajat de primărie în 2010 pentru achiziţia ştrandului şi a stadionului, obiective care zac astăzi nefolosite. ,,În 2010 Primăria Municipiului Făgăraş a făcut un credit la bancă pentru achiziţionarea ştrandului şi stadionului în valoare de 51 miliarde lei vechi. Primăria achită rată anuală în două tranşe în valoare de 530 mii lei, dobînda fiind de 4,7 %. La Victoria baza sportivă a fost luată gratuit. Acest lucru se putea face şi la Făgăraş printr-o simplă cerere. Acest subiect a fost dezbătut mult în Făgăraş. Cu aceşti bani puteam face investiţii multe, dar enumăr doar Pediatria, investiţia de la şcola generală nr. 1" a mai spus primarul. (Carla Tatu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1456 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4235932

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare