Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Făgărăşenii sînt speriaţi de scumpiri Email
Luni, 28 August 2017 16:26

 

      După majorările salariale şi de pensii, toamna vine cu scumpiri la benzină, utilităţi şi alimente. Decizia guvernanţilor îi sperie pe făgărăşeni care susţin că promisiunile guvernanţilor din programul de guvernare nu au fost respectate. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu făgărăşenii

 despre modul în care se aplică programul de guvernare. Făgărăşenii au răspuns la întrebările reporterilor ziarului: Pensiile şi salariile s-au mărit, dar de la 1 septembrie 2017 s-au anunţat majorări de preţuri la gaz, curent, benzină şi alimente. Credeţi că majorările salariale acoperă aceste creşteri de preţuri?

 

 

 

 

Virgil Creţu, 50 ani, din Braşov
,,Nu mai sînt bani pentru pensii şi salarii deşi în programul de guvernare prioritare au fost creşterile salariale şi a pensilor. Scumpirile anunţate vor acoperi gaura din buget pentru a putea onora ce au promis. Nu este normal să scumpească din nou utilităţile, alimentele şi benzina".

Teofil Ghebac, 67 ani, din Făgăraş
,,În luna iulie a.c., guvernanţii au promis că ne acordă grupa a II-a, dar nu am primit nimic pînă în prezent. Aceşti parlamentari se gîndesc doar la salariile lor. Dacă discutăm de mărirea pensiilor vreau să vă spun că nici această lege nu este corectă. La o pensie de 1.000 lei s-a acordat 5%, iar pentru 5.000 lei a crescut cu 25%. Guvernanţii trebuie să plafoneze pensiile. Toţi pensionarii avem aceleaşi cheltuieli, toţi mîncăm la fel. Avem cheltuieli mari pentru medicamente, tratamente medicale şi spitalizare. Preconizez că scumpirile depăşesc cu mult creşterile salariale şi majorările pensiilor"

Ioan Ciora, 62 de ani, din Rucăr
,,Nu vreau să mai aud de scumpiri, ne-am săturat deja, este prea mult. Pensiile şi salariile sînt mici comparativ cu preţurilede pe piaţă. S-au trezit cu punga goală şi acum vor să recupereze banii de la populaţie"

Băluş Dan, 48 de ani, Făgăraş
,,Salariile au crescu cu 5%, iar preţurile vor creşte cu 10%. Nu este corect, nici nu vreau să ştiu cu cît se majorează utilităţile, alimentele şi benzina. Cu siguranţă aceste scumpiri ne vor arde la buzunare. Guvernanţii ne-au dat cu o mînă şi ne vor lua cu două"

Virgil M., 61 de ani, Făgăraş
,,Din cauza PSD-ul se întîmplă toate în ţară. Au acordat salarii mari pentru bugetari şi acum trebuie să recupereze banii de la populaţie, de la oamenii săraci. Au aprobat salariile la limita maximă, normal că acum vor scumpi utilităţile, benzina şi alimentele. În mod sigur vom simţi creşterile din luna septembrie"

Maria Ioan, 44 ani, din Făgăraş
,,Ne-am săturat de majorări, preţurile la alimente au crescut chiar dacă nu au fost anunţate. Despre ce majorări salariale vorbim, doar 100 de lei am primit. Este bătaie de joc, nici nu vreau să mă gîndesc la următoarea perioadă. Nu ştiu dacă în lunile de iarnă salariile vor acoperi cheltuielile"

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 747 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4203425

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare