Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Focar de infecţie într-un apartament din Victoria Email
Luni, 28 August 2017 16:20

 

Munţi de gunoaie strînse de la containere sînt depozitate în apartamentul lui Gheorghe Minac Vecinii bărbatului fac sesizări de 12 ani, dar autorităţile nu-i bagă în seamă DSP Braşov se ascunde în faţa legislaţiei pentru a-şi acoperi lipsa de implicare în acest caz


     Apartamentul nr. 37 de la etajul IV din blocul 46 de pe strada Oltului din Victoria a devenit depozit de gunoaie. Locatarii imobilului nu-l pot convinge pe proprietar să-şi facă curăţenie în apartament deşi locuinţa lui a devenit un focar de infecţie. Imobilul are două camere şi arată ca o ghenă de gunoi.
 Pereţii apartamentului sînt negrii în urma unui incendiu, pînzele de paianjen atîrnă din tavan, sute de peturi, haine, pături, mobilier vechi dezmembrat, toate sînt depozitate pe paviment şi îmbîcsite de mizerie. Sînt munţi de gunoaie pe care viermii colcăie în voie. Bărbatul care a adus apartamentul în această stare este Minac Gheorghe care trăieşte singur. El nu pare deranjat de această stare de fapt în timp ce locatarii se tem pentru sănătatea lor. 


Supraţi pe vecinul Minac
 

     ,,Minac Gheorghe strînge tot felul de obiecte de la container şi le depozitează în casă. Mereu îl vedem cu saci şi plase pline de gunoaie. Ne-am săturat să ne rugăm de el să-şi facă curăţenie în locuinţă. Pa casa scări geamurile sînt deschise larg să nu mai simţim mirosul din locuinţa acestuia. Pentru noi este un disconfort total. Uşa apartamentului nu se închide şi pe casa scării veşnic miroase urît. Am făcut demersuri în scris la primărie şi la Direcţia de Sănătate Publică, dar nu s-a rezolvat această problemă. Acest individ ne ignoră şi nu-i pasă de disconfortul pe care îl crează. Vara duhneşte pe scara blocului, iar iarna locuinţele noastre sînt invadate de fumul din locuinţa lui. Acesta are o sobă pe lemne improvizată, iar fumul ne intră în locuinţe" au spus vecinii.

De 12 ani locatarii sesizează autorităţile
 

       ,,Ne-am săturat de această situaţie, problema gunoaielor este veche, de ani de zile. Primele demersuri în scris le-am făcut de pe vemea primarului Olteanu. În 2005 am făcut prima sesizare scrisă la primărie, apoi în fiecare an am sesizat această problemă. Nu s-a rezolvat nimic. În 11 martie 2015 am depus o sesizare scrisă către Direcţia de Sănătate Publică Braşov, iar răspunsul a fost nesatisfăcător. Mi-au comunicat că inspectorii sanitari şi asistenţii inspectori au dreptul să intre în unităţi de orice tip din raza lor, dar cu excepţia locuinţelor pe care le pot inspecta doar cu acordul celor care ocupă locuinţa sau cu autorizarea din partea procurorului. Avînd în vedere lipsa de colaborare a vecinului, mi-au recomandat să mă adresez instanţei judecătoreşti. Acesta a fost răspunsul de la DSP Braşov. În 11 aprilie 2012 din neglijenţa lui Minac a fost incendiu în locuinţă, pompierii nu au putut intra în apartament să stingă incendiu. Această locuinţă trebuie igienizată şi deratizată. Locuinţa vecinului s-a transformat în ghenă de gunoi. Trebuie să se găsească o măsură prin care autorităţile să-l oblige să-şi facă curăţenie în apartament. Atîtea familii de pe scară suportăm mizeria din locuinţa lui de atîţia ani, trebuie să existe o lege care să-l oblige să-şi facă ordine. În baie nu are cadă, chiuvetă, doar scaunul de la wc i-a mai rămas. A fost o perioadă cînd vecinul nu avea geamuri la apartament, iar cînd ploua apa se scurgea pe pereţi şi ajungea în apartamentul meu " a spus Doina Diaconescu, vecina de la etajul III.

Minac îi ameninţă pe cei care îi curăţă aparatementul
 

  

   În 2012, Primăria Victoria a trimis o echipă în locuinţa lui Minac. Angajaţii primăriei s-au şocat ce au găsit în apartament şi au aruncat o remorcă de gunoi. Nu după mult timp locuinţa s-a umplut din nou de peturi, haine, saltele, hîrtii, cartoane etc. ,,Din 2000 avem această problemă. Uşa aprtamentului nu se închide, iar locuinţa este plină de gunoaie. Este bolnav, mereu adună diverse lucruri şi le depozitează în casă. Pe scara blocului circulă şoareci şi şobolani de la el din locuinţă. În urmă cu ceva timp primăria a trimis o echipă cu un tractor să-i arunce gunoaiele din locuinţă, dar Minac i-a gonit motivînd că îi fură din locuină" a spus Tănase Ioan, vecinul lui Minac. ,,Ca să nu mai iasă mirosul din apartament i-am reparat uşa, dar a stricat-o din nou. Vară, iarnă noi stăm cu trapa de la bloc şi cu geamurile deschise de pe casa scări să nu mai simţim mirosul emanat din locuinţa acestuia. Nu ştim cum poate trăi în aceste condiţii" a spus Claudiu Onofrei, de la etajul IV. (Carla Tatu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 760 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4203426

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare