Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Şcolile sînt în şantier Email
Luni, 28 August 2017 16:11

 

Lucrări de reparaţii în şcoli La Generală nr. 1, tot în mansardă Instituţii şcolare fără aviz ISU

      Pe tot parcursul vacanţei de vară în toate unităţile şcolare din Făgăraş s-au derulat lucrări de reparaţii şi de investiţii. Şantierele se vor închide însă în prima parte a lunii septembrie ca la 12 septembrie şcolile să fie gata să-şi primească elevii. Un raid al reporterilor Monitorul prin şcolile din municipiu arată stadiul în care se află lucrările şi sumele cheltuite pentru acestea. 

 


245.000 lei la CN ,,Radu Negru”
 

     Primăria Municipiului Făgăraş a alocat suma de 245 mii lei pentru lucrări de reparaţii la Colegiul Naţional ,,Radu Negru". ,,În luna iulie a.c., am achiziţionat şi montat patru aparate de aer condiţionat în clădirea liceului. Două au fost montate în laboratorul de informatică şi alte două în laboratorele de engleză şi franceză. Era necesară achiziţionarea aparatelor în vederea optimizării examenelor. În laboratoare aerul era sufocant. Şantierul a fost deschis încă din luna iulie a.c., iar termenul de finalizare este sfîrşitul lunii august 2017. În corpurile A şi B din incinta liceului s-au executat lucrări de raşchetare şi lăcuire parchet. Aceste lucrări au fost executate în 11 săli de clasă, 6 în corpul A şi 5 în corpul B, iar suprafaţa totală a fost de 1.100 mp. Pe două holuri de la parterul instituţiei şi de la etajul I se montează covor PVC, conform recomandărilor" a spus directorul instituţiei, Maria Racu. Din surse proprii.au mai fost executate şi alte lucrări cum ar fi: reparaţii scocuri, uşi, lucrări de vopsit şi zugrăvit. Pentru cantina instituţiei s-a achiziţionat maşină de spălat vase, aspirator şi au fost înlocuite tacîmurile, vesela şi tăvile. ,,Toate sălile de clasă au fost igienizate şi s-au efectuat lucrări de dezinsecţie. Peste 90% din lucrări deja sînt executate” a adăugat Maria Racu. 


Şcoală modulară la Generală 1
 

     La Şcoala Generală Nr. 1 se execută lucrări de modernizare a grupurilor sanitare şi modernizarea laboratorul de fizică - chimie. ,,Laboratorul de fizică - chimie a intrat în şantier. Aici s-au executat lucrări de reparaţii la tavan, acesta fiind deteriorat, s-a modificat reţeaua de curent electric, reţeaua de apă şi s-au montat prize cu împămîntare. Alte lucrări de modernizare se execută şi la grupurile sanitare de la profesori şi elevi prin schimbarea gresiei, faianţei, chiuvetelor, wc-urilor şi uşilor. La toate lucrările am urmărit calitatea" a mai spus directorul, Maria Racu. La Şcoala Generală nr. 1 mansarda continuă să fie o problemă. Investiţai finalizată de cîţiva ani încă n-a fost predată de constructor şi nu deţine aviz ISU. ,,Pînă la data de 1 septembrie a.c., vom avea proiectul pentru construcţia modulară, apoi vom face achiziţia. În această iarnă elevii îşi vor desfăşura activitatea în clădirea nouă care va fi amplasată lîngă ateliere. Valoarea construcţiei este 300 mii euro. În paralel se lucrează şi la evaluarea, documentarea şi modificarea mansardei pentru avizare ISU" a spus primarul Gheorghe Sucaciu.

Au zugrăvit trei încăperi
 

     La Liceul Teologic Ortodox ,,Sf. Constantin Brâncoveanu" s-au executat doar lucrări de igienizare şi amenajarea unei săli de clasă pentru proiectul ROSE. ,,Din bugetul local s-a alocat un milion lei pentru lucrări de reparaţii. Am zugrăvit secretariatul, biroul contabilei şi am amenajat o sală de clasă pentru proiectul ROSE. În perioada următoare vom reamenaja şi rampa pentru persoanele cu handicap de la intrarea în instituţie. La grădiniţa ,,Sfîntul Mateiaş Brîncoveanu" de pe strada N. Bălcescu s-au executat lucrările impuse de ISU. Toate prizele au fost mutate pentru ca micuţii să nu ajungă la ele. Lucrarea a fost finanţată de Arhiepiscopia Sibiului, pentru că aceasta administrează clădirea" a spus Michaela Judele, directoarea Liceului Teologic ,,Constantin Brâncoveanu". Conform directoarei, atît liceul cît şi grădiniţa au aviz ISU şi autorizaţie sanitară.

Lucrări la CN ,,Doamna Stanca"
 

     În luna iunie a.c., Colegiul Naţional ,,Doamna Stanca" a organizat licitaţii pentru lucrările de reparaţii. SC Adi Invest SRL a cîştigat toate lucrările din această instituţie. ,,Am primit de la bugetul local suma de patru miliarde (400.000 lei) şi am executat lucrări de igienizare săli de clasă, holuri şi lucrări de reparaţii acoperiş la sala de sport de pe strada Doamna Stanca. Termenul de finalizare a lucrărilor este 1 septembrie 2017" a spus directorul instituţiei Corina Drăgoiu.

250 mii la Liceul Tehnologic ,,Dr. Ioan Şenchea"
 

     Liceul Tehnologic ,,Dr. Ioan Şenchea” a avut la dispoziţie un fond de reparaţii în valoare de 250.000 de lei. ,,250 mii lei am primit de la bugetul local pentru lucrări de reparaţii. La corpul principal de clădire am zugrăvit toate sălile de clasă şi în unele săli am înlocuit şi lambriurile. La parterul clădirii şi la etajul I am schimbat toate corpurile de iluminat. O lucrare mai amplă a fost turnarea unui covor asfaltic pe platoul din curtea instituţiei, plombarea şi reparaţii la unele alei" a spus directorul instituţiei, Aurel Paler. Lucrările realizate la această instituţie au fost executate de două firme. Este vorba despre SC New Dom SRL şi SC Adi Invest SRL.

Grădiniţa ,,Pinochio"
 

     ,,În acest an executăm lucrări de reparaţii doar la grădiniţa din cartierul Combinat. Este vorba despre lucrările curente, zugrăveli, amenajarea unui cabinet medical şi a unui izolator, dar şi lucrări de hidroizolaţie. Suma alocată pentru aceste lucrări provine de la bugetul local şi este de 100 milioane lei vechi" a spus directorul instituţiei, Silvia Florea. SC Adi Invest SRL execută lucrările de reparaţii din această instituţie.

,,Albinuţa", grădiniţă fără aviz ISU
 

     ,,Executăm lucrări de reparaţii conform unui proiect de avizare ISU. Scările de evacuare din instituţie erau un pericol pentru copii şi din acest motiv nu am primit avizul ISU. Toate uşile din instituţie au fost modificate conform normelor ISU" a spus Ana Leucă, directoarea grădiniţei.

119 unităţi de învăţămînt nu deţin autorizaţie ISU
 

     ,,La nivelul judeţului Braşov avem un număr de 627 clădiri în care funcţionează unităţi de învăţămît. 119 unităţi de învăţămînt nu deţin autorizaţie ISU, iar cele 488 nu se supun avizării. Multe dintre aceste clădiri sînt constucţii vechi, unde nu s-au adus modificări constructive şi nu se supun avizării şi autorizării. Precizez că o situaţie de urgenţă (de exemplu un incendiu) se poate întîmpla şi în clădirile care au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu. Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Braşov desfăşoară periodic aceste controale şi dacă se constată neregului se aplică sancţiuni conform prevederilor legale" a spus cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvînt ISU Braşov. (Carla Tatu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 755 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316579

Horoscop zilnicZiare