Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Victor Marian dă de furcă acţionarilor de la Salco
Victor Marian dă de furcă acţionarilor de la Salco Email
Luni, 21 August 2017 19:18

      Consilierii locali făgărăşeni au fost convocaţi, miercuri, 16 august, începînd cu ora 11.00 în adunarea generală a acţionarilor de la Salco Serv SA. Le-a fost adusă la cunoştinţă de conducerea societăţii situaţia creată după ce fostul manager Victor Marian a dat în judecată societatea pentru întreruperea contractului de mandat. ,,Contractul de mandat al fostului manager a fost suspendat pentru că prelungirea dată de CA nu a fost legală. Membrii CA nu mai aveau atunci mandat, iar doi dintre ei şi-au dat acordul pentru prelungirea mandatului fostului managet prin telefon. În cazul preocesului care se derulează între fostul manager şi societate am depus o întîmpinare prin care susţinem nulitatea prelungirii termenului la contractul de mandat. Instanţa va decide cine a greşit” a explicat actualul director de la Salco, Dragoş Bârsă, în faţa AGA. ,,Dacă pierdeţi procesul cine va plăti suma pretinsă de fostul manager şi cheltuielile de judecată?” au întrebat unii consilieri locali. Consilierul local Alexandru Mazilu a fost de părere că şi consilierii locali care au votat situaţia de la Salco vor fi buni de plată.

Un proces criticat de consilierii locali
 

     Pe rolul Judecătoriei Făgăraş se află dosarul civil nr. 2261/226/2017 prin care Victor Marian cere de la Salco Serv SA să i se achite suma de 41.612 lei reprezentînd salariile neîncasate în urma schimbării lui din funcţie. Este vorba despre perioada decembrie 2016-aprilie 2017, cînd i-a fost întrerupt contractul de mandat, funcţia fiind ocupată de un director interimar. Leafa fostului director de la Salco, Victor Marian, a fost de 7500 lei lunar, aşa cum a stabilit consiliul de administraţie printr-un act adiţional aprobat în martie 2013 şi era formată dintr-o indemnizaţie fixă de 6500 lei la care s-a adăugat o indemnizaţie variabilă de 1000 lei. Reamintim că Victor Marian a fost desemnat manager la Salco SA şi a semnat un contract de mandat în iulie 2011cu valabilitate de 4 ani.

 Tot atunci consiliul de administraţie i-a stabilit salariul de 4.088 lei. Pe parcursul mandatului însă, au fost încheiate mai multe acte adiţionale prin care leafa managerului Victor Marian a fost majorată, ajungînd, în 2014, la 7500 lei. La încheierea celor 4 ani de mandat, contractul lui Victor Marian a fost prelungit prin acte adiţionale prezentate în AGA de la Salco şi implicit în plenul CL Făgăraş, acţionarul unic de la Salco. Prin urmare, un prim act adiţional a fost aprobat în aprilie 2015 cînd i s-a prelungit contractul cu un an, pînă la finele lunii mai 2016. Un nou act adiţional i-a mai adus o prelungire a contractului pînă la 31 iulie 2016. Victor Marian a mai primit o prelungire de contract, tot prin act adiţional, pînă la sfîrşitul lunii octombrie 2016. Deşi controversată, aşa cum s-a analizat situaţia în CL Făgăraş, consiliul de administraţie de la Salco s-a mai învoit la o prelungire de contract printr-un nou act adiţional votat la sfîrşitul lunii octombrie 2016 cu valabilitate pînă la 30 aprilie 2017. Decizia CA a fost criticată însă de majoritatea consilierilor locali care n-au recunoscut-o şi au numit la Salco un director interimar începînd cu luna noiembrie 2016. Victor Marian se consideră nedreptăţit de Municipalitate şi de Salco Serv SA şi îşi cere drepturile salariale pentru perioada în care nu şi-a exercitat funcţia, respectiv parte din luna noiembrie pînă în aprilie 2017 inclusiv. Suma solicitată ajunge la valoarea de 41.612 lei.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1529 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4235954

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare