Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate ,,Am privit cum agoniseala noastră s-a năruit”
,,Am privit cum agoniseala noastră s-a năruit”

 

Familia Vegheş din Boholţ cu patru copii minori a pierdut totul în incendiul care s-a declanşat în ajunul sărbătorii ,,Schimbarea la faţă”
 

     Totul s-a năruit într-o clipă. Casă, şură, magazii, animale, bunuri, haine, totul. Flăcările au distrus toată agoniseala şi munca familiei Vegheş din Boholţ. S-a întîmplat sîmbătă, 5 august 2017, în jurul orelor 16.30. ,,Erau flăcări de 20 de metri din calea cărora nu puteai decît să fugi. Mi-am luat copiii şi am fugit în stradă. Nu aveam ce să mai salvăm decît pe noi” a spus Georgeta Joantă, mama celor 4 copii. În acea după amiază liniştită, premergătoare unui mare praznic, Schimbarea la faţă, în cîteva minute s-a instalat panica. Se auzeau ţipetele oamenilor care cereau găleţile cu apă şi care încercau să salveze animalele sau bunurile din curţi.

 Se auzeau plînsetele copiilor speriaţi. Pînă la sosirea pompierilor, oamenii au încercat să izoleze focul pentru a nu se extinde şi la casele vecine numerelor 90 şi 91. ,,Cînd am primit telefonul din Boholţ am şi pornit spre sat. Se vedea fumul negru din Beclean. Ne-am mobilizat să salvăm ce se mai putea. Pompierii au venit cu maşinile pline cu apă, dar au încărcat şi din fîntîni. S-a rămas la faţa locului pînă a doua zi pentru a supraveghea locul care fumega. A doua zi am adus un utilaj să nivelăm şi să îndepărtăm resturile arse şi fumegînde. A fost o tragedie” a spus primarul comunei Claudiu Motrescu.
 

Nu mai au nimic
 

     Denisa are doar 3 anişori. Priveşte nedumerită la ceea ce a mai rămas din jucăriile ei. Îi arsese în incendiu păpuşa cu care se juca cît era ziua de lungă. Din ochişorii ei albaştri se prelinge o lacrimă cînd pronunţă ,,Bebeluşul”, păpuşica ei. Arată spre clădirea din care se mai văd doar zidurile descoperite. ,,Uite!” spune ea alergînd dintr-o cameră în alta şi arătînd spre locul în care îşi ţinea jucăriile. Alexandru este un pic mai mare, are 4 ani. Ştie că focul este mare şi că arde. ,,A fost mare, mare...pînă sus” explică el imaginea pe care a văzut-o în acea după amiază. Copiii se joacă acum în curtea în care mai persistă mirosul înecăcios de fum, şi în care tatăl lor adună resturile arse. ,,Tata a spus că ne vom face altă casă” spune Paul, copilul cel mare al familiei Vegheş care are 8 ani. Familia Vegheş are 4 copii, cel mai mare are 8 ani, Paul şi intră în clasa a II-a. Îi urmează gemenii, de 4 ani, Alexandru şi Gabriel. Mezina familiei este Denisa de 3 ani. Au fost salvaţi de mama lor, la timp. ,,Cînd m-a sunat o soră la serviciu şi mi-a spus că nu mai avem nimic, am întrebat-o: copiii sînt sănătoşi? Cînd mi-a spus că da, am zis Doamne ajută! Am două mîini, soţia încă două, sîntem sănătoşi, le vom reface pe toate” spune Gheorghe Vegheş de 51 de ani, tatăl copiilor.
 

,,Nu s-au putut salva nici hăinuţele copiilor”
 

     Familia Vegheş locuieşte la nr. 91, este casa moştenire de la părinţii bărbatului. ,,De 10 ani locuim aici şi ne-am gospodărit cum am putut. Eu lucrez la o firmă de pază din Codlea şi am 1500 lei salariul cu bonuri de masă, dar lucrez şi pămîntul. În incendiu mi-a ars tractorul, n-a mai putut fi salvat. Am avut 3 porci, doi au ars şi unul a fugit, nu l-am mai găsit. Erau mari porcii, cam de 140-150 kg. Şura a ars, n-a mai rămas nimic din ea, a ars tot fînul. Noroc că oile nu erau acasă. Pe partea stîngă a curţii aveam căsuţe, au ars şi ele, poarta. Din casa mare au rămas doar zidurile. Au mai ars şuri şi case, dar a mai rămas cîte ceva. La noi nu am putut salva nimic, nici hăinuţele copiilor” a spus Gheorghe Vegheş. Persoanele care doresc să se implice şi să ajute familia Vegheş o pot face direct la nr. 91 Boholţ, comuna Beclean, sau prin intermediul Primăriei Beclean. Sînt necesare materiale de construcţii, aparate de uz canic, îmbrăcăminte, încălţăminte pentru copii, adulţi, alimente, bani. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1473 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4235936

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare