Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri din sport Fotbal, Liga a IV-a - Sezonul pregătirilor
Fotbal, Liga a IV-a - Sezonul pregătirilor Email
Marţi, 08 August 2017 15:13

 

      Majoriatea echipelor care activează în Campionatul Judeţean şi-au reluat pregătirile pentru noul sezon care va începe cel mai probabil pe data de 19 august. Liga a V-a va începe o săptămînă mai tîrziu, pe data de 27 august. Echipele din Ţara Făgăraşului care au activat şi sezonul precedent în Liga a IV-a s-au reunit şi se află în plină perioadă de pregătire.Chimia Oraşul Victoria, Carpaţi Berivoi şi Olimpic Voila şi-au reluat activiatea şi speră ca anul viitor să fie mai bun din punct de vedere sportiv.

Cantonament pentru Carpaţi Berivoi
 

     Echipa antrenată de Iulian Gabor a terminat sezonul trecut pe poziţia a 9-a acumulînd 22 de puncte. Echipa a avut un traseu sinuos, alternînd evoluţiile foarte bune cu cele mai slabe. Bilanţul la finalul campionatului pentru fotbaliştii din Berivoi este: 7 victorii, 1 rezultat de egalitate şi 16 înfrîngeri. Golaverajul este unul negativ: 45 de goluri marcate şi 107 primite. ,,Anul trecut dacă eram mai concentraţi şi reuşeam să ne adunăm la toate meciurile cu siguranţă că puteam să ne clasăm mai sus în clasament. Am avut jocuri în care nu ne-am regăsit şi am pierdut de o manieră categorică dar şi meciuri în care am reuşit să ne autodepăşim şi să producem surpriza. În sezonul 2017-2018 obiectivul echipei este clasarea în prima jumătate a clasamentului. Pe data de 7 august vom pleca într-un stagiu de pregătire centralizată la munte. Astfel, 35 de jucători atît de la echipa de juniori cît şi de la echipa de seniori vor merge în cantonament la Plaiul Lisei acolo unde antrenorul Iulian Gabor se va ocupa de pregătirea fizică generală şi specifică jocului de fotbal. Vom sta şapte zile în cantonament după care vrem să facem trei- patru jocuri de pregătire pînă la începerea campionatului. Pînă în acest moment am reuşit să transferăm doi fotbalişti: Emanuel Gîrtea şi Daiel Andronic. A plecat de la echipă Nicolae Neamţu care şi-a făcut echipă la Sebeş. Sînt convins că dacă băieţii vor munci ne vom putea atinge obiectivele pe care ni le-am propus“, a declarat preşedintele clubului Carpaţi Berivoi, Dan Brătescu. 


CS Chimia Oraşul Victoria, cea mai bună clasare
 

     Dintre toate echipele din Ţara Făgăraşului, fotbaliştii din Victoria au reuşit, sezonul precedent, cea mai bună clasare. Astfel, formaţia antrenată de Florin Nichifor a reuşit să termine sezonul pe locul 6, acumulînd 40 de puncte. Pe teren propriu Chimia Victoria a arătat ca o echipă foarte solidă. Foarte puţine echipe au reuşit să ,,smulgă“ punct sau puncte pe terenul din Victoria. Bilanţul meciurilor din sezonul recent încheiat este pozitiv: 13 victorii, 10 înfrîngeri şi un singur rezultat de egalitate. ,,Am terminat sezonul trecut pe locul VI, un loc mai puţin decît obiectivul nostru. Am avut un retur de campionat mult mai bun decît în prima parte a sezonului dar nu am reuşit să recuperăm ceea ce am pierdut în tur şi astfel am ratat şansa de-a termina între primele cinci echipe ale judeţului Braşov. Am început antrenamentele pe data de 10 iulie cu acelaşi lot cu care am abordat şi sezonul trecut. A plecat un singur jucător, Andrei Maxim, originar din Făgăraş, care şi-a manifestat intenţia de a pleca. Sper ca în scurt timp să mai aducem doi- trei jucători. Sîntem în discuţii avansate dar nu pot spune mai mult pînă cînd jucătorii nu semnează. Am jucat pînă acum şi două meciuri amicale. În prima partidă am pierdut la un gol diferenţă cu Voinţa Hurez, într-un joc în care eu am folosit mai mulţi juniori. În cea de-a doua partidă am reuşit să ne impunem cu scorul de 7-3 în faţa formaţiei de Liga a V-a, din Ucea. Vrem să mai jucăm încă patru meciuri de pregătire. De asemenea am promovat la prima echipă trei juniori: Cristian Vaida, Sebastian Simion şi Cristian Budac. Sper ca în sezonul viitor să ne clasăm cît mai sus în clasament, a declarat antrenorul formaţiei Chimia Oraşul Victoria, Florin Nichifor cel care se ocupă şi de echipa de juniori a clubului. La Victoria evoluează un alt jucător originar din Făgăraş. Este vorba despre Bogadn Lie, 34 de ani care joacă pe postul de mijlocaş stînga.

Sezon slab pentru Olimpic Voila
Formaţia antrenată şi sponsorizată de Mircea Suciu nu a reuşit un sezon bun. Fotbaliştii din Voila s-au clasat pe locul 11 din 13 formaţii ( iniţial au fost 14 echipe dar Energia Feldioara s-a retras din campionat). Voilenii nu au reuşit decît 4 victorii din 24 de meciuri iar golaverajul este negativ: 29 de goluri marcate şi 114 primite. Optimist, Mircea Suciu speră ca în campionatul următor echipa să-şi revină şi să reuşească prestaţiile şi implicit rezulatele din urmă cu cîţiva ani.

AJF Braşov va decide data de începere a competiţţilor
Pe data de 10 august va avea loc Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Braşov. Atunci se va stabili cu exactitate data la care va începe campionatul judeţean ( juniori + seniori) şi datele la care vor începe celelate competiţii judeţene ( Liga a V-a şi campionatele de juniori). Tot atunci se va stabili numărul de echipe care vor lua startul în Campionatul Judeţean. Echipa suporterilor stegari şi-a manifestat intenţia de a începe direct din Liga a IV-a la fel ca şi Colţea Braşov. Campionatul următor se anunţă a fi unul extrem de disputat. Majoritatea echipelor s-au întărit şi se anunţă o luptă extrem de interesantă atît pentru promovare cît şi pentru evitarea retrogradării. ASF Zărneşti, Codlea şi Precizia Săcele şi-au anunţat clar intenţiile de promovare. Formaţia care a terminat sezonul trecut pe prima poziţie în clasament, Viitorul Ghimbav a cîştigat barajul pentru accederea în Liga a III-a şi va juca sezonul viitor în eşalonul III al fotbalului românesc. La sfîrşitul săptămînii trecute arbitrii care activează la nivelul judeţeului Braşov au susţinut atît testele fizice cît şi testele teoretice. Aceste teste se dau de două ori pe an ( vara şi iarna) iar arbitrii sînt verificaţi atît din punct de vedere fizic cît şi teoretic.
  

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Caută in site ...

Adio, Majestate!

 

      România iubeşte monarhia. Ar fi concluzia la care ar ajunge orice persoană care deschide televizorul, ascultă radioul sau citeşte presa scrisă, pentru că mijloacele media abundă de articole despre regele Mihai şi monarhie. Dar dacă ne-am întoarce în urmă cu vreo două decenii, lucrurile n-ar sta chiar aşa. Regele Mihai a fost alungat din ţară de regimul post-decembrist condus de Iliescu şi Roman, aşa cum s-a întîmplat în 1947, pe vremea regimului bolşevic. Urmaşii acelor comunişti, pesediştii actuali, depun flori şi lumînări pentru monarhul României care a trecut la cele sfinte, iar pe bloguri postează mesaje de compasiune arătîndu-şi astfel nesimţirea.
     Fiind într-o vizită în Danemarca, am avut ocazia să trăiesc vizita familiei regale în oraşul în care am poposit vreme de o săptămînă. Au fost multe pregătiri, oficialităţile au fost băgate în priză cu mult timp înaintea vizitei. Localnicii erau preocupaţi să-şi întîlnească Regina, iar în ziua sosirii familiei regale, locul era înţesat de lume. Oraşul nu avea mai mult de vreo 20.000 de locuitori, dar atunci numărul celor prezenţi era şi de cinci ori mai mare. Era puhoi de lume. Eu nu mai văzusem atîta agitaţie şi oameni la un loc de pe vremea cînd Ceauşescu vizita vreo localitate. Pe cînd eram în anul I de facultate, era anunţată participarea preşedintelui ţării la deschiderea anului universitar, la Cluj. Cîtă zarvă, eram forţaţi să ieşim, să-l aclamăm! Pe noi, bobocii, ne-au închis pe stadionul din Cluj ca pe nişte oi, pentru a vedea iubitul conducător cît de ovaţionat este de tineri. Ceva similar era şi în oraşul danez, la vizita Reginei. Deosebirea însă consta în faptul că acei cetăţeni au mers la întîlnirea cu Regina din plăcere, pe cînd noi eram forţaţi. Le zîmbeau feţele, plîngeau oamenii de emoţie.

Citește mai departe...

Vizitatori online

Avem 733 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 738
Număr afişări conţinut : 3961713

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare