Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Andrei Vremir, un nou volum
Andrei Vremir, un nou volum Email
Marţi, 08 August 2017 13:24

 

      Biblioteca ,,Octavian Paler“ din Făgăraş a fost gazda unui inedit eveniment cultural desfăşurat joi, 3 august a.c. , începînd cu ora 17.00. Lansarea volumului ,,Le sourire d’ un instant“ (Surîsul unei clipe) a poetului făgărăşean Andrei Vremir i-a mai adus alături pe Joel Conte, preşedintele Asociaţiei ,,Rencontres europeenes“ şi pe cunoscuta scriitoare şi critic literar Oana Dugan care a adus şi cîteva din operele ei printre care amintim ,,Kai Xin- Umbre chinezeşti“ şi ,,Expectaţia Nobelului“. ,,Volumul de poeme Le sourire d’ un instant- Surîsul unei clipe, este editat la Paris, la Editura Editions Thierry Sajat şi cuprinde poezii traduse din celelalte volume de pînă acum cît şi poezii scrise în limba franceză. Lansarea cărţii va avea loc şi la Paris, în noiembrie 2017. Cartea va fi disponibilă în librăriile din spaţiul francofon. Traducerea volumului în limba franceză îi aparţine criticului literar Oana Dugan şi autorului“ a spus poetul Andrei Vremir. ,,Poezia lui Vremir este profundă, cu un limbaj intelectualizant, nobil, bogat. Este o chintesenţă a spaţiului mioritic. Sper să încînte un public francez şi francofon. Andrei Vremir atinge un apogeu publicistic.

 Ideea mi-a surîs mie şi norocul i-a surîs lui Andrei Vremir, ajungîndu-se la colaborări cu edituri mari. Este o selecţie de poeme în limba franceză iar cartea se bucură de o ediţie de lux. Andrei Vremir a ajuns unul dintre poeţii mari, cu o simbolistică extraordinară. Mi-a plăcut foarte mult poezia lui. Este importantă pentru a-l face să pătrundă în mijlocul ţării“ a spus scriitoarea Oana Dugan. ,,Volumul ,,Le sourire d’ un instant“ cuprinde poeme traduse în limba franceză de către Oana Dugan, traducător şi critic literar. Alocuţiunile lui Joel Conte şi Oana Dugan evidenţiază o creaţie literară în care se relevă o impresionantă reprezentare metaforică a lumii, a raportului eu-univers. Pentru poetul făgărăşean, accentul construcţiei arhitectonice cade mereu pe vibraţia ideatică. Un dramatism interior călăuzeşte trăirile sufleteşti, integrîndu-le în perpetua vibraţie cosmică“ a spus profesoara Viorica Bica, coordonatoarea Bibliotecii Municipale ,,Octavian Paler“ din Făgăraş.
(Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 700 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4096945

Informatii utileZiare