Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Buget de 250.000 lei, dar condiţii insalubre
Buget de 250.000 lei, dar condiţii insalubre Email
Marţi, 08 August 2017 12:22

Activitatea adăpostului maidanezilor a fost suspendată , dar Pablotin mai vrea încă 175.000 de lei

     Cîinii fără stăpîn capturaţi de pe raza municipiului Făgăraş sînt găzduiţi pe platforma chimică într-un adăpost al Primăriei Făgăraş. Serviciile de îngrijire, hrănire, capturare şi sterilizare a patrupedelor au fost încredinţate unui srl în baza contractului nr. 12749 încheiat de primărie cu SC Pablotin SRL în data de 6 iunie 2013. De la bugetul local pleacă lunar spre Pablotin sume importante de bani cu scopul de a administra adăpostul cu respectarea legislaţiei şi de a oferi animalelor condiţii bune. În luna ianuarie 2017, Primăria Făgăraş a plătit firmei Pablotin suma de 15.786,3 lei. În luna martie 2017 s-a achitat factura în valoare de 15.723 lei. În luna aprilie au fost emise două facturi de către Pablotin, una în valoare de 16.372,8 lei, iar alta de 13.855 lei. În luna iunie în contul Pablotin a intrat de la bugetul local suma de 14.177 lei. Conform ,,fişei furnizor” pentru perioada iulie-decembrie 2017, suma pretinsă de Pablotin este de 175.000 de lei. Numai că în data de 19 iunie 2017, un control al DSV Braşov a identificat la adăpostul de cîini condiţii greu de imaginat. ,,Grave abateri de la normele de bunăstare animală pentru cîinii cazaţi.

 Boxe insalubre cu pavimente şi pardoseli distruse, pline de dejecţii. Un vas pentru apă şi hrană este repartizat la 4-6 cîini. Pereţii boxelor sînt murdari de fecale. Boxa de carantină/post operatorie este insalubră şi degradată. Zona din faţa adăpostului şi aleile sînt murdare de fecale diluate cu apă reziduală şi de resturi osoase. Animalele sînt precar îngrijite, murdare de fecale. Se plimbă într-un spaţiu îngust şi murdar de fecale. Spaţiul nu este igienizat şi are un miros ihoros” se arată în Nota de inspecţie nr. 10684/20 iulie 2017 semnată de Dorin Enache, şeful DSVSA Braşov. În urma controlului, Paul Flucuş, administratorul Pablotin SRL a fost amendat cu 400 de lei, inspectorii propunînd suspendarea activităţii adăpostului.
     Contractul dintre Primăria Făgăraş şi Pablotin SRL a făcut obiectul HCL 108 din 29 mai 2017 prin care a fost prelungit contractul de concesiune privind delegarea gestiunii Serviciului de gestionare a animalelor fără stăpîn din Făgăraş. În ultimul plen, aleşii locali au decis să organizeze un alt adăpost pentru cîinii fără stăpîn, pe un teren de 5800 mp pe care să-l achiziţioneze. În bugetul acestui an a fost prevăzută suma de 300.000 de lei pentru construcţia acestui adăpost. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Caută in site ...

Adio, Majestate!

 

      România iubeşte monarhia. Ar fi concluzia la care ar ajunge orice persoană care deschide televizorul, ascultă radioul sau citeşte presa scrisă, pentru că mijloacele media abundă de articole despre regele Mihai şi monarhie. Dar dacă ne-am întoarce în urmă cu vreo două decenii, lucrurile n-ar sta chiar aşa. Regele Mihai a fost alungat din ţară de regimul post-decembrist condus de Iliescu şi Roman, aşa cum s-a întîmplat în 1947, pe vremea regimului bolşevic. Urmaşii acelor comunişti, pesediştii actuali, depun flori şi lumînări pentru monarhul României care a trecut la cele sfinte, iar pe bloguri postează mesaje de compasiune arătîndu-şi astfel nesimţirea.
     Fiind într-o vizită în Danemarca, am avut ocazia să trăiesc vizita familiei regale în oraşul în care am poposit vreme de o săptămînă. Au fost multe pregătiri, oficialităţile au fost băgate în priză cu mult timp înaintea vizitei. Localnicii erau preocupaţi să-şi întîlnească Regina, iar în ziua sosirii familiei regale, locul era înţesat de lume. Oraşul nu avea mai mult de vreo 20.000 de locuitori, dar atunci numărul celor prezenţi era şi de cinci ori mai mare. Era puhoi de lume. Eu nu mai văzusem atîta agitaţie şi oameni la un loc de pe vremea cînd Ceauşescu vizita vreo localitate. Pe cînd eram în anul I de facultate, era anunţată participarea preşedintelui ţării la deschiderea anului universitar, la Cluj. Cîtă zarvă, eram forţaţi să ieşim, să-l aclamăm! Pe noi, bobocii, ne-au închis pe stadionul din Cluj ca pe nişte oi, pentru a vedea iubitul conducător cît de ovaţionat este de tineri. Ceva similar era şi în oraşul danez, la vizita Reginei. Deosebirea însă consta în faptul că acei cetăţeni au mers la întîlnirea cu Regina din plăcere, pe cînd noi eram forţaţi. Le zîmbeau feţele, plîngeau oamenii de emoţie.

Citește mai departe...

Vizitatori online

Avem 475 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 738
Număr afişări conţinut : 3961353

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare