Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Atacaţi de urşi
Atacaţi de urşi Email
Marţi, 08 August 2017 12:07

      Un minor de 16 ani a fost atacat de urs în zona Mănăstirii de la Bucium. Băiatul se deplasa spre stînă unde lucra tatăl acestuia şi a dat nas în nas cu ursul. Minorul a fost salvat de cîinii de la stînă şi de un alt cioban care se afla în apropiere. Ambii s-au ales cu rănila membre şi au ajuns la spital. ,,Zona unde s-a întîmplat evenimentul ne aparţine ca fondul de vînătoare. Urşii atacă stînile să se hrănească, iar cîinii îşi apără teritoriul şi atacă ursul, de regulă ciobanul intervine cu bîtă, topor, iar ursul îl atacă. Ursoaicele sînt cele agresive şi au instinctul de a se apăra. În această perioadă urşii caută fructele de pădure şi aşa se întîlnesc cu omul. În Ţara Făgăraşului săptămînal au fost înregistrate persoane agresate de urs. Au fost cazuri la Felmer, Şercăiţa, Toderiţa şi Cincu. Nu este judeţ în ţară în care să nu se înregistreze atacuri asupra omului. Acum urşii se hrănesc cu ovăz, dar în cîteva săptămîni vor intra şi în lanurile de porumb. Nu putem lua măsuri pentru că legea nu ne permite. Pentru că au fost foarte multe cazuri, acum se discută redeschiderea vînătorii la urs. Dacă legea ne-ar permite vom putea interveni să rezolvăm această problemă. În Ţara Făgăraşului sînt înregistraţi peste 400 de urşi din care jumătate sînt adulţi, iar restul sînt tineri" a spus Sorin Şuler, directorul AVPS Făgăraş. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1456 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4235932

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare