Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Atacaţi de urşi
Atacaţi de urşi Email
Marţi, 08 August 2017 12:07

      Un minor de 16 ani a fost atacat de urs în zona Mănăstirii de la Bucium. Băiatul se deplasa spre stînă unde lucra tatăl acestuia şi a dat nas în nas cu ursul. Minorul a fost salvat de cîinii de la stînă şi de un alt cioban care se afla în apropiere. Ambii s-au ales cu rănila membre şi au ajuns la spital. ,,Zona unde s-a întîmplat evenimentul ne aparţine ca fondul de vînătoare. Urşii atacă stînile să se hrănească, iar cîinii îşi apără teritoriul şi atacă ursul, de regulă ciobanul intervine cu bîtă, topor, iar ursul îl atacă. Ursoaicele sînt cele agresive şi au instinctul de a se apăra. În această perioadă urşii caută fructele de pădure şi aşa se întîlnesc cu omul. În Ţara Făgăraşului săptămînal au fost înregistrate persoane agresate de urs. Au fost cazuri la Felmer, Şercăiţa, Toderiţa şi Cincu. Nu este judeţ în ţară în care să nu se înregistreze atacuri asupra omului. Acum urşii se hrănesc cu ovăz, dar în cîteva săptămîni vor intra şi în lanurile de porumb. Nu putem lua măsuri pentru că legea nu ne permite. Pentru că au fost foarte multe cazuri, acum se discută redeschiderea vînătorii la urs. Dacă legea ne-ar permite vom putea interveni să rezolvăm această problemă. În Ţara Făgăraşului sînt înregistraţi peste 400 de urşi din care jumătate sînt adulţi, iar restul sînt tineri" a spus Sorin Şuler, directorul AVPS Făgăraş. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 701 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4096940

Informatii utileZiare