Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Atacaţi de urşi
Atacaţi de urşi Email
Marţi, 08 August 2017 12:07

      Un minor de 16 ani a fost atacat de urs în zona Mănăstirii de la Bucium. Băiatul se deplasa spre stînă unde lucra tatăl acestuia şi a dat nas în nas cu ursul. Minorul a fost salvat de cîinii de la stînă şi de un alt cioban care se afla în apropiere. Ambii s-au ales cu rănila membre şi au ajuns la spital. ,,Zona unde s-a întîmplat evenimentul ne aparţine ca fondul de vînătoare. Urşii atacă stînile să se hrănească, iar cîinii îşi apără teritoriul şi atacă ursul, de regulă ciobanul intervine cu bîtă, topor, iar ursul îl atacă. Ursoaicele sînt cele agresive şi au instinctul de a se apăra. În această perioadă urşii caută fructele de pădure şi aşa se întîlnesc cu omul. În Ţara Făgăraşului săptămînal au fost înregistrate persoane agresate de urs. Au fost cazuri la Felmer, Şercăiţa, Toderiţa şi Cincu. Nu este judeţ în ţară în care să nu se înregistreze atacuri asupra omului. Acum urşii se hrănesc cu ovăz, dar în cîteva săptămîni vor intra şi în lanurile de porumb. Nu putem lua măsuri pentru că legea nu ne permite. Pentru că au fost foarte multe cazuri, acum se discută redeschiderea vînătorii la urs. Dacă legea ne-ar permite vom putea interveni să rezolvăm această problemă. În Ţara Făgăraşului sînt înregistraţi peste 400 de urşi din care jumătate sînt adulţi, iar restul sînt tineri" a spus Sorin Şuler, directorul AVPS Făgăraş. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Caută in site ...

Adio, Majestate!

 

      România iubeşte monarhia. Ar fi concluzia la care ar ajunge orice persoană care deschide televizorul, ascultă radioul sau citeşte presa scrisă, pentru că mijloacele media abundă de articole despre regele Mihai şi monarhie. Dar dacă ne-am întoarce în urmă cu vreo două decenii, lucrurile n-ar sta chiar aşa. Regele Mihai a fost alungat din ţară de regimul post-decembrist condus de Iliescu şi Roman, aşa cum s-a întîmplat în 1947, pe vremea regimului bolşevic. Urmaşii acelor comunişti, pesediştii actuali, depun flori şi lumînări pentru monarhul României care a trecut la cele sfinte, iar pe bloguri postează mesaje de compasiune arătîndu-şi astfel nesimţirea.
     Fiind într-o vizită în Danemarca, am avut ocazia să trăiesc vizita familiei regale în oraşul în care am poposit vreme de o săptămînă. Au fost multe pregătiri, oficialităţile au fost băgate în priză cu mult timp înaintea vizitei. Localnicii erau preocupaţi să-şi întîlnească Regina, iar în ziua sosirii familiei regale, locul era înţesat de lume. Oraşul nu avea mai mult de vreo 20.000 de locuitori, dar atunci numărul celor prezenţi era şi de cinci ori mai mare. Era puhoi de lume. Eu nu mai văzusem atîta agitaţie şi oameni la un loc de pe vremea cînd Ceauşescu vizita vreo localitate. Pe cînd eram în anul I de facultate, era anunţată participarea preşedintelui ţării la deschiderea anului universitar, la Cluj. Cîtă zarvă, eram forţaţi să ieşim, să-l aclamăm! Pe noi, bobocii, ne-au închis pe stadionul din Cluj ca pe nişte oi, pentru a vedea iubitul conducător cît de ovaţionat este de tineri. Ceva similar era şi în oraşul danez, la vizita Reginei. Deosebirea însă consta în faptul că acei cetăţeni au mers la întîlnirea cu Regina din plăcere, pe cînd noi eram forţaţi. Le zîmbeau feţele, plîngeau oamenii de emoţie.

Citește mai departe...

Vizitatori online

Avem 491 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 738
Număr afişări conţinut : 3961354

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare