Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Apeluri 112
Apeluri 112 Email
Marţi, 01 August 2017 08:56

      În doar patru zile paramedicii de la SMURD au străbătut Ţara Făgăraşului pentru a acorda sprijin medical localnicilor. În perioada 24 - 29 iulie 2017 paramedicii făgărăşeni au fost solicitaţi, prin apel 112, la nouă intervenţii. Prima solicitare a fost înregistrată luni, 24 iulie a.c., în jurul orei 23.00 pe strada Gării unde D.V. de 73 de ani avea probleme de respiraţie, iar pacientul a ajuns la spital. Marţi, 25 iulie a.c., în jurul orei 10.55 paramedicii au fost solicitaţi pe Bulevardul Unirii unde o femeie de 73 de ani a căzut în stadă. În jurul orei 13.50 paramedicii au fost solicitaţi în localitatea Vad unde o pensionară de 89 de ani a căzut în curte. Pacienta a fost diagnosticată cu suspiciune fractură de şold. Un bărbat de 43 de ani a solicitat ajutor de la paramedici după ce a căzut. C.D. de 43 de ani de pe strada Plopului acuza dureri de membre. În jurul orei 19.20 pe strada Salcîmilor a căzut în stradă un bărbat în stare de ebrietate. B.G. de 52 de ani a fost monitorizat şi tansportat la spital. Joi, 27 iulie a.c., în jurul orei 13.25 paramedicii au fost solicitaţi în localitatea Felmer unde C.A. de 13 ani s-a ales cu o plagă la mîna dreaptă. Un bărbat din Felmer de 56 de ani acuza stăre de rău şi a solicitat ajutor de la paramedici. Victima a fost monitorizată şi transportată la spital. Un alt pacient în stare de ebietate care a căzut pe stradă a fost transportat la spital în jurul orei 23.50. Este vorba despre M.K. de 20 de ani. Vineri, 28 iulie a.c., în jurul orei 8.00, N.G. de 38 de ani din Făgăraş a făcut o criză epileptică, acesta a fost monitorizat şi transportat la Spitalul Municipal Făgăraş. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Caută in site ...

Adio, Majestate!

 

      România iubeşte monarhia. Ar fi concluzia la care ar ajunge orice persoană care deschide televizorul, ascultă radioul sau citeşte presa scrisă, pentru că mijloacele media abundă de articole despre regele Mihai şi monarhie. Dar dacă ne-am întoarce în urmă cu vreo două decenii, lucrurile n-ar sta chiar aşa. Regele Mihai a fost alungat din ţară de regimul post-decembrist condus de Iliescu şi Roman, aşa cum s-a întîmplat în 1947, pe vremea regimului bolşevic. Urmaşii acelor comunişti, pesediştii actuali, depun flori şi lumînări pentru monarhul României care a trecut la cele sfinte, iar pe bloguri postează mesaje de compasiune arătîndu-şi astfel nesimţirea.
     Fiind într-o vizită în Danemarca, am avut ocazia să trăiesc vizita familiei regale în oraşul în care am poposit vreme de o săptămînă. Au fost multe pregătiri, oficialităţile au fost băgate în priză cu mult timp înaintea vizitei. Localnicii erau preocupaţi să-şi întîlnească Regina, iar în ziua sosirii familiei regale, locul era înţesat de lume. Oraşul nu avea mai mult de vreo 20.000 de locuitori, dar atunci numărul celor prezenţi era şi de cinci ori mai mare. Era puhoi de lume. Eu nu mai văzusem atîta agitaţie şi oameni la un loc de pe vremea cînd Ceauşescu vizita vreo localitate. Pe cînd eram în anul I de facultate, era anunţată participarea preşedintelui ţării la deschiderea anului universitar, la Cluj. Cîtă zarvă, eram forţaţi să ieşim, să-l aclamăm! Pe noi, bobocii, ne-au închis pe stadionul din Cluj ca pe nişte oi, pentru a vedea iubitul conducător cît de ovaţionat este de tineri. Ceva similar era şi în oraşul danez, la vizita Reginei. Deosebirea însă consta în faptul că acei cetăţeni au mers la întîlnirea cu Regina din plăcere, pe cînd noi eram forţaţi. Le zîmbeau feţele, plîngeau oamenii de emoţie.

Citește mai departe...

Vizitatori online

Avem 477 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 738
Număr afişări conţinut : 3961353

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare