Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Taborul Email
Marţi, 01 August 2017 07:56

       Iisus îi ia cu Sine pe Petru, Iacov şi Ioan, ucenicii Săi cu care împărţea cele mai intime taine, şi îi suie pe Muntele Tabor. Aici se transformă la faţă. Chipul îi strălucea precum soarele iar veşmintele Sale s-au prefăcut în lumină. Întreaga fire s-a veselit iar ucenicii s-au înfricoşat tare pentru că de faţă au apărut Moise şi Ilie, legislatorul lui Israel împreună cu cel care nu a văzut moartea şi a fost ridicat la cer din faţa lui Elisei. Petru a îngăimat să le facă trei colibe, atît era de înspăimîntat încît nu ştia ce se petrece cu el şi a spus aceste cuvinte derutat, uimit dar în frica sa care îl făcea să simtă sudori reci pe şira spinării era ascunsă şi bucuria vederii luminii necreate. ,,Sculaţi-vă şi nu vă temeţi!“ le spune Mîntuitorul (Matei 17,7). Lumina Taborului, arătarea slavei şi a dumnezeirii!

 Lumina care a luminat întreaga istorie şi i-a călăuzit pe toţi cei credincioşi. ,,Fericiţi cei ce spală veşmintele lor, ca să aibă stăpînire peste pomul vieţii şi prin porţi să intre în cetate!“ se spune în Apocalipsă (Apocalipsa 22,14). Să ne spălăm veşmintele sufletului nostru gustînd din lumina Taborului care şi-a împrăştiat razele în istoria omenirii. ,,Nimănui să nu spuneţi ce aţi văzut, pînă cînd Fiul Omului Se va scula din morţi“ le porunceşte Iisus (Matei 17,9). Iisus îşi arată slava pentru ca să-i întărească faţă de clipele groaznice ce vor urma: prinderea în Ghetsimani şi judecata lui Iisus la care Petru s-a lepădat de El. Angoasa şi teroarea care îi cuprinsese pe toţi astfel încît să stea ascunşi şi zăvorîţi în casă pînă cînd razele Duhului se vor aşeza peste ei în chip de limbi de foc făcîndu-i din fricoşi curajoşi. Lumina Taborului este lumina Ortodoxiei pentru că aici se coboară lumină din cer în noaptea Învierii, la Ierusalim. Taborul istoriei devine Muntele izbăvirii noastre, reperul nostru în vreme de cumpănă. Viaţa noastră este luminată de Taborul istoriei şi de cel al credinţei, de soarele de pe cer şi soarele din sufletele noastre răspîndit de Iisus Hristos încă de la Botez. Soarele duhovnicesc s-a coborît pe Tabor şi a făcut ca soarele de pe cer să intre în nourul din care s-a auzit glasul Tatălui ceresc spunînd: ,,Acesta este Fiul Meu Cel iubit, de El să ascultaţi!“ Nu există cale de a intra în Împărăţie decît în Hristos. ,,Cuvîntul era Lumina cea adevărată, Care luminează pe tot omul care vine în lume“ spune prologul Evangheliei de la Ioan (Ioan 1,9). ,,Şi Cuvîntul S-a făcut trup şi S-a sălăşluit între noi şi am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr“ (Ioan 1,14). Cînd liniştea serii se aşterne peste toată făptura, învăluind soarele care apune după dealuri, să privim spre Tabor, iar lumina Muntelui să ne lumineze întreaga noapte, dîndu-ne odihnă ca apoi să ne trezim pentru a o lua de la capăt într-o nouă zi cu cei doi sori în suflet: soarele ce pătrunde prin ferestre şi soarele duhovnicesc ce ne trezeşte la rugăciunea cea de dimineaţă. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1483 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4235946

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare