Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Centru de zi în loc de Azur, la Victoria
Centru de zi în loc de Azur, la Victoria Email
Marţi, 01 August 2017 07:31

      Direcţia Generală de Asistenţi Sociali şi Protecţia Copilului din Braşov a solicitat Primăriei Victoria clădirea de pe strada Stadionului nr. 22 pentru înfiinţarea unui Centru de zi şi Centru de consiliere. Cererea Direcţiei a făcut obiectul unui proiect de hotărîre dezbătut în plenul CL Victoria desfăşurat 27 iulie a.c. cînd aleşii urbei au aprobat proiectul. Este vorba despre un contract de comodat între oraşul Victoria şi DGASPC Braşov, pentru o perioadă de 10 ani pentru imobilul nr. 22 de pe strada Stadionului în suprafaţă de 1370 mp precum şi terenul de 402 mp cu destinaţie organizare şi funcţionare Centru de zi şi Centru de consiliere. ,,În locaţia de pe strada Stadionului intenţionăm să înfiinţăm Centrul de zi şi Centrul de consiliere care să îndeplinească cerinţele legislative, respectiv Ordinul 24/ 2004 şi Ordinul 289/2006" a spus directorul DGASPC Braşov, Gheorghe Durnă. ,,Uniunea Europeană prevede pentru copiii instituţionalizaţi să fie scoşi din sistem, adică dezinstituţionalizaţi. De aceea pentru fiecare copil din centru căutăm soluţii de reintegrare în familie sau altă formă de protecţie instituţionalizată. În prezent la ,,Azur" sînt instituţionalizaţi 53 de copii. Pe plan naţional există o listă cu centrele mari din ţară care vor fi desfiinţate pînă în 2020. Şi centrul Azur se află pe această listă. O şansă pentru copiii instituţionalizaţi din centrul de plasament o reprezintă casele de tip familiar în care se copiii vor avea un cadru familial. La Victoria se vor construi patru astfel de case. Din acest motiv este importatntă înfiinţarea centrului de zi şi centrul de consiliere. Aceşti copii au nevoie de astfel de centre" a spus directorul interimar de la Azur, Janos Sandor Szekeres.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Caută in site ...

Adio, Majestate!

 

      România iubeşte monarhia. Ar fi concluzia la care ar ajunge orice persoană care deschide televizorul, ascultă radioul sau citeşte presa scrisă, pentru că mijloacele media abundă de articole despre regele Mihai şi monarhie. Dar dacă ne-am întoarce în urmă cu vreo două decenii, lucrurile n-ar sta chiar aşa. Regele Mihai a fost alungat din ţară de regimul post-decembrist condus de Iliescu şi Roman, aşa cum s-a întîmplat în 1947, pe vremea regimului bolşevic. Urmaşii acelor comunişti, pesediştii actuali, depun flori şi lumînări pentru monarhul României care a trecut la cele sfinte, iar pe bloguri postează mesaje de compasiune arătîndu-şi astfel nesimţirea.
     Fiind într-o vizită în Danemarca, am avut ocazia să trăiesc vizita familiei regale în oraşul în care am poposit vreme de o săptămînă. Au fost multe pregătiri, oficialităţile au fost băgate în priză cu mult timp înaintea vizitei. Localnicii erau preocupaţi să-şi întîlnească Regina, iar în ziua sosirii familiei regale, locul era înţesat de lume. Oraşul nu avea mai mult de vreo 20.000 de locuitori, dar atunci numărul celor prezenţi era şi de cinci ori mai mare. Era puhoi de lume. Eu nu mai văzusem atîta agitaţie şi oameni la un loc de pe vremea cînd Ceauşescu vizita vreo localitate. Pe cînd eram în anul I de facultate, era anunţată participarea preşedintelui ţării la deschiderea anului universitar, la Cluj. Cîtă zarvă, eram forţaţi să ieşim, să-l aclamăm! Pe noi, bobocii, ne-au închis pe stadionul din Cluj ca pe nişte oi, pentru a vedea iubitul conducător cît de ovaţionat este de tineri. Ceva similar era şi în oraşul danez, la vizita Reginei. Deosebirea însă consta în faptul că acei cetăţeni au mers la întîlnirea cu Regina din plăcere, pe cînd noi eram forţaţi. Le zîmbeau feţele, plîngeau oamenii de emoţie.

Citește mai departe...

Vizitatori online

Avem 464 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 738
Număr afişări conţinut : 3961353

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare