Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Centru de zi în loc de Azur, la Victoria
Centru de zi în loc de Azur, la Victoria Email
Marţi, 01 August 2017 07:31

      Direcţia Generală de Asistenţi Sociali şi Protecţia Copilului din Braşov a solicitat Primăriei Victoria clădirea de pe strada Stadionului nr. 22 pentru înfiinţarea unui Centru de zi şi Centru de consiliere. Cererea Direcţiei a făcut obiectul unui proiect de hotărîre dezbătut în plenul CL Victoria desfăşurat 27 iulie a.c. cînd aleşii urbei au aprobat proiectul. Este vorba despre un contract de comodat între oraşul Victoria şi DGASPC Braşov, pentru o perioadă de 10 ani pentru imobilul nr. 22 de pe strada Stadionului în suprafaţă de 1370 mp precum şi terenul de 402 mp cu destinaţie organizare şi funcţionare Centru de zi şi Centru de consiliere. ,,În locaţia de pe strada Stadionului intenţionăm să înfiinţăm Centrul de zi şi Centrul de consiliere care să îndeplinească cerinţele legislative, respectiv Ordinul 24/ 2004 şi Ordinul 289/2006" a spus directorul DGASPC Braşov, Gheorghe Durnă. ,,Uniunea Europeană prevede pentru copiii instituţionalizaţi să fie scoşi din sistem, adică dezinstituţionalizaţi. De aceea pentru fiecare copil din centru căutăm soluţii de reintegrare în familie sau altă formă de protecţie instituţionalizată. În prezent la ,,Azur" sînt instituţionalizaţi 53 de copii. Pe plan naţional există o listă cu centrele mari din ţară care vor fi desfiinţate pînă în 2020. Şi centrul Azur se află pe această listă. O şansă pentru copiii instituţionalizaţi din centrul de plasament o reprezintă casele de tip familiar în care se copiii vor avea un cadru familial. La Victoria se vor construi patru astfel de case. Din acest motiv este importatntă înfiinţarea centrului de zi şi centrul de consiliere. Aceşti copii au nevoie de astfel de centre" a spus directorul interimar de la Azur, Janos Sandor Szekeres.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 704 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4096945

Informatii utileZiare