Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Mică publicitate Centru de zi în loc de Azur, la Victoria
Centru de zi în loc de Azur, la Victoria Email
Marţi, 01 August 2017 07:31

      Direcţia Generală de Asistenţi Sociali şi Protecţia Copilului din Braşov a solicitat Primăriei Victoria clădirea de pe strada Stadionului nr. 22 pentru înfiinţarea unui Centru de zi şi Centru de consiliere. Cererea Direcţiei a făcut obiectul unui proiect de hotărîre dezbătut în plenul CL Victoria desfăşurat 27 iulie a.c. cînd aleşii urbei au aprobat proiectul. Este vorba despre un contract de comodat între oraşul Victoria şi DGASPC Braşov, pentru o perioadă de 10 ani pentru imobilul nr. 22 de pe strada Stadionului în suprafaţă de 1370 mp precum şi terenul de 402 mp cu destinaţie organizare şi funcţionare Centru de zi şi Centru de consiliere. ,,În locaţia de pe strada Stadionului intenţionăm să înfiinţăm Centrul de zi şi Centrul de consiliere care să îndeplinească cerinţele legislative, respectiv Ordinul 24/ 2004 şi Ordinul 289/2006" a spus directorul DGASPC Braşov, Gheorghe Durnă. ,,Uniunea Europeană prevede pentru copiii instituţionalizaţi să fie scoşi din sistem, adică dezinstituţionalizaţi. De aceea pentru fiecare copil din centru căutăm soluţii de reintegrare în familie sau altă formă de protecţie instituţionalizată. În prezent la ,,Azur" sînt instituţionalizaţi 53 de copii. Pe plan naţional există o listă cu centrele mari din ţară care vor fi desfiinţate pînă în 2020. Şi centrul Azur se află pe această listă. O şansă pentru copiii instituţionalizaţi din centrul de plasament o reprezintă casele de tip familiar în care se copiii vor avea un cadru familial. La Victoria se vor construi patru astfel de case. Din acest motiv este importatntă înfiinţarea centrului de zi şi centrul de consiliere. Aceşti copii au nevoie de astfel de centre" a spus directorul interimar de la Azur, Janos Sandor Szekeres.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1463 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4235932

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare