Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Prima pagină
,,Nu merită aceste salarii” Email
Luni, 31 Iulie 2017 16:14

 

Susţin făgărăşenii la unison referindu-se la majorarea veniturilor aleşilor locali, parlamentari şi funcţionarilor publici


     Legea salarizării votată de parlamentari a împărţit din nou societatea, de o parte bugetarii şi aleşii locali, judeţeni şi parlamentarii, iar de cealaltă parte sistemul privat. Este o găselniţă a politicienilor care prin dezbinarea societăţii pot cu uşurinţă să conducă ţara. Nu este singura lege care nemulţumeşte cetăţeanul plătitor de taxe şi impozite, dar vocile oamenilor nu sînt băgate în seamă de Legislativul subordonat partidelor politice.

 Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cititorii despre noua lege a salarizării intrată în vigoare care majorează substanţial salariile aleşilor (parlamentari, primari, viceprimari, presedinţi de CJ), dar şi ale funcţionarilor publici. ,,Punînd faţă în faţă noile lefuri şi activitatea lor în folosul cetăţenilor, cum înclină balanţa?” a fost întrebarea reporterilor pentru făgărăşeni. De exemplu preşedintele CJ, deputatul, senatorul încasează lunar sume de peste 15.000 de lei.

Victor Alecu 50 de ani din Bucureşti, şofer:
,,Nu merită aceşti bani pentru că nu sînt munciţi. Toate legile aprobate de aceşti parlamentari sînt în favoarea lor. Acesta este un exemplu clar, pentru noi oamenii de rînd nu fac nimic. Cu un salariul minim pe economie nu poţi supravieţui. Sînt pensionari care trăiesc cu 700 de lei, să nu mai discutăm de cei care au pensii de doar 450 de lei, iar o parte din ei se duc doar pe medicamente. Nu ne putem compara cu veniturile aleşilor locali. Nici funcţionarii publici nu merită aceste salarii, nu depun niciun efort şi nu se gîndesc la oamenii de rînd. Doar în campania electorală stau de vorbă cu oamenii după ce ajung în funcţii uită ce au promis"

Croz Arpad 27 de ani din Grînari, şofer:
,,În niciun caz nu merită aceşti bani, asta este părerea mea. Anul trecut am plecat la muncă în Germania pentru că la noi în ţară lucrurile nu merg spre bine. Regret că am plecat, dar asta a fost soluţia. Nu mă mai întorc în ţară, doar în vacanţă să-mi văd părinţii. Din cauza parlamentarilor şi a celor care ne conduc ţara am plecat. Foarte mulţi tinerii din Ţara Făgăraşului au plecat peste hotare pentru că la noi nu mai e de stat"

Ionescu Laurenţia 35 de ani din Făgăraş, muncito:
,,Nu merită aceste salarii pentru că nu fac nimic pentru noi. Au promis de luni de zile majorarea alocaţiilor de stat pentru copii şi nici pînă astăzi nu s-au aprobat. Sînt mincinoşi pentru că nu fac ce promit. Dar, în schimb au grijă de salariile lor. Nu este normal şi noi muncim 8 ore pe zi, iar salariul meu este minim pe economie. Toţi care au ajuns la putere, doar promit, nimic mai mult. Noi trăim la limită, iar alţii nu mai ştiu ce să facă cu lefurile de mii de lei"
 

 

 

 


Corina Dotcoş de 47 de ani din Făgăraş:
,,Normal că nu merită aceşti bani, ca să nu mai discutăm de prezenţa la şedinţele parlamentare, de studiile lor făcute doar pe hîrtie. Mulţi parlamentari nu au ce căuta în Parlament pentru că nu au pregătirea necesară. Am ajuns la o concluzie, clasa politică de la noi este de tot rîsul şi sînt corupţi. Politicienii din ziua de astăzi nu mai sînt aşa cum erau cei care au făcut politică înainte de primul război mondial"

Blăjan Marcela de 64 de ani din Făgăraş, pensionară:
,,Dacă nu dorm în Parlament, dacă ar face ceva pentru ţară, dacă ar da o lege să nu se mai taie pădurile ar merita aceste salarii. Eu încă mai sper că vor face ceva pentru ţară. Nu mă deranjează salariile lor, dar trebuie să fie responsabili de deciziile lor. Pînă acum m-am referit doar la parlamentari, dacă mă raportez şi la funcţionarii publici din Făgăraş, da, merită aceste salarii. Abia acum se vede că depun eforturi pentru Făgăraş şi pentru făgărăşeni. Dacă aş avea o problemă aceasta ar fi legată de asociaţiile de proprietari care ne impun la plată o cantitate de apă pe care nu o consumăm. Nu este corect, vreau să plătesc doar ce consum"

Octavian Scutaru 67 de ani din Făgăraş, pensionar:
,,Să nu aud de bugetari cu salarii de mii de lei. Nu este normal, ceilalţi abia supravieţuiesc de la o lună la alta. Bugetarii nu merită aceste salarii, dacă mergi în primărie cu o problemă cucoanele din birou nu se deranjează pînă nu îşi gată cafeaua. S-au învăţat să fure bani de la noi şi în rest nu îi interesează. De ce la unii pensionari s-a mărit pensia cu doar 90 de lei, aici sînt eu un exemplu? Iar aceşti ,,domni" şi-au majorat salariile cu sute de lei? Unele pensii sînt de mii de lei, iar majoritatea nu depăşesc 1.500 lei"

Beca Georgeta 75 de ani din Făgăraş:
,,Nu este normal pentru că nu sînt corelate după munca lor şi după salariile din sistemul privat. Am doi băieţi ingineri, iar salariul lor este de 2.000 de lei. Nu înţeleg aceşti parlamentari, ori sînt prea proşti, ori fac intenţionat, aşa ceva nu se poate. În Parlament se odihnesc, acolo dorm, dacă subiectul îl interesează mai votează, dacă nu stau cu telefonul în mînă şi citesc pressa. Au fost şedinţe în care sala a fost aproape goală. De ce nu au fost penalizaţi dacă au absenţe? Cei din administraţia publică se plimbă toată ziua cu o hîrtie în mînă şi la final de lună îşi umplu buzunarele. Nu este corect"

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 756 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4274551

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare