Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Microdelta Oltului sufocată de gunoaie Email
Luni, 31 Iulie 2017 16:06

 

      Cursul rîului Olt între Dridif şi Ucea poate fi asemănat cu o deltă. Sînt locuri pe care apa le-a format şi care îţi taie respiraţia prin frumuseţea lor. Insuliţe, coturi ale rîului, faună, floră, toate formează ambientul unei micro-delte ce impresionează. Un astfel de traseu pitoresc ar trebui întreţinut şi arătat, prin promovare, iubitorilor de natură, fie din ţară sau din străinătate. Numai că administratorul luciului de apă, Hidroelectrica, nu are în vedere şi obligaţiile legale ce-i revin, doar datoriile terţilor faţă de rîul Olt.

 Aşa se face că pe întreg traseul, dar mai ales la barajele de acumulare, munţii de mizerie acoperă frumuseţea micro-deltei Oltului. Sînt peturi, cutii metalice, gunoaie, buşteni care plutesc pe apă fără să fie ridicate de angajaţii Hidroelectrica. Viceprimarul de la Voila, Mariana Fodor, a făcut sesizări la conducerea acestei societăţi pentru a se decolmata lacul de acumulare de la Voila-Dridif. Zeci de sesizări au curs fără ca reprezentanţii firmei să le bage în seamă. ,,Încă de anul trecut am sesizat apariţia deşeurilor în lacul de acumulare din localitatea Voila. Am purtat discuţii cu directorul adjunct de la secursala Hidroelectrica Sebeş, Zamfir Gheorghe Petru” a spus voceprimarul Mariana Fodor. Conform acesteia, o desfăşurare de forţe vor fi la începutul acestei săptămîni. ,,Ne-au promis că se vor deplasa cu utilajele necesare, bărci şi mult personal, iar echipa de la Ecosistem Victoria va ridica containărele de gunoi. Tone de peturi şi gunoaie au ajuns pe acest lac de acumulare. Nu ştim de unde provin atîtea gunoaie, dar o parte din vină o au şi pescarii. Foarte multe păsări suferă din cauza acestor mizerii. În zona respectivă sînt gîşte, raţe sălbatice şi egrete, este o frumuseţe să le vezi" a mai spus viceprimarul comunei Voila, Mariana Fodor. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 677 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316618

Horoscop zilnicZiare