Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Microdelta Oltului sufocată de gunoaie Email
Luni, 31 Iulie 2017 16:06

 

      Cursul rîului Olt între Dridif şi Ucea poate fi asemănat cu o deltă. Sînt locuri pe care apa le-a format şi care îţi taie respiraţia prin frumuseţea lor. Insuliţe, coturi ale rîului, faună, floră, toate formează ambientul unei micro-delte ce impresionează. Un astfel de traseu pitoresc ar trebui întreţinut şi arătat, prin promovare, iubitorilor de natură, fie din ţară sau din străinătate. Numai că administratorul luciului de apă, Hidroelectrica, nu are în vedere şi obligaţiile legale ce-i revin, doar datoriile terţilor faţă de rîul Olt.

 Aşa se face că pe întreg traseul, dar mai ales la barajele de acumulare, munţii de mizerie acoperă frumuseţea micro-deltei Oltului. Sînt peturi, cutii metalice, gunoaie, buşteni care plutesc pe apă fără să fie ridicate de angajaţii Hidroelectrica. Viceprimarul de la Voila, Mariana Fodor, a făcut sesizări la conducerea acestei societăţi pentru a se decolmata lacul de acumulare de la Voila-Dridif. Zeci de sesizări au curs fără ca reprezentanţii firmei să le bage în seamă. ,,Încă de anul trecut am sesizat apariţia deşeurilor în lacul de acumulare din localitatea Voila. Am purtat discuţii cu directorul adjunct de la secursala Hidroelectrica Sebeş, Zamfir Gheorghe Petru” a spus voceprimarul Mariana Fodor. Conform acesteia, o desfăşurare de forţe vor fi la începutul acestei săptămîni. ,,Ne-au promis că se vor deplasa cu utilajele necesare, bărci şi mult personal, iar echipa de la Ecosistem Victoria va ridica containărele de gunoi. Tone de peturi şi gunoaie au ajuns pe acest lac de acumulare. Nu ştim de unde provin atîtea gunoaie, dar o parte din vină o au şi pescarii. Foarte multe păsări suferă din cauza acestor mizerii. În zona respectivă sînt gîşte, raţe sălbatice şi egrete, este o frumuseţe să le vezi" a mai spus viceprimarul comunei Voila, Mariana Fodor. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN SELISTAT SE REABILITEAZA

 

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN SELISTAT SE REABILITEAZA 

 

     Proiectul “Lucrări de reparații, conservare și introducere în circuitul turistic al Ansamblului Bisericii Evanghelice Fortificate Seliștat””, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Parohia Evanghelica C.A Selistat și are o valoare totală de 1,336 milioane lei (suma reprezentând valoarea totală a proiectului conform contractului), din care 1,296 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

 
COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN VULCAN SE REABILITEAZA

 

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN VULCAN SE REABILITEAZA

 

     Proiectul LUCRARI DE REPARATII, CONSERVARE SI INTRODUCERE IN CIRCUITUL TURISTIC LA ANSAMBLUL BISERICII EVANGHELICE FORTIFICATE DIN VULCAN, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Biserica Evanghelica C.A Parohia Vulcan și are o valoare totală de cca 1,502 milioane lei (suma reprezentând valoarea totală a proiectului conform contractului), din care cca 1,337 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

În ediţia tipărită

Abuzul Ecoterm: taxa pe teavă

 

     Cît de importante sînt Primăria, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean într-o comunitate? A fost întrebarea redacţiei ,,Monitorul de Făgăraş” pentru cititori. Majoritatea localnicilor consideră că aceste instituţii, care îşi formează bugetele de funcţionare din banii cetăţenilor, nu îşi respectă atribuţiile şi nu lucrează în interesul comunităţilor locale. Oamenii îşi justifică afirmaţiile arătînd critic spre infrastructură, lipsa locurilor de muncă şi dezvoltarea zonei, obiective pe care aleşii locali şi judeţeni nu le-au realizat. Mulţi repondenţi sînt de părere că atît Consiliul Local, cît şi Consiliul Judeţean ar trebui desfiinţate. Majoritatea făgărăşenilor îi critică pe aleşii locali şi judeţeni pentru situaţia Ecoterm, societate patronată de CL Făgăraş, care continuă să factureze taxa pe ţeavă, un abuz nesancţionat de nimeni. Monitorul de Făgăraş publică mai jos cîteva dintre opiniile cetăţenilor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 845 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 750
Număr afişări conţinut : 4099238

Informatii utileZiare