Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Directori cu acte-n regulă Email
Luni, 31 Iulie 2017 15:58

 

Toate şcolile din Ţara Făgăraşului au funcţiile de directori şi directori adjuncţi ocupate Şcoala din Cuciulata, tot fără director Multe catedre au rămas în continuare vacante în unităţile şcolare din judeţul Braşov
 

     Unele unităţi şcolare din Ţara Făgăraşului au fost conduse de către cadre didactice numite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov pe perioada anului şcolar care tocmai s-a încheiat. Şi asta întrucît la concursul desfăşurat la sfîrşitul anului trecut, respectivele funcţii n-au fost ocupate, candidaţii neîntrunind punctajul impus de regulamentele stabilite de Ministerul Educaţiei.

 Prin urmare, posturile au fost scoase din nou la mezat prin concursul care s-a defăşurat la sfîrşitul lunii trecute la IŞJ Braşov. În urma rezultatelor, unii dascăli au fost promovaţi pe funcţii, iar alţii, chiar dacă au fost declaraţi ,,Admişi”, rămîn fără funcţii deoarece n-au obţinut un punctaj maxim şi au pierdut astfel competiţia la fel ca şi cei care au fost declaraţi ,,Respinşi”. Respectivii dascăli sînt însă candidaţi ,,admişi”, dar evaluaţi.
 

Unii directori nu-şi părăsesc birourile
 

     Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu” va fi condusă de Iuliana Aldea, director, care a obţinut 138 de puncte. Ceilalţi trei candidaţi au obţinut un punctaj mai mic, Georgeta Chiriţoiu (130 pc), Angelica Negrea (129 pc), iar Laura Pop nu s-a mai prezentat la interviu, ultima etapă a concursului. La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Făgăraş funcţia de director va fi deţinută de Elena Macaria care a obţinut 137 puncte, mai mult decît Torok Mihaela (133 pc). La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Victoria a fost un singur candidat, Cristina Albăceanu, care a obţinut 130 pc şi a fost declarată ,,Promovat”. Şi la Grădiniţele cu program prelungit din Făgăraş vor fi instalaţi noii directori. ,,Pinochio” va fi condusă tot de Silvia Florea care a obţinut 132,5 puncte la concurs. La ,,Voinicelul” au fost doi candidaţi, Tatu Emilia care a mai condus grădiniţa şi Maria Marinca. Cel mai mare punctaj l-a obţinut Maria Marinca, 131,25 pc faţă de Emilia Tatu cu 122,75 pc. La ,,Prichindeii” a susţinut probele pentru funcţia de director un singur candidat, Valeria Petronela Trîmbiţaş care a fost declarată ,,promovat” cu 136,25 pc. Grădiniţa ,,Albinuţa” nu va avea director desemnat prin concurs pentru că singurul candidat, Ana Leucă, nu a obţinut punctajul necesar.
 

O singură şcoală rurală nu va avea director evaluat
 

     Nici Şcoala Gimnazială ,,Aron Pumnul” din Cuciulata nu va avea director desemnat în urma concursului, singurul candidat, profesoara Elena Chiţia, fiind respins la probe. La Şcoala Gimnazială ,,dr. Ioan Cerghit” din Hârseni şi-au dorit postul de director doi candidaţi, dar funcţia îi va reveni lui Mihail Naneş (112,25 pc) în defavoarea Lenuţei Manta care a fost respinsă. La Şcoala Gimnazială ,,Ion Codru Drăguşanu” din Drăguş funcţia de director va fi ocupată de Melania Sucaciu (122,5 pc). Şcoala Gimnazială din Lisa va fi condusă de Cristina Haşu care a obţinut cel mai mare punctaj la etapele concursului, 130,55, faţă de Nelu Avram (123,9 pc) şi faţă de Tatiana Toacă (119 pc), deşi ambii au fost declaraţi admişi. La Şcoala din Şercaia a fost un singur candidat, Delia Ganea care va conduce unitatea în următorii 4 ani (121,5 pc). Şcoala din Şinca Nouă o va avea ca director pe Elena Nanău (129 pc). Şcoala Gimnazială Şoarş va fi condusă de Cosmin Moldovan (126,30 pc), iar Şcoala Gimnazială Mândra de Delia Poparadu (132,2 pc). La şcoala din Mândra au mai candidat Cosmin Moldovan (131,6) şi Ileana Haşegan (,,Respins”). Pentru funcţia de director de la Şcoala Gimnazială Voila au fost trei candidaţi, dar cel mai mare punctaj l-a obţinut Daniela Şerban, 132,65 pc şi a fost declarată ,,promovat”, iar Roxana Opriş (126,4 pc) şi Cornal Oprean (123 pc) care au fost declaraţi admişi dar fără portofoliu.
 

Trei directori adjuncţi
 

     La trei unităţi şcolare din Făgăraş au fost scoase la concurs posturile de director adjunct. La Liceul Tehnologic ,,Dr. Ioan Şenchea” postul va fi ocupat de Laura Pop care a obţinut 132,7 pc la concurs, la CN ,,Doamna Stanca” Gieanina Sin (128,75 pc), iar la Liceul Teologic Ortodox ,,Constantin Brâncoveanu” Felicia Tincu (128,75 pc).

Au rămas catedre vacante după concursul de titularizare
 

     În aceeaşi perioadă s-a desfăşurat la IŞJ Braşov concursul de titularizare pentru catedrele vacante din şcolile din judeţul Braşov. Din cele 164 de catedre vacante au fost ocupate doar 83 în urma şedinţei de repartiţie organizată în 26 iulie a.c. Condiţia ca un professor să se titularizeze a fost nota minimă 7.00 la examenul scris. „Posturile neocupate se vor transforma în posturi pe perioadă determinată, de un an. Şedinţa de repartizare a acestor posturi, a celor 499 de posturi pe perioadă determinată, cu vabilitate de unul, doi sau trei ani, prrecum şi a celor 1189 de posturi incomplete, care pot forma o normă întreagă va avea loc în 28 august. La această şedinţă vor putea participa candidaţii care au luat note de peste 5,00 la examenul scris, dar şi cei care au luat note de peste 7,00. De asemenea, va mai exista o etapă de ocupare a posturilor, la care vor participa candidaţii care au susţinut examenul de Titularizare anul trecut. Practic, nota obţinută la examenul de titularizare este valabilă doar trei ani, dar pentru posturile scoase la concurs într-un anumit an, prioritate au cei care dau examenul în anul respectiv. În septembrie va mai fi un concurs pentru ocuparea locurilor vacante după aceste etape, la care vor putea participa cei care nu au fost la Titularizare”, a declarat Ioan Negrilă. (L.B.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Becleanul, centru international de folclor

 

     Primul festival internaţional de folclor organizat în Ţara Făgăraşului va avea loc la Beclean, în ziua de 19 ianuarie 2018. Iniţiativa este curajoasă şi aparţine edililor comunei Beclean şi Ansamblului folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt”. Comuna Beclean şi deopotrivă toate comunele din Ţara Făgăraşului vor fi în sărbătoare vineri, 19 ianuarie, iar începînd cu ora 16.00 uliţele satului Beclean vor înflori sub auspiciul portului popular specific zonelor participante la prima ediţie a acestui festival.(continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
,,Pedeapsă maximă pentru poliţistul-pedofil“

 

     Cazul poliţistului pedofil din Bucureşti, Eugen Stan de la Biroul Rutier al Secţiei 18, a afectat imaginea Poliţiei Române Mediatizarea cazului a şocat opinia publică, iar cetăţenii aşteaptă, pe de o parte, pedepsirea agresorului, dar şi aflarea numelor şefilor din Poliţie care au muşamalizat acţiunile pedofilului poliţist vreme de 9 ani. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
HOROSCOP: 2018 aduce schimbări radicale pentru multe zodii
  

      Toate semnele zodiacale au şansa să îşi schimbe viaţa în 2018, totul ţine însă de felul în care vor acţiona şi de modul în care se vor mişca planetele. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1185 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 740
Număr afişări conţinut : 3999170

FaceBook

Informatii utile

Horoscop zilnicZiare