Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Drumul groazei, Făgăraş-Bărcut Email
Luni, 24 Iulie 2017 17:23

      Titulatura de ,,drum al groazei” a fost transferată de la drumul judeţean ce leagă Şercaia de Hoghiz care a fost reparat după 4 decenii la drumul ce leagă Făgăraşul de comuna Şoarş, mai precis de satul Bărcut. Această arteră de circulaţie aflată în ograda Consiliului Judeţean Braşov este într-o stare deplorabilă, plină de cratere, iar asfaltul a dispărut complet pe porţiuni mari. Circulaţia pe acest drum este impracticabilă, dar localnicii n-au altă variantă pentru a putea ajunge la Făgăraş. Oamenii se plîng de mulţi ani aleşilor locali şi judeţeni, dar doleanţele lor au rămas neîndeplinite. Ca un făcut, pentru a nu uita de vechile metehne comuniste, conducerea Primăriei Şoarş a intrat în alertă cînd a aflat că preşedintele României va ajunge la Poligonul de la Cincu. Pentru a nu găsi comuna Şoarş în offside dacă ar ateriza cumva şi pe drumul cu pricina, vecin cu poligonul, a băgat un utlaj greu să niveleze şoseaua. ,,Subiectul asfaltare drum în localitatea Bărcut este discutat la fiecare şedinţă de consiliul local. M-am săturat să întreb cînd se va asfalta acest drum! Răspunsul dat de Executiv este acelaşi de fiecare dată: drumul aparţine de Consiliul Judeţean Braşov şi există un proiect de finanţare însă nu se ştie cînd va începe lucrarea de asfaltare" a spus consilierul local, Niculae Atudorei. Localnicii care fac naveta la Făgăraş se plîng de situaţia drumului. ,,În urmă cu cîteva zile au nivelat drumul pentru că a ajuns în zonă preşedintele ţării. M-au apucat toţi nervii, la noi în sat se lucrează doar cînd vine presedintele şi în campania electorală. Nu se poate, în Ţara Făgăraşului cred că niciun sat nu mai este neasfaltat. Nu vă spun ce noroi se face pe uliţă cînd plouă şi ce praf avem în casă dacă drumul nu este asfaltat" se plîng localnicii. Şoferii se plîng de daunele provocate din cauza drumului neasfaltat. ,,3.600 de km fac în fiecare lună pe ruta Făgăraş – Şoarş cu 3 curse pe zi. Foarte mulţi bani am cheltuit pentru reparaţii la microbuz. Aş vrea să vină domnii de la Braşov cu maşinile lor să facă naveta pe acest drum să vedem dacă le convine" a mai spus consilierul local, Nicolae Atudorei. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN SELISTAT SE REABILITEAZA

 

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN SELISTAT SE REABILITEAZA 

 

     Proiectul “Lucrări de reparații, conservare și introducere în circuitul turistic al Ansamblului Bisericii Evanghelice Fortificate Seliștat””, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Parohia Evanghelica C.A Selistat și are o valoare totală de 1,336 milioane lei (suma reprezentând valoarea totală a proiectului conform contractului), din care 1,296 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

 
COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN VULCAN SE REABILITEAZA

 

COMUNICAT DE PRESĂ - BISERICA CETATE DIN VULCAN SE REABILITEAZA

 

     Proiectul LUCRARI DE REPARATII, CONSERVARE SI INTRODUCERE IN CIRCUITUL TURISTIC LA ANSAMBLUL BISERICII EVANGHELICE FORTIFICATE DIN VULCAN, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Biserica Evanghelica C.A Parohia Vulcan și are o valoare totală de cca 1,502 milioane lei (suma reprezentând valoarea totală a proiectului conform contractului), din care cca 1,337 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

În ediţia tipărită

Abuzul Ecoterm: taxa pe teavă

 

     Cît de importante sînt Primăria, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean într-o comunitate? A fost întrebarea redacţiei ,,Monitorul de Făgăraş” pentru cititori. Majoritatea localnicilor consideră că aceste instituţii, care îşi formează bugetele de funcţionare din banii cetăţenilor, nu îşi respectă atribuţiile şi nu lucrează în interesul comunităţilor locale. Oamenii îşi justifică afirmaţiile arătînd critic spre infrastructură, lipsa locurilor de muncă şi dezvoltarea zonei, obiective pe care aleşii locali şi judeţeni nu le-au realizat. Mulţi repondenţi sînt de părere că atît Consiliul Local, cît şi Consiliul Judeţean ar trebui desfiinţate. Majoritatea făgărăşenilor îi critică pe aleşii locali şi judeţeni pentru situaţia Ecoterm, societate patronată de CL Făgăraş, care continuă să factureze taxa pe ţeavă, un abuz nesancţionat de nimeni. Monitorul de Făgăraş publică mai jos cîteva dintre opiniile cetăţenilor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 836 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 750
Număr afişări conţinut : 4099237

Informatii utileZiare