Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Drumul groazei, Făgăraş-Bărcut Email
Luni, 24 Iulie 2017 17:23

      Titulatura de ,,drum al groazei” a fost transferată de la drumul judeţean ce leagă Şercaia de Hoghiz care a fost reparat după 4 decenii la drumul ce leagă Făgăraşul de comuna Şoarş, mai precis de satul Bărcut. Această arteră de circulaţie aflată în ograda Consiliului Judeţean Braşov este într-o stare deplorabilă, plină de cratere, iar asfaltul a dispărut complet pe porţiuni mari. Circulaţia pe acest drum este impracticabilă, dar localnicii n-au altă variantă pentru a putea ajunge la Făgăraş. Oamenii se plîng de mulţi ani aleşilor locali şi judeţeni, dar doleanţele lor au rămas neîndeplinite. Ca un făcut, pentru a nu uita de vechile metehne comuniste, conducerea Primăriei Şoarş a intrat în alertă cînd a aflat că preşedintele României va ajunge la Poligonul de la Cincu. Pentru a nu găsi comuna Şoarş în offside dacă ar ateriza cumva şi pe drumul cu pricina, vecin cu poligonul, a băgat un utlaj greu să niveleze şoseaua. ,,Subiectul asfaltare drum în localitatea Bărcut este discutat la fiecare şedinţă de consiliul local. M-am săturat să întreb cînd se va asfalta acest drum! Răspunsul dat de Executiv este acelaşi de fiecare dată: drumul aparţine de Consiliul Judeţean Braşov şi există un proiect de finanţare însă nu se ştie cînd va începe lucrarea de asfaltare" a spus consilierul local, Niculae Atudorei. Localnicii care fac naveta la Făgăraş se plîng de situaţia drumului. ,,În urmă cu cîteva zile au nivelat drumul pentru că a ajuns în zonă preşedintele ţării. M-au apucat toţi nervii, la noi în sat se lucrează doar cînd vine presedintele şi în campania electorală. Nu se poate, în Ţara Făgăraşului cred că niciun sat nu mai este neasfaltat. Nu vă spun ce noroi se face pe uliţă cînd plouă şi ce praf avem în casă dacă drumul nu este asfaltat" se plîng localnicii. Şoferii se plîng de daunele provocate din cauza drumului neasfaltat. ,,3.600 de km fac în fiecare lună pe ruta Făgăraş – Şoarş cu 3 curse pe zi. Foarte mulţi bani am cheltuit pentru reparaţii la microbuz. Aş vrea să vină domnii de la Braşov cu maşinile lor să facă naveta pe acest drum să vedem dacă le convine" a mai spus consilierul local, Nicolae Atudorei. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 779 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316585

Horoscop zilnicZiare