Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Piept de curcan glasat / Salată caldă de legume / Cremă de ardei copt
Piept de curcan glasat / Salată caldă de legume / Cremă de ardei copt Email
Luni, 10 Iulie 2017 18:49

Ingrediente:

Piept de curcan glasat:
piept curcan 1.5 kg
mustar dulce 0.2 kg
miere albine 0.1 kg
lămîie 0,15 kg
praf curry 0.005 kg
unt 85% grasime 0.1 kg
praf ghimbir 0,006 kg
vegeta pui 0,010 kg

Salata calda de legume:
 

morcov 1 kg
zucchini 1 kg
ardei color 1 kg
ulei măsline 0,100 ml
oţet balsamic alb 0,050 ml


Crema de ardei copt:
 

ardei capia 2 kg
smîntînă dulce lichidă 0,200 ml
sare 0,010 kg
piper 0,005 kg
decor salată creaţă „Lolo Bionda” 0,100 kg

Operaţiuni pregatitoare:
 

     Pieptul de curcan se spală, se zvantă pe hîrtie absorbantă. Salata se spală şi se lasă la scurs. Morcovul se spală, se curăţă, şi se taie julien. Zucchini se spală şi se taie julien. Ardeiul se spală, se curăţă şi se taie julien. Ardeiul capia sa spală şi se coace, se curăţă şi se scot seminţele, se spală şi se lasă la scurs. Verdeaţa se spală se zvîntă şi se taie mărunt.

Mod de preparere:
 

     Pieptul de curcan se taie feli, apoi se aşează într-o tava care a fost unsă cu unt. Pregătim glazura din muştar, miere, zeamă de lămîie, curry, ghimbir, vegeta. Cu această glazura ungem pieptul de curcan şi apoi se dă la cuptor 30 min la 160 de grade. Julienul de legume se amestecă cu uleiul de măsline sare şi se dă la cuptor 10 min. Ardeiul copt se mixează la blaner cu smîntînă dulce, sare şi piper. Pieptul de curcan se serveşte la farfurie alături de salată de legume şi cremă de ardei copt.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 610 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4268385

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare