Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festivalul de Folclor al copiilor instituţionalizaţi Email
Luni, 26 Iunie 2017 00:00

 

      Sîmbătă, 24 iunie a.c., de Sânziene, s-a desfăşurat, la Făgăraş, cea de-a II-a ediţie a Festivalului de Folclor al Copiilor Instituţionalizaţi. Manifestarea culturală a avut loc lîngă Cetatea Făgăraşului, centru simbolic al istoriei naţionale. ,,Este cea de-a doua ediţie la care participă copii instituţionalizaţi din 9 judeţe ale ţării. Este un festival de folclor şi de păstrare a tradiţiilor strămoşeşti. Prin această manifestare vrem să demonstrăm faptul că aceşti copii instituţionalizaţi din centrele de plasament trăiesc şi se bucură la fel ca fiecare copil din societate şi sîntem preocupaţi să-i educăm şi să-i îndrumăm ca ei să fie pregătiţi pentru viaţa din societate“ a declarat Gheorghe Durnă, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov. ,,Ne bucură faptul că şi în acest an am reuşit să organizăm festivalul şi că numărul participanţilor s-a mărit. Prin aceasta am reuşit să arătăm că aceşti copii din sistemul de protecţie nu sînt altfel decît ceilalţi copii“ a spus Daniela Luca, director adjunct în cadrul DGASPC Braşov. Copiii au încîntat publicul cu interpretări şi dansuri din zonele folclorice ale ţării şi au dovedit un real talent artistic.

 Făgărăşenii aflaţi la această manifestare au fost încîntaţi mai ales de porturile populare pe care le-au purtat tinerii. A fost o manifestare de simpatie, bucurie şi de solidaritate unanimă faţă de aceşti copii care trăiesc şi se bucură în fiecare zi de viaţă şi, totodată, se depăşesc pe ei înşişi prin muncă, perseverenţă şi dorinţa de a arăta că vor să se facă utili în societate. ,,Sînt în jur de 150 de copii instituţionalizaţi care au venit la Făgăraş din întreaga ţară. Din Făgăraş sînt prezenţi 36 de copii de la centrul de plasament ,,Floare de Colţ“ şi alţi 36 de la centrul de plasament ,,Casa Maria“ a spus Maria Boeriu, gestionar în cadrul centrului de plasament ,,Floare de Colţ“ din Făgăraş. Copiii încadraţi în acest program fac parte din centrele de plasament aflate în subordinea DGASPC Braşov, Argeş, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu şi Vâlcea. (Ștefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 577 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4059985

Informatii utileZiare