Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festivalul de Folclor al copiilor instituţionalizaţi Email
Luni, 26 Iunie 2017 00:00

 

      Sîmbătă, 24 iunie a.c., de Sânziene, s-a desfăşurat, la Făgăraş, cea de-a II-a ediţie a Festivalului de Folclor al Copiilor Instituţionalizaţi. Manifestarea culturală a avut loc lîngă Cetatea Făgăraşului, centru simbolic al istoriei naţionale. ,,Este cea de-a doua ediţie la care participă copii instituţionalizaţi din 9 judeţe ale ţării. Este un festival de folclor şi de păstrare a tradiţiilor strămoşeşti. Prin această manifestare vrem să demonstrăm faptul că aceşti copii instituţionalizaţi din centrele de plasament trăiesc şi se bucură la fel ca fiecare copil din societate şi sîntem preocupaţi să-i educăm şi să-i îndrumăm ca ei să fie pregătiţi pentru viaţa din societate“ a declarat Gheorghe Durnă, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov. ,,Ne bucură faptul că şi în acest an am reuşit să organizăm festivalul şi că numărul participanţilor s-a mărit. Prin aceasta am reuşit să arătăm că aceşti copii din sistemul de protecţie nu sînt altfel decît ceilalţi copii“ a spus Daniela Luca, director adjunct în cadrul DGASPC Braşov. Copiii au încîntat publicul cu interpretări şi dansuri din zonele folclorice ale ţării şi au dovedit un real talent artistic.

 Făgărăşenii aflaţi la această manifestare au fost încîntaţi mai ales de porturile populare pe care le-au purtat tinerii. A fost o manifestare de simpatie, bucurie şi de solidaritate unanimă faţă de aceşti copii care trăiesc şi se bucură în fiecare zi de viaţă şi, totodată, se depăşesc pe ei înşişi prin muncă, perseverenţă şi dorinţa de a arăta că vor să se facă utili în societate. ,,Sînt în jur de 150 de copii instituţionalizaţi care au venit la Făgăraş din întreaga ţară. Din Făgăraş sînt prezenţi 36 de copii de la centrul de plasament ,,Floare de Colţ“ şi alţi 36 de la centrul de plasament ,,Casa Maria“ a spus Maria Boeriu, gestionar în cadrul centrului de plasament ,,Floare de Colţ“ din Făgăraş. Copiii încadraţi în acest program fac parte din centrele de plasament aflate în subordinea DGASPC Braşov, Argeş, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu şi Vâlcea. (Ștefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1118 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3921358

FaceBook

Horoscop zilnicZiare