Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festivalul de Folclor al copiilor instituţionalizaţi Email
Luni, 26 Iunie 2017 00:00

 

      Sîmbătă, 24 iunie a.c., de Sânziene, s-a desfăşurat, la Făgăraş, cea de-a II-a ediţie a Festivalului de Folclor al Copiilor Instituţionalizaţi. Manifestarea culturală a avut loc lîngă Cetatea Făgăraşului, centru simbolic al istoriei naţionale. ,,Este cea de-a doua ediţie la care participă copii instituţionalizaţi din 9 judeţe ale ţării. Este un festival de folclor şi de păstrare a tradiţiilor strămoşeşti. Prin această manifestare vrem să demonstrăm faptul că aceşti copii instituţionalizaţi din centrele de plasament trăiesc şi se bucură la fel ca fiecare copil din societate şi sîntem preocupaţi să-i educăm şi să-i îndrumăm ca ei să fie pregătiţi pentru viaţa din societate“ a declarat Gheorghe Durnă, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov. ,,Ne bucură faptul că şi în acest an am reuşit să organizăm festivalul şi că numărul participanţilor s-a mărit. Prin aceasta am reuşit să arătăm că aceşti copii din sistemul de protecţie nu sînt altfel decît ceilalţi copii“ a spus Daniela Luca, director adjunct în cadrul DGASPC Braşov. Copiii au încîntat publicul cu interpretări şi dansuri din zonele folclorice ale ţării şi au dovedit un real talent artistic.

 Făgărăşenii aflaţi la această manifestare au fost încîntaţi mai ales de porturile populare pe care le-au purtat tinerii. A fost o manifestare de simpatie, bucurie şi de solidaritate unanimă faţă de aceşti copii care trăiesc şi se bucură în fiecare zi de viaţă şi, totodată, se depăşesc pe ei înşişi prin muncă, perseverenţă şi dorinţa de a arăta că vor să se facă utili în societate. ,,Sînt în jur de 150 de copii instituţionalizaţi care au venit la Făgăraş din întreaga ţară. Din Făgăraş sînt prezenţi 36 de copii de la centrul de plasament ,,Floare de Colţ“ şi alţi 36 de la centrul de plasament ,,Casa Maria“ a spus Maria Boeriu, gestionar în cadrul centrului de plasament ,,Floare de Colţ“ din Făgăraş. Copiii încadraţi în acest program fac parte din centrele de plasament aflate în subordinea DGASPC Braşov, Argeş, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu şi Vâlcea. (Ștefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 596 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4184907

Informatii utileZiare