Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festivalul de Folclor al copiilor instituţionalizaţi Email
Luni, 26 Iunie 2017 00:00

 

      Sîmbătă, 24 iunie a.c., de Sânziene, s-a desfăşurat, la Făgăraş, cea de-a II-a ediţie a Festivalului de Folclor al Copiilor Instituţionalizaţi. Manifestarea culturală a avut loc lîngă Cetatea Făgăraşului, centru simbolic al istoriei naţionale. ,,Este cea de-a doua ediţie la care participă copii instituţionalizaţi din 9 judeţe ale ţării. Este un festival de folclor şi de păstrare a tradiţiilor strămoşeşti. Prin această manifestare vrem să demonstrăm faptul că aceşti copii instituţionalizaţi din centrele de plasament trăiesc şi se bucură la fel ca fiecare copil din societate şi sîntem preocupaţi să-i educăm şi să-i îndrumăm ca ei să fie pregătiţi pentru viaţa din societate“ a declarat Gheorghe Durnă, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov. ,,Ne bucură faptul că şi în acest an am reuşit să organizăm festivalul şi că numărul participanţilor s-a mărit. Prin aceasta am reuşit să arătăm că aceşti copii din sistemul de protecţie nu sînt altfel decît ceilalţi copii“ a spus Daniela Luca, director adjunct în cadrul DGASPC Braşov. Copiii au încîntat publicul cu interpretări şi dansuri din zonele folclorice ale ţării şi au dovedit un real talent artistic.

 Făgărăşenii aflaţi la această manifestare au fost încîntaţi mai ales de porturile populare pe care le-au purtat tinerii. A fost o manifestare de simpatie, bucurie şi de solidaritate unanimă faţă de aceşti copii care trăiesc şi se bucură în fiecare zi de viaţă şi, totodată, se depăşesc pe ei înşişi prin muncă, perseverenţă şi dorinţa de a arăta că vor să se facă utili în societate. ,,Sînt în jur de 150 de copii instituţionalizaţi care au venit la Făgăraş din întreaga ţară. Din Făgăraş sînt prezenţi 36 de copii de la centrul de plasament ,,Floare de Colţ“ şi alţi 36 de la centrul de plasament ,,Casa Maria“ a spus Maria Boeriu, gestionar în cadrul centrului de plasament ,,Floare de Colţ“ din Făgăraş. Copiii încadraţi în acest program fac parte din centrele de plasament aflate în subordinea DGASPC Braşov, Argeş, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu şi Vâlcea. (Ștefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1172 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4271502

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare