Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Pro Boholţ în Cetatea Făgăraşului Email
Luni, 26 Iunie 2017 18:22

 

      Crama Cetăţii Făgăraşului a devenit vineri, 23 iunie a.c. începînd cu ora 17.00, un adevărat centru de creaţie local. Şi asta pentru că aici a avut loc vernisajul unei expoziţii de excepţie denumită ,,Tabăra de Creaţie Pro Boholţ” care se află la a şasea ediţie. ,,Ne aflăm la cea de-a VI-a ediţie a Taberei de Creaţie Pro Boholţ care s-a ţinut în perioada 10-24 iunie. La această acţiune au participat şapte artişti, 5 pictori şi 2 sculptori. Aici au fost expuse însă doar lucrările pictorilor. Vom lansa şi o carte cu ocazia sărbătoririi a 700 de ani de existenţă a satului Boholţ cînd vom organiza o nouă expoziţie, dar în satul Boholţ. Evenimentul este programat pentru perioada 26-27 august. Cartea va prezenta un ansamblu de sculptură. Mai avem în acest sens o sculptură din metal, este vorba de o cruce care măsoară 3 metri înălţime şi care va face parte din Monumentul Eroilor pe care intenţionăm să-l dezvelim cu ocazia acestor manifestări din luna august. Picturile expuse la această expoziţie sînt lucrate în ulei, cărbune şi grafiti. Ne-am propus prin aceste evenimente să facem cunoscut pe plan naţional satul Boholţ şi să creem o memorie materială a acestuia“ a declarat Vasile Joantă, iniţiatorul proiectului.

 Au fost expuse lucrări pline de frumuseţe care prezintă momente din viaţa satului Boholţ. Participanţii la vernisaj au putut admira următoarele lucrări: ,,Sfîntul Ierarh Vasile cel Mare“- frescă pe pînză, lucrare a artistului Ion Chiriac; ,,Lumina gîndurilor colorate“, ,,Prospeţime“, ,,Curte la Boholţ“, ,,Poarta“, ,,Amintire“, lucări aparţinînd artistului Sava David; ,,Luminiş“, ,,Șură“ aparţinînd artistului Gheorghe Miron; ,,Între cer şi pămînt“, ,,Troiţa din dealul viilor“, ,,Spectacol ceresc“, ,,Nori peste Boholţ“, ,,Ruine cisterciene la Cîrţa“, ,,Cuplu secular“ aparţinînd artistului Cornel Corcăcel şi ,,Fereastră către trecut“, lucrare a artistei Irina Panţiru. Lucrările pictorului Cornel Corcăcel (n. 17 septembrie 1972, în Negreşti, Vaslui) sînt prezentate în tehnica pastelului. Ion Chiriac (n. 20 ianuarie 1957, în Focşani, Vrancea) a prezentat lucrări realizate în tehnica frescei şi pictură în ulei. Sava David (n. 30 octombrie 1957, în Cosmeşti, Galaţi) a prezentat lucrări de pictură în ulei. Gheorghe Miron (n. 12 aprilie 1958, în Galaţi) a prezentat lucrări de pictură în ulei, iar Irina Panţiru (n. 23 octombrie 1992, în Galaţi) a prezentat lucrări de pictură în ulei. Lucrările sculptorilor Denis Brînzei (n. 5 noiembrie 1975, în Galaţi) şi Mihaela Diaconu (n. 17 martie 1981, în Galaţi) nu au fost expuse la acest vernisaj. (Ștefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1058 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3921350

FaceBook

Horoscop zilnicZiare