Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Pro Boholţ în Cetatea Făgăraşului Email
Luni, 26 Iunie 2017 18:22

 

      Crama Cetăţii Făgăraşului a devenit vineri, 23 iunie a.c. începînd cu ora 17.00, un adevărat centru de creaţie local. Şi asta pentru că aici a avut loc vernisajul unei expoziţii de excepţie denumită ,,Tabăra de Creaţie Pro Boholţ” care se află la a şasea ediţie. ,,Ne aflăm la cea de-a VI-a ediţie a Taberei de Creaţie Pro Boholţ care s-a ţinut în perioada 10-24 iunie. La această acţiune au participat şapte artişti, 5 pictori şi 2 sculptori. Aici au fost expuse însă doar lucrările pictorilor. Vom lansa şi o carte cu ocazia sărbătoririi a 700 de ani de existenţă a satului Boholţ cînd vom organiza o nouă expoziţie, dar în satul Boholţ. Evenimentul este programat pentru perioada 26-27 august. Cartea va prezenta un ansamblu de sculptură. Mai avem în acest sens o sculptură din metal, este vorba de o cruce care măsoară 3 metri înălţime şi care va face parte din Monumentul Eroilor pe care intenţionăm să-l dezvelim cu ocazia acestor manifestări din luna august. Picturile expuse la această expoziţie sînt lucrate în ulei, cărbune şi grafiti. Ne-am propus prin aceste evenimente să facem cunoscut pe plan naţional satul Boholţ şi să creem o memorie materială a acestuia“ a declarat Vasile Joantă, iniţiatorul proiectului.

 Au fost expuse lucrări pline de frumuseţe care prezintă momente din viaţa satului Boholţ. Participanţii la vernisaj au putut admira următoarele lucrări: ,,Sfîntul Ierarh Vasile cel Mare“- frescă pe pînză, lucrare a artistului Ion Chiriac; ,,Lumina gîndurilor colorate“, ,,Prospeţime“, ,,Curte la Boholţ“, ,,Poarta“, ,,Amintire“, lucări aparţinînd artistului Sava David; ,,Luminiş“, ,,Șură“ aparţinînd artistului Gheorghe Miron; ,,Între cer şi pămînt“, ,,Troiţa din dealul viilor“, ,,Spectacol ceresc“, ,,Nori peste Boholţ“, ,,Ruine cisterciene la Cîrţa“, ,,Cuplu secular“ aparţinînd artistului Cornel Corcăcel şi ,,Fereastră către trecut“, lucrare a artistei Irina Panţiru. Lucrările pictorului Cornel Corcăcel (n. 17 septembrie 1972, în Negreşti, Vaslui) sînt prezentate în tehnica pastelului. Ion Chiriac (n. 20 ianuarie 1957, în Focşani, Vrancea) a prezentat lucrări realizate în tehnica frescei şi pictură în ulei. Sava David (n. 30 octombrie 1957, în Cosmeşti, Galaţi) a prezentat lucrări de pictură în ulei. Gheorghe Miron (n. 12 aprilie 1958, în Galaţi) a prezentat lucrări de pictură în ulei, iar Irina Panţiru (n. 23 octombrie 1992, în Galaţi) a prezentat lucrări de pictură în ulei. Lucrările sculptorilor Denis Brînzei (n. 5 noiembrie 1975, în Galaţi) şi Mihaela Diaconu (n. 17 martie 1981, în Galaţi) nu au fost expuse la acest vernisaj. (Ștefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 573 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4059982

Informatii utileZiare