Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Şomeri de tineri Email
Luni, 26 Iunie 2017 18:17

      Absolvenţii promoţiei 2017 pot primi ajutor de şomaj dacă se înscriu în evidenţele Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov în termen de 60 de zile de la absolvirea cursurilor. Termenul se calculează în funcţie de data stipulată pe adeverinţa de absolvire a studiilor sau începînd cu data de 1 a lunii următoare celei înscrise pe adeverinţa eliberată d eşcoală. Depăşirea acestui termen de 60 de zile atrage după sine anularea dreptului de a beneficia de indemnizaţie de şomaj. Pentru absolvenţii de liceu, termenul de 60 de zile se calculează de la data absolvirii liceului şi nu de la data susţinerii examenului de bacalaureat. Absolvenţii din Făgăraş şi Victoria se pot înregistra la punctele de lucru din Victoria şi Făgăraş sau direct la sediul AJOFM Braşov. Dosarul acestora trebuie să cuprindă următoarele documente: BI/CI - copie şi original, act de studii sau adeverinţă - copie şi original (în cazul absolvenţilor de liceu – certificat de absolvire), adeverinţă medicală – cu menţiunea „Apt pentru muncă“, „Clinic sănătos” sau „Apt pentru muncă cu eventuale restricţii medicale“ şi un dosar plic. „De reţinut este faptul că înregistrarea absolvenţilor în evidenţa AJOFM Braşov, ca persoane în căutarea unui loc de muncă, se face în termen de 60 de zile de la absolvire, iar indemnizaţia de şomaj se acordă, la cerere, cu actualizarea documentelor depuse la dosar,

 numai după expirarea celor 60 de zile şi dacă persoanele nu şi-au găsit un loc de muncă. Cuantumul indemnizatiei de somaj pentru absolvenţi reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data stabilirii dreptului, şi se acordă pe o perioadă de şase luni“, a spus Liliana Dragomir, director executiv al AJOFM Braşov.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1171 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4271502

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare