Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Şomeri de tineri Email
Luni, 26 Iunie 2017 18:17

      Absolvenţii promoţiei 2017 pot primi ajutor de şomaj dacă se înscriu în evidenţele Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov în termen de 60 de zile de la absolvirea cursurilor. Termenul se calculează în funcţie de data stipulată pe adeverinţa de absolvire a studiilor sau începînd cu data de 1 a lunii următoare celei înscrise pe adeverinţa eliberată d eşcoală. Depăşirea acestui termen de 60 de zile atrage după sine anularea dreptului de a beneficia de indemnizaţie de şomaj. Pentru absolvenţii de liceu, termenul de 60 de zile se calculează de la data absolvirii liceului şi nu de la data susţinerii examenului de bacalaureat. Absolvenţii din Făgăraş şi Victoria se pot înregistra la punctele de lucru din Victoria şi Făgăraş sau direct la sediul AJOFM Braşov. Dosarul acestora trebuie să cuprindă următoarele documente: BI/CI - copie şi original, act de studii sau adeverinţă - copie şi original (în cazul absolvenţilor de liceu – certificat de absolvire), adeverinţă medicală – cu menţiunea „Apt pentru muncă“, „Clinic sănătos” sau „Apt pentru muncă cu eventuale restricţii medicale“ şi un dosar plic. „De reţinut este faptul că înregistrarea absolvenţilor în evidenţa AJOFM Braşov, ca persoane în căutarea unui loc de muncă, se face în termen de 60 de zile de la absolvire, iar indemnizaţia de şomaj se acordă, la cerere, cu actualizarea documentelor depuse la dosar,

 numai după expirarea celor 60 de zile şi dacă persoanele nu şi-au găsit un loc de muncă. Cuantumul indemnizatiei de somaj pentru absolvenţi reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data stabilirii dreptului, şi se acordă pe o perioadă de şase luni“, a spus Liliana Dragomir, director executiv al AJOFM Braşov.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1107 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3921357

FaceBook

Horoscop zilnicZiare