Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Copil rănit în Poligonul Cincu Email
Luni, 26 Iunie 2017 18:03

      Un băiat de 15 ani a ajuns la spital cu răni grave după un incident petrecut pe poligonul militar de la Cincu. Adolescentul obişnuia să meargă cu oile la păscut în poligon, dar era încîntat şi de cartuşele pe care le găsea în perimetru. Băiatul povesteşte cum a strîns materialul din cartuşele şi capsele găsite din care vroia să-şi confecţioneze o ,,armă”. Sîmbătă, 24 iunie a.c., a reuşit să aprindă praful colectat din cartuşe folosindu-se de o bucată de material şi de benzină. Explozia produsă i-a provocat răni profunde la mîini şi la abdomen, după cum susţin asistenţii de la UPU Făgăraş. Incidentul este investigat de procurorii civili şi militari. Anchetatorii trebuie să afle cum de a rămas în poligon muniţie neexplodată, dar şi cum adolescentul a ajuns în zona interzisă. Potrivit unui comunicat de presă transmis, sîmbătă, de către reprezentanţii Centrului Naţional de Instruire ,,Getica” din Cincu, „persoana care a intrat în zona interzisă a poligonului şi semnalizată conform reglementărilor în vigoare, a declarat Poliţiei Făgăraş că a strîns cartuşe folosite pe timpul ultimului exerciţiu, le-a desertizat şi a dat foc pulberii rezultate. În urma exploziei, aceasta a fost rănită”, se arată în comunicat. În Poligonul din Cincu a avut loc, recent, cel mai mare exerciţiu NATO din 2017, la care au participat peste patru mii de militari, jumătate dintre ei fiind din afara României. Poligonul de la Cincu se întinde pe o suprafaţă de 10.000 hectare.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 602 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4059999

Informatii utileZiare