Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Copil rănit în Poligonul Cincu Email
Luni, 26 Iunie 2017 18:03

      Un băiat de 15 ani a ajuns la spital cu răni grave după un incident petrecut pe poligonul militar de la Cincu. Adolescentul obişnuia să meargă cu oile la păscut în poligon, dar era încîntat şi de cartuşele pe care le găsea în perimetru. Băiatul povesteşte cum a strîns materialul din cartuşele şi capsele găsite din care vroia să-şi confecţioneze o ,,armă”. Sîmbătă, 24 iunie a.c., a reuşit să aprindă praful colectat din cartuşe folosindu-se de o bucată de material şi de benzină. Explozia produsă i-a provocat răni profunde la mîini şi la abdomen, după cum susţin asistenţii de la UPU Făgăraş. Incidentul este investigat de procurorii civili şi militari. Anchetatorii trebuie să afle cum de a rămas în poligon muniţie neexplodată, dar şi cum adolescentul a ajuns în zona interzisă. Potrivit unui comunicat de presă transmis, sîmbătă, de către reprezentanţii Centrului Naţional de Instruire ,,Getica” din Cincu, „persoana care a intrat în zona interzisă a poligonului şi semnalizată conform reglementărilor în vigoare, a declarat Poliţiei Făgăraş că a strîns cartuşe folosite pe timpul ultimului exerciţiu, le-a desertizat şi a dat foc pulberii rezultate. În urma exploziei, aceasta a fost rănită”, se arată în comunicat. În Poligonul din Cincu a avut loc, recent, cel mai mare exerciţiu NATO din 2017, la care au participat peste patru mii de militari, jumătate dintre ei fiind din afara României. Poligonul de la Cincu se întinde pe o suprafaţă de 10.000 hectare.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1082 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3921355

FaceBook

Horoscop zilnicZiare