Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Copil rănit în Poligonul Cincu Email
Luni, 26 Iunie 2017 18:03

      Un băiat de 15 ani a ajuns la spital cu răni grave după un incident petrecut pe poligonul militar de la Cincu. Adolescentul obişnuia să meargă cu oile la păscut în poligon, dar era încîntat şi de cartuşele pe care le găsea în perimetru. Băiatul povesteşte cum a strîns materialul din cartuşele şi capsele găsite din care vroia să-şi confecţioneze o ,,armă”. Sîmbătă, 24 iunie a.c., a reuşit să aprindă praful colectat din cartuşe folosindu-se de o bucată de material şi de benzină. Explozia produsă i-a provocat răni profunde la mîini şi la abdomen, după cum susţin asistenţii de la UPU Făgăraş. Incidentul este investigat de procurorii civili şi militari. Anchetatorii trebuie să afle cum de a rămas în poligon muniţie neexplodată, dar şi cum adolescentul a ajuns în zona interzisă. Potrivit unui comunicat de presă transmis, sîmbătă, de către reprezentanţii Centrului Naţional de Instruire ,,Getica” din Cincu, „persoana care a intrat în zona interzisă a poligonului şi semnalizată conform reglementărilor în vigoare, a declarat Poliţiei Făgăraş că a strîns cartuşe folosite pe timpul ultimului exerciţiu, le-a desertizat şi a dat foc pulberii rezultate. În urma exploziei, aceasta a fost rănită”, se arată în comunicat. În Poligonul din Cincu a avut loc, recent, cel mai mare exerciţiu NATO din 2017, la care au participat peste patru mii de militari, jumătate dintre ei fiind din afara României. Poligonul de la Cincu se întinde pe o suprafaţă de 10.000 hectare.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1187 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4271502

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare