Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Copil rănit în Poligonul Cincu Email
Luni, 26 Iunie 2017 18:03

      Un băiat de 15 ani a ajuns la spital cu răni grave după un incident petrecut pe poligonul militar de la Cincu. Adolescentul obişnuia să meargă cu oile la păscut în poligon, dar era încîntat şi de cartuşele pe care le găsea în perimetru. Băiatul povesteşte cum a strîns materialul din cartuşele şi capsele găsite din care vroia să-şi confecţioneze o ,,armă”. Sîmbătă, 24 iunie a.c., a reuşit să aprindă praful colectat din cartuşe folosindu-se de o bucată de material şi de benzină. Explozia produsă i-a provocat răni profunde la mîini şi la abdomen, după cum susţin asistenţii de la UPU Făgăraş. Incidentul este investigat de procurorii civili şi militari. Anchetatorii trebuie să afle cum de a rămas în poligon muniţie neexplodată, dar şi cum adolescentul a ajuns în zona interzisă. Potrivit unui comunicat de presă transmis, sîmbătă, de către reprezentanţii Centrului Naţional de Instruire ,,Getica” din Cincu, „persoana care a intrat în zona interzisă a poligonului şi semnalizată conform reglementărilor în vigoare, a declarat Poliţiei Făgăraş că a strîns cartuşe folosite pe timpul ultimului exerciţiu, le-a desertizat şi a dat foc pulberii rezultate. În urma exploziei, aceasta a fost rănită”, se arată în comunicat. În Poligonul din Cincu a avut loc, recent, cel mai mare exerciţiu NATO din 2017, la care au participat peste patru mii de militari, jumătate dintre ei fiind din afara României. Poligonul de la Cincu se întinde pe o suprafaţă de 10.000 hectare.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 984 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4184668

Informatii utileZiare