Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Cozi interminabile la Paşapoarte Email
Luni, 26 Iunie 2017 17:49

 

      De cu seară se adună în faţa sediului Serviciului Evidenţa Persoanei de la Făgăraş şi întocmesc liste. Iar în fiecare zi de joi începînd cu ora 9.00 stau ordonaţi la uşa biroului pentru a depune dosarele în vederea obţinerii unui paşaport. Sînt adulţi şi copii care creează o aglomeraţie de nedescris în holul îngust de la sediul SEP Făgăraş.

 O singură zi pe săptămînă, joia, doi inspectori de la Serviciul Paşapoarte Braşov se deplasează la Făgăraş pentru a procesa cererile localnicilor. În programul destinat făgărăşenilor, joia între orele 9.00-14.00 cei doi angajaţi pot lucra cel mult 40 de dosare, dar solicitările făgărăşenilor depăşesc o sută.
 

Lista întocmită seara
 

- ,,La ora 6.20 erau înregistraţi pe lista de aşteptare 54 de persoane, iar eu eram al 55-lea. Oamenii vin de cu noaptea şi fac lista, iar noi care venim dimineaţa ne conformăm. Este deja ora 12.00 şi mai am în faţă încă 20 de persoane. Nici nu ştiu dacă mai apuc astăzi pînă la terminarea programului să-mi bag dosarul pentru a-mi schimba paşaportul. Dacă nu reuşesc vin şi joia următoare. Se fac cîte 30-40 dosare. Este un program foarte scurt în care se primesc şi se eliberează dosare. La Braşov este şi mai greu. Nu ştim ce se întîmplă? Ar trebui să existe un orar mai lung” a spus Daniel, de 29 de ani.
- ,,Eu am ajuns la ora 5.30 şi eram al 48-lea pe listă. Oamenii au venit aici de seara, de la ora 18.00, şi au făcut liste. Am reuşit să fac un schimb cu cineva şi am ajuns al 29-lea şi cred că voi reuşi să depun dosarul” a spus Alexandru Szasz.
U George Apetroaie, alt localnic, spune că la Sibiu nu este nicio coadă şi lucrurile merg bine. ,,Dacă astăzi nu reuşesc să depun dosarul, voi merge la Sibiu” a spus bărbatul.
 

La Braşov, aglomeraţie şi mai mare
 

     Şi la Braşov situaţia este similară, aglomeraţia de la Serviciul de Paşapoarte de pe strada Turnului depăşeşte limita răbdării cetăţenilor. Prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, a anunţa săptămîna trecută că a obţinut acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru a deschide încă două ghişee noi, prin detaşarea a patru persoane de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ). „Am fost la Bucureşti pentru o discuţie la Minister şi la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) cărora le-am explicat situaţia şi care au venit în sprijinul nostru. Sper să deschidem cele două ghişee noi de la Paşapoarte, ca să facem faţă cererilor din această perioadă“, a declarat prefectul Marian Rasaliu. Potrivit prefectului, cei patru angajaţi de la Poliţie vor fi detaşaţi la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple pe o perioadă de trei luni. În prezent, la acest serviciu sînt agajate 13 persoane care procesează zilnic, în medie, cîte 700 de dosare. „Prin detaşarea celor patru persoane de la Poliţie, am vrea să avem un ghişeu dedicat, pentru părinţii cu copii mici, care solicită paşaportul pentru copil“, a spus prefectul . Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple se confruntă încă din luna martie cu o criză de personal, care a creat aglomeraţii din ce în ce mai mari la ghişee. Crezînd că vor evita aglomeraţia, cetăţenii se duc cu noaptea în cap la uşile Serviciului şi aşteaptă ore în şir pentru a li se soluţiona cererea. (L.B.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 577 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4059985

Informatii utileZiare