Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Cozi interminabile la Paşapoarte Email
Luni, 26 Iunie 2017 17:49

 

      De cu seară se adună în faţa sediului Serviciului Evidenţa Persoanei de la Făgăraş şi întocmesc liste. Iar în fiecare zi de joi începînd cu ora 9.00 stau ordonaţi la uşa biroului pentru a depune dosarele în vederea obţinerii unui paşaport. Sînt adulţi şi copii care creează o aglomeraţie de nedescris în holul îngust de la sediul SEP Făgăraş.

 O singură zi pe săptămînă, joia, doi inspectori de la Serviciul Paşapoarte Braşov se deplasează la Făgăraş pentru a procesa cererile localnicilor. În programul destinat făgărăşenilor, joia între orele 9.00-14.00 cei doi angajaţi pot lucra cel mult 40 de dosare, dar solicitările făgărăşenilor depăşesc o sută.
 

Lista întocmită seara
 

- ,,La ora 6.20 erau înregistraţi pe lista de aşteptare 54 de persoane, iar eu eram al 55-lea. Oamenii vin de cu noaptea şi fac lista, iar noi care venim dimineaţa ne conformăm. Este deja ora 12.00 şi mai am în faţă încă 20 de persoane. Nici nu ştiu dacă mai apuc astăzi pînă la terminarea programului să-mi bag dosarul pentru a-mi schimba paşaportul. Dacă nu reuşesc vin şi joia următoare. Se fac cîte 30-40 dosare. Este un program foarte scurt în care se primesc şi se eliberează dosare. La Braşov este şi mai greu. Nu ştim ce se întîmplă? Ar trebui să existe un orar mai lung” a spus Daniel, de 29 de ani.
- ,,Eu am ajuns la ora 5.30 şi eram al 48-lea pe listă. Oamenii au venit aici de seara, de la ora 18.00, şi au făcut liste. Am reuşit să fac un schimb cu cineva şi am ajuns al 29-lea şi cred că voi reuşi să depun dosarul” a spus Alexandru Szasz.
U George Apetroaie, alt localnic, spune că la Sibiu nu este nicio coadă şi lucrurile merg bine. ,,Dacă astăzi nu reuşesc să depun dosarul, voi merge la Sibiu” a spus bărbatul.
 

La Braşov, aglomeraţie şi mai mare
 

     Şi la Braşov situaţia este similară, aglomeraţia de la Serviciul de Paşapoarte de pe strada Turnului depăşeşte limita răbdării cetăţenilor. Prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, a anunţa săptămîna trecută că a obţinut acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru a deschide încă două ghişee noi, prin detaşarea a patru persoane de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ). „Am fost la Bucureşti pentru o discuţie la Minister şi la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) cărora le-am explicat situaţia şi care au venit în sprijinul nostru. Sper să deschidem cele două ghişee noi de la Paşapoarte, ca să facem faţă cererilor din această perioadă“, a declarat prefectul Marian Rasaliu. Potrivit prefectului, cei patru angajaţi de la Poliţie vor fi detaşaţi la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple pe o perioadă de trei luni. În prezent, la acest serviciu sînt agajate 13 persoane care procesează zilnic, în medie, cîte 700 de dosare. „Prin detaşarea celor patru persoane de la Poliţie, am vrea să avem un ghişeu dedicat, pentru părinţii cu copii mici, care solicită paşaportul pentru copil“, a spus prefectul . Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple se confruntă încă din luna martie cu o criză de personal, care a creat aglomeraţii din ce în ce mai mari la ghişee. Crezînd că vor evita aglomeraţia, cetăţenii se duc cu noaptea în cap la uşile Serviciului şi aşteaptă ore în şir pentru a li se soluţiona cererea. (L.B.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1179 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4271502

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare