Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Ştiţi ce apă consumaţi? Email
Luni, 26 Iunie 2017 17:28

 

      Ştiţi ce fel de apă consumaţi? V-a fost prezentat vreodată un buletin de analiză la apa de la reţeaua publică administrată de SC Apa Canal Sibiu SA? Conform Legii 458/2002, apa potabilă consumată de populaţie trebuie să se încadreze, ca valori, în anumiţi parametri de potabilitate.

 Monitorul de Făgăraş publică ultimele buletine de analiză de la SC Apa Canal Sibiu SA. Conform ing. Maria Grama, la apa de la reţeaua publică se efectuează analize zilnic în laboratorul societăţii, iar la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov săptămînal. ,,Probele se recoltează de la reţeaua din şcoli şi licee. Se fac recoltări de probe şi din bazinele de înmagazinare de la Iaşi şi Pojorta. Conform rezultatelor, apa de la reţea este bună, respectă parametrii legali” a spus ing. Maria Grama de la Laboratorul SC Apa Canal Sibiu SA, filiala Făgăraş. Decizia redacţiei de a publica rezultatele analizelor la apa de la reţeaua publică vine şi în urma solicitărilor unor cetăţeni, unii dintre ei nemulţumiţi de impurităţile vizibile în apa de la robinet. Aceste buletine de analiză pot fi studiate şi la redacţia ziarului de cei interesaţi. Reamintim că SC Apa Canal Sibiu SA este furnizorul şi distribuitorul de apă potabilă în Făgăraş şi comunele învecinate din anul 2009 şi foloseşte sursele de apă de la Iaşi şi Pojorta. Conform buletinelor de analiză, apa consumată de făgărăşeni are PH-ul uşor alcalin, 7,1 şi se încadrează în parametrii legali, 6,5-9,5. Nitriţii şi nitraţii au valori sub nivelul maxim admis, 0,05 mg/l la nitriţi (valoarea maximă 0,5), 4,8 mg/l la nitraţi (valoarea maximă 50), amoniu sub 0,1 mg/l (valoarea maximă 0,5). Duritatea apei nu depăşeşte nivelul 3,08 grade germane, valoarea maximă admisă fiind 20, turbiditate 0,5 FNU, valoarea maximă fiind 5, clor 0,28 mg/l, valorile admise fiind între 0,1-0,5. Ultimele buletine arată inexistenţa bacterilor coliforme, escherichia coli şi enterococi intestinali. 

 

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1170 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4271502

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare