Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Ştiţi ce apă consumaţi? Email
Luni, 26 Iunie 2017 17:28

 

      Ştiţi ce fel de apă consumaţi? V-a fost prezentat vreodată un buletin de analiză la apa de la reţeaua publică administrată de SC Apa Canal Sibiu SA? Conform Legii 458/2002, apa potabilă consumată de populaţie trebuie să se încadreze, ca valori, în anumiţi parametri de potabilitate.

 Monitorul de Făgăraş publică ultimele buletine de analiză de la SC Apa Canal Sibiu SA. Conform ing. Maria Grama, la apa de la reţeaua publică se efectuează analize zilnic în laboratorul societăţii, iar la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov săptămînal. ,,Probele se recoltează de la reţeaua din şcoli şi licee. Se fac recoltări de probe şi din bazinele de înmagazinare de la Iaşi şi Pojorta. Conform rezultatelor, apa de la reţea este bună, respectă parametrii legali” a spus ing. Maria Grama de la Laboratorul SC Apa Canal Sibiu SA, filiala Făgăraş. Decizia redacţiei de a publica rezultatele analizelor la apa de la reţeaua publică vine şi în urma solicitărilor unor cetăţeni, unii dintre ei nemulţumiţi de impurităţile vizibile în apa de la robinet. Aceste buletine de analiză pot fi studiate şi la redacţia ziarului de cei interesaţi. Reamintim că SC Apa Canal Sibiu SA este furnizorul şi distribuitorul de apă potabilă în Făgăraş şi comunele învecinate din anul 2009 şi foloseşte sursele de apă de la Iaşi şi Pojorta. Conform buletinelor de analiză, apa consumată de făgărăşeni are PH-ul uşor alcalin, 7,1 şi se încadrează în parametrii legali, 6,5-9,5. Nitriţii şi nitraţii au valori sub nivelul maxim admis, 0,05 mg/l la nitriţi (valoarea maximă 0,5), 4,8 mg/l la nitraţi (valoarea maximă 50), amoniu sub 0,1 mg/l (valoarea maximă 0,5). Duritatea apei nu depăşeşte nivelul 3,08 grade germane, valoarea maximă admisă fiind 20, turbiditate 0,5 FNU, valoarea maximă fiind 5, clor 0,28 mg/l, valorile admise fiind între 0,1-0,5. Ultimele buletine arată inexistenţa bacterilor coliforme, escherichia coli şi enterococi intestinali. 

 

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1049 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3921350

FaceBook

Horoscop zilnicZiare