Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Ştiţi ce apă consumaţi? Email
Luni, 26 Iunie 2017 17:28

 

      Ştiţi ce fel de apă consumaţi? V-a fost prezentat vreodată un buletin de analiză la apa de la reţeaua publică administrată de SC Apa Canal Sibiu SA? Conform Legii 458/2002, apa potabilă consumată de populaţie trebuie să se încadreze, ca valori, în anumiţi parametri de potabilitate.

 Monitorul de Făgăraş publică ultimele buletine de analiză de la SC Apa Canal Sibiu SA. Conform ing. Maria Grama, la apa de la reţeaua publică se efectuează analize zilnic în laboratorul societăţii, iar la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov săptămînal. ,,Probele se recoltează de la reţeaua din şcoli şi licee. Se fac recoltări de probe şi din bazinele de înmagazinare de la Iaşi şi Pojorta. Conform rezultatelor, apa de la reţea este bună, respectă parametrii legali” a spus ing. Maria Grama de la Laboratorul SC Apa Canal Sibiu SA, filiala Făgăraş. Decizia redacţiei de a publica rezultatele analizelor la apa de la reţeaua publică vine şi în urma solicitărilor unor cetăţeni, unii dintre ei nemulţumiţi de impurităţile vizibile în apa de la robinet. Aceste buletine de analiză pot fi studiate şi la redacţia ziarului de cei interesaţi. Reamintim că SC Apa Canal Sibiu SA este furnizorul şi distribuitorul de apă potabilă în Făgăraş şi comunele învecinate din anul 2009 şi foloseşte sursele de apă de la Iaşi şi Pojorta. Conform buletinelor de analiză, apa consumată de făgărăşeni are PH-ul uşor alcalin, 7,1 şi se încadrează în parametrii legali, 6,5-9,5. Nitriţii şi nitraţii au valori sub nivelul maxim admis, 0,05 mg/l la nitriţi (valoarea maximă 0,5), 4,8 mg/l la nitraţi (valoarea maximă 50), amoniu sub 0,1 mg/l (valoarea maximă 0,5). Duritatea apei nu depăşeşte nivelul 3,08 grade germane, valoarea maximă admisă fiind 20, turbiditate 0,5 FNU, valoarea maximă fiind 5, clor 0,28 mg/l, valorile admise fiind între 0,1-0,5. Ultimele buletine arată inexistenţa bacterilor coliforme, escherichia coli şi enterococi intestinali. 

 

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1010 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4184680

Informatii utileZiare