Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Ştiţi ce apă consumaţi? Email
Luni, 26 Iunie 2017 17:28

 

      Ştiţi ce fel de apă consumaţi? V-a fost prezentat vreodată un buletin de analiză la apa de la reţeaua publică administrată de SC Apa Canal Sibiu SA? Conform Legii 458/2002, apa potabilă consumată de populaţie trebuie să se încadreze, ca valori, în anumiţi parametri de potabilitate.

 Monitorul de Făgăraş publică ultimele buletine de analiză de la SC Apa Canal Sibiu SA. Conform ing. Maria Grama, la apa de la reţeaua publică se efectuează analize zilnic în laboratorul societăţii, iar la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov săptămînal. ,,Probele se recoltează de la reţeaua din şcoli şi licee. Se fac recoltări de probe şi din bazinele de înmagazinare de la Iaşi şi Pojorta. Conform rezultatelor, apa de la reţea este bună, respectă parametrii legali” a spus ing. Maria Grama de la Laboratorul SC Apa Canal Sibiu SA, filiala Făgăraş. Decizia redacţiei de a publica rezultatele analizelor la apa de la reţeaua publică vine şi în urma solicitărilor unor cetăţeni, unii dintre ei nemulţumiţi de impurităţile vizibile în apa de la robinet. Aceste buletine de analiză pot fi studiate şi la redacţia ziarului de cei interesaţi. Reamintim că SC Apa Canal Sibiu SA este furnizorul şi distribuitorul de apă potabilă în Făgăraş şi comunele învecinate din anul 2009 şi foloseşte sursele de apă de la Iaşi şi Pojorta. Conform buletinelor de analiză, apa consumată de făgărăşeni are PH-ul uşor alcalin, 7,1 şi se încadrează în parametrii legali, 6,5-9,5. Nitriţii şi nitraţii au valori sub nivelul maxim admis, 0,05 mg/l la nitriţi (valoarea maximă 0,5), 4,8 mg/l la nitraţi (valoarea maximă 50), amoniu sub 0,1 mg/l (valoarea maximă 0,5). Duritatea apei nu depăşeşte nivelul 3,08 grade germane, valoarea maximă admisă fiind 20, turbiditate 0,5 FNU, valoarea maximă fiind 5, clor 0,28 mg/l, valorile admise fiind între 0,1-0,5. Ultimele buletine arată inexistenţa bacterilor coliforme, escherichia coli şi enterococi intestinali. 

 

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 580 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4060352

Informatii utileZiare