Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
O lecţie dată aleşilor locali

 

Localnici din Ucea şi Victoria s-au săturat de ,,Merge şi aşa”şi au asfaltat 4 km de drum perforat cu gropi de pe DJ 105 C Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au ieşit la lucru cu utilajele şi uneltele personale


      Un exemplu de bună practică şi deopotrivă de educaţie civică a dat dovadă un grup de localnici din Ucea de Jos şi Victoria. Au făcut ceea ce edilii judeţeni au ignorat cu bună ştiinţă să realizeze. Pe de o parte, din birourile CJ Braşov nu se observau şi nici nu deranjau gropile de pe DJ 105 C ce leagă Ucea de Jos de oraşul Victoria, iar pe de altă parte aleşii judeţeni nu consideră o prioritate doleanţele cetăţenilor aflaţi la periferia judeţului deşi şi aceştia plătesc aceleaşi dări la buget. Săturîndu-se de sintagma ,,Merge şi aşa”, localnicii au trecut la treabă.

Edilii de la judeţ au amînat reparaţia
 

     Viceprimarul comunei Ucea, Adrian Grovu, a fost cel care a iniţiat acţiunea de sensibilizare a cetăţenilor care circulă pe această şosea judeţeană şi care ajunsese impracticabilă din cauza gropilor. În prima fază a cerut edililor de la judeţ să repare DJ 105 C. ,,Am discutat cu directorul de zonă de la Direcţia de Drumuri din cadrul CJ Braşov despre starea DJ 105 C, însă rărpunsul nu ne-a satisfăcut. Ni s-a spus că doar la jumătatea lunii august a.c., vor începe lucrările de asfaltare pe acest tronson pentru că pînă la data respectivă drumul este în garanţie şi legea nu-i lasă să execute alte lucrări” a explicat viceprimarul de la Ucea. O explicaţie umilitoare la adresa localnicilor întrucît garanţia înseamnă că firma care a executat lucrările are obligaţia să readucă la forma iniţială, pe cheltuiala ei, obiectivul, la sesizarea proprietarului. Trebuie spus că şi în luna octombrie 2016 la DJ 105 C s-au executat lucrări de peticire a asfaltului, dar gropile au reapărut. Văzînd indolenţa celor de la judeţ, viceprimarul a apelat la reţelele de socializare şi a chemat lumea la lucru.

Acţiunea ,,Să ne ajutăm singuri”
 

 

 

 

     Acţiunea ,,Să ne ajutăm singuri” iniţiată de viceprimarul de la Ucea a strîns în scurt timp mulţi voluntari, iar joi, 22 iunie a.c., începînd cu ora 16.00, aceştia s-au apucat de lucru. Cu tractorul, cu buldo-escavatorul, cu un camion, cu tasatoare, cu lopeţi oamenii au pornit de la Ucea de Jos să repare carosabilul pe o distanţă de 4 km.
- ,,Această acţiune a fost iniţiată de viceprimarul comunei Ucea, iar noi l-am ajutat. Mă bucur că a avut această iniţiativă. În prima fază m-am ocupat de promovarea evenimentului pe reţelele de socializare şi apoi am trecut la treabă. Fiecare voluntar a venit pregătit cu utilejele şi uneltele personale pentru repararea drumului. În cîteva ore am astupat sute de gropi " a spus Sorin Petrişor din Ucea de Sus.
- ,,Dacă autorităţile nu îşi fac treaba, noi ne-am apucat de lucru. Am făcut munca lor. Trebuia să luăm măsurile necesare, nu puteam fi indiferenţi de această situaţie. Mii de autoturisme circulă pe acest tronson. Mai mult, acest drum este circulat de maşini cu tonaj mare şi aşa apar găuri în asfalt. Cred că şi calitatea lucrărilor lasă de dorit. Anul trecut s-au executat lucrări de peticire a gropilor cu asfalt pe drumul respectiv şi acum pe şosea au apărut alte gropii. Ne bucurăm că am putut participa la această acţiune de voluntariat. Zilnic parcurgem distanţa de la Ucea de Jos - Victoria şi ne doare sufletul cînd nu putem evita gropile de pe asfalt şi ne stricăm maşinile. Ar trebui să-i dăm în judecată pentru daunele produse" au spus voluntarii.Au scăpat de gropi
 

     Ceea ce n-au făcut cei care aveau atribuţii în acest sens au realizat cetăţenii în 4 ore. ,, Gropile au fost astupate cu resturi de asfalt obţinute din raşchetarea unor drumuri, apoi acestea au fost tasate. În următoarea zi s-a turnat o emulsie pentru a face priză. Am reuşit să facem o reparaţie temporară. Unii şoferii din trafic ne-au apreciat, au oprit maşinile în trafic şi ne-au felicitat, ne-au mulţumit de această acţiune, dar au fost şoferi care nu au fost de acord cu acţiunea noastă" a spus viceprimarul Adrian Grovu.
       De acum se poate circula normal pe DJ 105 C, dar în luna august localnicii aşteaptă lucrările de reparaţii promise de edilii de la judeţ. (C.Tatu) 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1170 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4271502

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare