Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki BULGĂRAŞI din peşte alb
BULGĂRAŞI din peşte alb Email
Luni, 19 Iunie 2017 17:01

Salată uşor călduţă de fasole verde
Salsa de legume

Ingrediente
-File de peşte alb 500 gr
-Pesmet 50 gr
-Usturoi verde 3 fire
-Ceapă verde 3 fire
-Mărar 1/2 legătură
-Pătrunjel 1/2 legătură
-Coajă rasă de la o limeta
-Zeamă de la jumătate de limeta
-1 ou
-sare
-piper
Mod de preparare
Peştele se dă prin maşina de tocat carne. Ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi mărarul se toacă mărunt. Într-un bol amestecăm toate ingredientele pînă obţinem o compoziţie omogenă. Se asezonează după gust. Din compoziţie formăm BULGĂRAŞI, după preferinţă mici sau mari. Se prăjesc în uleiul încins. Se servesc calde.


Salata caldă de fasole verde
Ingrediente
-Fasole verde 1 kg
-Roşii chery 250 gr
-Usturoi 3 căţei
-Busuioc verde 2 fire
-Pătrunjel verde 1/2 leg
-Sare
-Piper
Mod de prepare
Fasolea verde se curăţă şi se spală. Roşile se spală şi se taie cubuleţe. Usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Verdeaţa se spală şi se taie mărunt. Fasolea verde se fierbe puţin cît să rămînă un pic aldente. Într-un bol se amestecă fasolea caldă cu rolile, usturoiul şi verdeaţa. Se asezonează după gust.

Salsa de legume
Ingrediente
-Roşii 150 gr
-Ardei gras 100 gr
-Castravete 100 gr
-Usturoi verde 2 fire
-Ulei măsline 50 gr
-Pătrunjel: o legătură
-Zeamă de la o jumătate de lime
-Ardei iute: o bucată
-Ţelină apio/ tije de ţelină: 2 fire
-Sare
-Piper
Mod de preparare
Legumele se curăţă, se spală şi se taie foarte mărunt. Într-un bol amestecăm toate ingredientele. Se asezonează.după gust.

POFTĂ BUNĂ!

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 608 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4268383

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare