Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Dovlecei umpluţi cu mozzarella / Sos de iaurt cu mentă
Dovlecei umpluţi cu mozzarella / Sos de iaurt cu mentă Email
Luni, 12 Iunie 2017 19:35

Dovlecei umpluţi cu mozzarella
 

INGREDIENTE
2 dovlecei mari
mozzarella 250-300 gr
faină
2 ouă
pesmet
sare
piper
oregano
boia de ardei iute
MOD DE PREPARARE:
Se spală bine dovleceii şi se taie pe lungime, fîşii subţiri, dar cît mai late. Se taie felii de mozzarella de 0,5 cm grosime. Se aşează 2 felii de dovlecel în cruce, iar la intersecţia celor două felii se pune felia de mozzarella. Se aduc cele 4 capete de dovlecel peste mozzarella alternativ, începînd cu capetele feliei de dedesubt, pentru a avea mai multă susţinere. Odată împachetat dovlecelul umplut, se înfige o scobitoare în el, pentru a evita desfacerea. Se repetă acelaşi procedeu cu toate bucăţile de dovlecel rămase. Se trec dovleceii umpluţi prin făină, apoi prin oul bătut cu sare, piper şi boia de ardei dulce şi în final prin pesmet combinat cu oregano. Se prăjesc dovleceii umpluţi cu mozzarella pentru 1-2 minute, pînă cînd se rumenesc bine.


Sos de iaurt cu mentă
 

INGREDIENTE
iaurt foarte gras 200 gr
mentă proaspătă 10 gr
ceapă verde 1 fir
usturoi verde 1 fir
sare
MOD DE PREPARARE
Menta se spală, se rupe de pe codiţe şi se taie mărunt. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Într-un bol amestecăm toate ingredientele şi le asezonăm după gust.

Mod de prezentare.
Pe un platou rotund se pun în mijloc într-un bol sosul şi de jur împrejur dovlevei. Se servesc calzi ca şi gustare sau lîngă carne albă sau peşte.
Poftă bună!

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 607 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4268381

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare