Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri din sport Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Marţi, 30 Mai 2017 08:39

 

Cum ar schimba România elevii de la ,,Radu Negru”

     Nu mai încape îndoială că situaţia României în momentul actual nu este una propice dezvoltării tinerilor. Tocmai de aceea este unul dintre motivele principale pentru care tinerii decid să părăsească ţara, mai devreme sau mai târziu. Tinerii spun la unison că România trebuie scoasă cumva din acest impas în care se află de câţiva ani buni şi să o ia pe urmele ţărilor dezvoltate, acolo unde ei aleg să îşi continue vieţile, în speranţa unui trai mai bun. Dând ascultare unei vorbe populare, cum că „schimbarea vine de la cei tineri”, am decis să ascultăm opinia elevilor de la CN ,,Radu Negru” care vor să schimbe faţa României.
- Călin Cismaş, elev în clasa a 10-a: „În primul rând, aş schimba cu totul sistemul de învăţămînt. Mi se pare învechit, aş dori ca noi, tinerii, să învăţăm mai mult din activităţi practice, nu din teorie. Să nu mai fim obligaţi să învăţăm pe de rost lecţiile, tocitul mi se pare una dintre cele mai irelevante metode de învăţare. În al doilea rînd, mi-ar plăcea să fie oprite defrişările pădurilor, să nu ne mai vindem ţara atît de ieftin. Hoţia mi se pare o problemă de care România este nevoită să scape cît mai repede, pentru a nu ajunge cu toţii la sapă de lemn. Aş dori să avem o ţară curată şi să insuflăm poporului omenia şi bunul simţ de care dădea dovadă în trecut.”
- Ionuţ Streza, elev în clasa a 11-a: ,,În primul rînd, cred că problema Romîniei ţine de mentalitatea acestui popor. Cred că generaţiile tinere nu sînt încurajate nici de societate, nici de stat să se implice şi să se dezvolte în voia lor. Eu cred că educaţia are un rol primordial în dezvoltarea culturală, spirituală şi materială a acestei ţări. Dar cum în vremurile noastre, aceasta este privită cu dezinteres, nu ne putem aştepta decît ca şi copiii să privească cu dezinteres viitorul în ţara lor. Deci, cred că primul lucru pe care l-aş schimba ar fi sistemul de învăţămînt. Cred că aceasta este cheia tutor problemelor.”
- Radu Lăcătuş, elev în clasa a 11-a: ,,România, ca ţară, e minunată. Avem peisaje parcă scoase din rai, resurse naturale şi oameni care au schimbat lumea. Dar totuşi, stăm foarte prost la unele capitole, precum sistemul de învăţămînt, sistemul sanitar, iar pe plan politic, nici nu am ce comenta. Ignoranţa, şpaga, frica de a te exprima, favorizarea în funcţie de grade de rudenie, etc, fac România ţara care este astăzi. Totuşi, dacă aş putea schimba ceva, asta ar fi educaţia. O educaţie mai bună ar duce la o schimbare de mentalitate, ceea ce ar duce la o Romînie mai bună din toate punctele de vedere.”
- Cătălin Moga, elev în clasa a 11-a: ,,România este o ţară ce abundă de valori. Este o ţară ce oferă şi a oferit de-a lungul timpului tineri cu potenţial foarte ridicat. Genii, aş putea spune. Dar, bineînţeles că de aceste valori nu poate profita propria noastră ţară. De ce? Datorită oamenilor care o conduc. România are ce oferi, însă este distrusă, încetul cu încetul de oamenii însetaţi de avere. Acei oameni sînt adevăraţii criminali: cei care pun interesele personale pe primul plan. Aceia sînt oamenii de care avem nevoie disperată să scăpăm. Însă acest lucru este greu realizabil. Lucrurile au degenerat în aşa fel încît cei mai mulţi dintre cei ce ne conduc sînt cei însetaţi. Puţini sînt cei care chiar au dorinţa de a ajuta şi alţi oameni, pe lîngă dorinţa de a se ajuta pe ei. Dar acei oameni cu intenţii bune sînt puţini. Schimbarea trebuie să plece de la noi. Ţara noastră are nevoie ca noi să nu ne mai gîndim doar la noi. Dacă fiecare am porni în viaţă cu această iniţiativă, în timp, vom depăşi majoritatea oamenilor care vor răul acestei ţări şi abia atunci ţara noastră va fi una frumoasă şi prosperă.” (Andrei Savu)

Accident rutier
 

     Vineri, 26 mai a.c., în jurul orei 7.50 pe DN 1, în apropierea localităţii Perşani, şoferul unei autoutilitare a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă ajungînd în şanţ. La faţa locului au ajuns paramedicii făgărăşeni şi o ambulanţă. K.L de 31 de ani acuza dureri de spare şi excoriaţii, iar după ce paramedicii i-au acordat primul ajutor, acesta a refuzat transportul la spital.

Agresiune
 

     Paramedicii făgărăşeni s-au şocat cînd au ajuns pe strada Combinatului din Făgăraş apelaţi fiind marţi, 23 mai a.c., în jurul orei 19.00 prin numărul de urgenţă 112. Ioan D., un pensionar de 87 de ani, fusese bătut groaznic şi avea o plagă la nivelul capului şi acuza dureri în zona toracică. Bătrînul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Făgăraş.

Multe buletine expirate
 

     Foarte mulţi minori care au împlinit vîrsta de 14 ani nu au buletine sau cărţi de identitate. Este vorba despre 186 de minori din Victoria şi din comunele Ucea, Drăguş şi Viştea. Alte 478 de persoane sînt plecate din ţară sau locuiesc în alt oraş şi nu au ajuns la Biroul de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Victoria pentru a intra în legalitate. 18 persoane nu pot fi identificate pentru că locuiesc la alte adrese pe care nu le-au anunţat autorităţilor. ,,Majoritatea restanţierilor sînt din Victoria, iar actele au expirat de cîţiva ani. Prin intermediul ziarului fac un apel către cetăţeni să-şi verifice documentele, în cazul în care au expirat îi aşteptăm la Serviciul de Evidenţa Persoanelor" a spus Dana Borzea de la SEP Victoria. Programul de lucru cu publicul este de luni pînă joi de la 8.30 - 15.30 şi vineri de la 8.30 - 13.30.

Au căzut
 

     În perioada 22 - 24 mai a.c., paramedicii de la SMURD Făgăraş au fost solicitaţi la patru intervenţi. Toate victimele au căzut şi acuzau dureri de membre şi torace. Prima solicitare a fost pentru G.D. de 38 de ani din Făgăraş care acuza dureri la nivelul toracelui. În data de 23 mai a.c. în jurul orei 5.15 paramedicii au fost solicitaţi în localitatea Dejani unde G.V. de 73 de ani acuza dureri la membrul inferior drept. În jurul orei 11.40 în localitatea Dridif o femeie de 60 de ani acuza dureri la mîna dreaptă. Joi, 24 mai a.c., paramedicii au fost solicitaţi în localitatea Veneţia unde G.C. de 53 de ani acuza dureri la mîna reaptă. Cei patru pacienţi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Făgăraş cu diagnosticul suspiciune fractură.

Bani de navetă

     În plenul şedinţei ordinare din 25 mai a.c., aleşii locali de la Victoria au aprobat proiectul de hotărîre cu privire la aprobarea decontării cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice din învăţămîntul preuniversitar de la Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat", de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu" şi pentru Grădiniţa nr. 1 cu program prelungit. Solicitarea pentru decontare a fost în valoare de 1.786,80 lei din care 1.061 la Colegiul Tehnic, Liceul Teoretic 445,80 lei, iar Grădiniţa 280 lei. Sumele aprobate au fost pentru perioada martie - aprilie 2017. Pe lista navetiştilor sînt dascăli care nu au domiciliul în Victoria şi fac naveta pe ruta Făgăraş - Victoria şi retur.

Camere repartizate
 

     Comisia pentru repartizarea locuinţelor din cadrul CL Victoria a analizat dosarele înregistrate de la cetăţenii care nu au locuinţe. Au fost repartizate, de data aceasta, două camere pe strada Salcîmilor nr. 4, camerele 5 şi 114. Aceste locuinţe aparţin fondului locativ de stat. Pe lista de aşteptare au fost 24 de persoane şi o firmă, iar comisia a stabilit ca ambele camere să fie închiriate unui SRL. Repartizarea s-a făcut în urma unor criterii aprobate de CL Victoria pentru stabilirea ordinii de prioritate, iar cel mai mare punctaj l-a obţinut acest srl. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 726 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4274549

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare