Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri din sport Deratizare şi dezinsecţie în Făgăraş
Deratizare şi dezinsecţie în Făgăraş Email
Marţi, 30 Mai 2017 07:58

     În perioada 30-31 mai a.c., se vor efectua lucrări de deratizare pe domeniul public din municipiul Făgăraş. Aceste servicii au fost contractate de Primăria Făgăraş şi vor fi efectuate de S.C. Metropolis SRL din Bucureşti. ,,Facem apel către deţinătorii de animale de pe raza municipiului Făgăraş să supravegheze animalele, iar în situaţia în care apar ingerăi accidentale de raticide în rîndul animalelor, antidotul este vitamina K1” anunţă reprezentanţii primăriei. Pentru deratizare se folosesc substanţele: Rodex Pasta Bait, substanţă activă bromodialone, Vertox Momeala Peleti, substanţă activă brodifacoum şi denatonium benzoate. În 1-2 iunie 2017 se vor efectua şi servicii de dezinsecţie pe domeniului public al municipiului Făgăraş cu următoarele substanţe: K-OTHRINE Profi EC 250, substanţa activă deltametrin şi piperonilbutoxid (pentru spaţiile exterioare, timp de acţiune pînă la 60 de zile), K-OTHRINE WG 250, substanţa activădeltametrin (pentru spaţiile interioare, timp de actiune pînă la 84 de zile). Operațiunea de dezinsecție va fi efectuată cu aparate tip atomizor, generatoare de ceață rece dotate cu sistem ULV și aparate generatoare de ceața caldă. Pentru ca activităţile de deratizare şi dezinsecţie să fie eficiente, aceastea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atît pe domeniul public şi privat, cît şi la toţi utilizatorii de pe raza municipiului Fagaras. În acest sens, facem apel către cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de dezinsecţie şi deratizare pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu actiunea municipalităţii. Toate aceste produse se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupa III de toxicitate.În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acţiunilor pe domeniul public, perioada de efectuare a activităţilor va fi reprogramată. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 619 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 763
Număr afişări conţinut : 4276823

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare