Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Spuma de căpşuni
Spuma de căpşuni Email
Luni, 29 Mai 2017 21:30
Sos de căpşuni / Cruble cu migdale
 

 Spumă
 Imgrediente:
 400 g căpşuni
 100 g zahîr
 250 ml frişcă lichidă
 2 albuşuri
 sucul de la o lămîie
 fructe proaspete pentru servit
 Mod de preparare:
 Căpşunile se spală şi taie în două, se mixează cu sucul de lămaîe şi zahărul.
 Separat, într-un bol se bate frişca tare şi apoi se adaugă peste amestecul cu căpşune.
 Albuşurile se bat spumă şi apoi se adaugă peste amestecul cu frişca şi căpşuni.
 Se repartizează spuma în pahare şi se dă la rece pentru două ore. 
 
 Sos
 Ingrediente:
 Căpşuni 200 gr
 Zahăr brun 50 gr
 Suc de la o jumătate de lămîie
 Mod de preparare:
 Căpşunile se spală şi se taie cubuleţe. Într-o crăticioară se pune zahărul împreună cu 20 ml apa şi se fierbe pînă ce devine un sirop uşor îngroşat. Atunci se adaugă căpşunile şi se mai fierbe la foc mic amestcînd încontinu max 2 min. La sfîrşit se adaugă zeama de lămîie.
 
 Crumble cu migdale
 Ingrediente:
 Migdale 50 gr
 Pricomigdale 50 gr
 Mod de preparare:
 Migdalele se prăjesc într-o tigae antiaderenta la foc puternic timp de 1-2 minute.
 Într-un bol punem migdalele şi pricomigdalele şi le zdrobim pînă obţinem un amestec omogen şi crocant.
 
 Servire
 Paharele cu spuma se decorează cu fructe proaspete sos şi crumble. Lîngă puteţi pune îngheţată sau şorbet de lămîie.
Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 609 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4268384

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare