Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale ,,Primeşti, dar vine timpul cînd trebuie şi să dai”
,,Primeşti, dar vine timpul cînd trebuie şi să dai” Email
Luni, 15 Mai 2017 21:02

 

 

Spune medicul stomatolog Dan Gavrila într-un interviu acordat ziarului ,,Monitorul de Făgăraş” Fiind realizat profesional şi cu o carieră de succes bazată pe muncă şi investiţii, dr. Dan Gavrilă îşi găseşte timp şi pentru politică Din funcţia de vicepreşedinte la PNL Făgăraş vrea să-şi facă vocea auzită şi să sprijine dezvoltarea comunităţii locale ,,Nu aştept nimic pentru mine de la funcţia politică, iar această meteahnă trebuie să dispară”


     În ziua de azi lumea duce o luptă acerbă cu timpul, banii şi stresul. Cu greu mai găseşti oameni care să se implice şi în viaţa comunităţii în care trăiesc, să se oprească din munca zilnică şi să privească la cei din jur, să le înţeleagă problemele şi chiar să-i ajute. Este o fugă continuă după program şi serviciu. Medicul stomatolog Dan Gavrilă vrea să iasă din tiparele zilnice şi să schimbe ordinea lucrurilor în comunitatea făgărăşeană. Dan Gavrilă este medicul stomatolog cu convingeri liberale, mai mult decît patriotice şi care nu şi-ar părăsi niciodată locul natal, Făgăraşul,nici pentru alt oraş, dar mai ales pentru meleaguri străine. Este convins şi a demonstrat că se poate face carieră şi ,,acasă” dacă îţi iubeşti meseria şi te dedici ei. Dar, cum spune el, unde este mai frumos decît acasă, acolo unde te-ai născut? În cabinetul său intră fel şi fel de oameni, dar pe toţi îi priveşte cu aceiaşi ochi, de medic responsabil faţă de jurămîntul depus în faţa meseriei, dar şi de făgărăşean cu suflet mare. Pe mulţi pacienţi i-a convins să poposească pe scaunul din cabinetul său învingîndu-şi astfel frica de dentist. Face şi acte caritabile dar niciodată nu iese în faţă. Nu-i place critica, dar dacă poate să aducă o schimbare în bine nu lasă lucrurile să persiste în greşeală şi se impune. Primeşti, dar vine timpul cînd trebuie să şi dai, este de părere medicul stomatolog. N-a făcut niciodată politică şi nu-i place limbajul de lemn al politicienilor, dar mai ales modul lor de comunicare cu cetăţenii. Tocmai de aceea, dr. Dan Gavrilă vrea să-şi găsească timp şi pentru politică, dar singurul scop este de a ajuta la dezvoltarea comunităţii locale. ,,Sînt realizat profesional prin muncă, deci pot face şi politică” este principiul care l-a determinat să intre într-un partid politic. A ales PNL pentru că ,,meseria mea este liberală” spune el, iar la Făgăraş acest partid are nevoie de un suflu nou, de oameni care să se implice. Am stat de vorbă cu medicul stomatolog Dan Gavrilă care a fost ales vicepreşedinte al PNL Făgăraş.

Succes înseamnă muncă, perseverenţă şi voinţă
 

    Reporter: Sînteţi medic stomatolog, cu cabinete moderne, bine dotate, cu o clientelă formată pe baza competenţei profesionale. Cît de greu a fost să vă dezvoltaţi afacerea într-un oraş ca Făgăraşul?
Dr. Dan Gavrilă: Consider că cine vrea să muncească o poate face oriunde, iar în domeniul privat se poate sută la sută. În cazul meu este vorba de multă muncă, de investiţii şi dorinţa de a vrea să faci ceva. Îmi spunea un mare om de finanţe: cînd îţi este cel mai greu investeşte. Dacă poţi înţelege asta, va da rezultate. Nu m-am oprit niciodată din muncă şi din investit, dar nici nu cred că mă voi opri vreodată. Succesul în sistemul privat înseamnă muncă, perseverenţă, voinţa. Nu m-am născut cu banii în buzunar, dar am avut curaj. Am avut un card de 4000 lei şi un trabant cînd am pornit la drum. Şi acum am trabantul în curte. Apoi am făcut împrumuturi pentru a-mi realiza proiectele de dezvoltare. Şi, repet, muncă, multă muncă.
R.: Birocraţia, politicul au fost obstacole în carieră sau v-au ajutat?
D.G.: Dezvoltarea mea profesională şi deopotrivă afacerea nu au nicio legătură cu politica.
R.: Aveţi o meserie frumoasă, mai puţin pentru pacient, şi bine plasată financiar. Se spune că dantura îţi este dată gratis de două ori în viaţă, iar a treia oară o plăteşti. V-aţi gîndit la acest lucru cînd v-aţi ales profesia? Sau aţi urmat o tradiţie de familie?
Dr. D.G.: Este o meserie foarte frumoasă, dar în acelaşi timp responsabilitatea este foarte mare. Primul gînd al meu a fost să aleg o meserie care să mă ajute să nu depind de nimeni, nici de program nici de şefi. O meserie liberală. Ţinînd cont şi de tradiţia în familie m-am dus spre acest domeniu . Mi s-a potrivit, îmi place şi aş face încă odată dacă ar fi s-o iau de la capăt. În stomatologie sînt satisfacţii, dar şi provocări. Sînt un om activ şi îmi place să fac lucrurile temeinic. Am deschis cabinete la Făgăraş, Rupea, Agnita şi la Comăna care sînt dotate şi cu radiologie, medici, asistenţi medicali. Satisfacţiile vin din faptul că pot ajuta lumea, că pot rezolva problema omului.

,,Contează să fii demn şi să-ţi iubeşti locul natal”
 

     R.: Sînteţi un om al locului şi aţi rămas în Ţara Făgăraşului în timp ce alţi medici cîştigă mult mai bine în afara ţării. De ce?
Dr. D.G.: Sînt din Făgăraş, născut şi crescut, dar rădăcinile mele vin din Crihalma, şi mă mîndresc cu acest lucru. Dacă mama este din Turda, iar tata de peste Olt, Crihalma, vă daţi seama ce fel de făgărăşean sînt. Am familie, soţia profesoară, dar acum lucrează la cabinet, am doi băieţi, Sergiu şi Şerban. Nu banii contează întotdeauna, contează mai mult să fii demn şi să-ţi iubeşti locul natal, originile. Îmi iubesc ţara cu toate etniile ei, unguri, saşi, pentru că ne înţelegem foarte bine. Cine spune altceva cu siguranţă exagerează. Mă simt bine în Ţara Făgăraşului, aici înseamnă ,,acasă” pentru mine, restul nu mai contează. N-aş pleca niciodată din Făgăraş în alt oraş sau în altă ţară. Chiar dacă aici este greu, dar este frumos.
,,Mi se pare normal ca spitalul să-i poarte numele”
R.: Familia Gavrilă înseamnă mult pentru domeniul medical făgărăşean. De numele medicului Gheorghe Gavrilă este legată construcţia şi dezvoltarea spitalului din municipiu. Cum vi s-ar părea ideea ca numele spitalului din Făgăraş să fie al dr. Gheorghe Gavrilă, fostul director al unităţii spitaliceşti vreme de 25 de ani?
D.G.: Dr. Gavrilă este unchiul meu şi a făcut parte din lumea medicală a Făgăraşului alături de alţi medici buni precum chirurgul Neagoe, Urlea, Comanici internist şi alţii. El a avut şansa să fie numit directorul spitalului, funcţie ce l-a ambiţionat să construiască spitalul de la zero. Amintesc aici pe Teodor Şuteu, fostul director al combinatului, care s-a implicat şi în viaţa socială a Făgăraşului nu doar a fabricii. Ţinînd cont de aceste lucruri mi se pare normal ca spitalul să-i poarte numele.
,,Primarul este un bun gospodar”
R.: Cum caracterizaţi Făgăraşul anului 2017, după plecarea de la conducerea lui a grupului liberal care a trecut în opoziţie?
Dr- D. G.: Făgăraşul este pe un trend ascendant. Îmi place. Pot spune că primarul este un bun gospodar mai ales că la Drăguş a realizat multe lucruri bune. Cred că va continua pe aceeaşi linie şi la Făgăraş.
R.: Ce credeţi că îi lipseşte Făgăraşului? Ce ar trebui făcut?
Dr. D.G.: Lipsesc investiţiile, investitorii, români sau străini. Trebuie atraşi la Făgăraş pentru a crea locuri de muncă şi a aduce bunăstare. Primăria trebuie să le faciliteze venirea, să le creeze facilităţi. Parcul industrial care există la Făgăraş nu a fost valorificat aşa cum trebuie.
R.: Puteţi enumera 5 investiţii realizate în Făgăraş de către primărie în ultimii 27 de ani?
Dr. D.G.: M-aţi luat prin surprindere, nu ştiu ce investiţii să enumăr aşa la foc automat. Dar pot spune că s-a refăcut Cetatea, s-a făcut o catedrală.

Vicepreşedinte la PNL Făgăraş
 

     R.: V-aţi îndreptat spre politică şi aţi fost desemnat vicepreşedinte la PNL Făgăraş. De ce politică şi de ce PNL?
D.G.: Am o meserie liberală în primul rînd, dar eu consider că PNL este un partid istoric care trebuie să meargă înainte. Dar trebuie în primul rînd să îşi revină din căderea lui. De ce politică locală? Pentru că mi-am spus că dacă pentru mine am reuşit să fac ceva, să ajung aici, atunci cred că pot pune umărul să ajut comunitatea. Dacă pentru mine am putut pot şi pentru Făgăraş, nu? E logic. Da, m-au ales colegii în funcţia de vicepreşedinte. Pentru mine un lucru este foarte clar, nu aştept beneficii personale de la funcţia politică. Mă implic pentru că trebuie şi că vreau. Chiar aş fi mulţumit şi m-aş bucura ca şi alţi făgărăşeni să se implice în acest mod pentru ca împreună să ajutăm la dezvoltarea comunităţii noastre.
R.: PNL este într-o mare criză, iar de cîţiva ani pierde continuu din simpatia alegătorilor. A ajuns doar la 17% în sondaje. Credeţi că urmează PNŢ-CD-ului?
D.G.: Da, PNL este într-un moment în care trebuie să se regăsească şi să revină acolo unde îi este locul. Dar acest lucru se poate întîmpla prin implicarea oamenilor buni, sinceri şi morali, prin comunicare deschisă între astfel de oameni şi bineînţeles prin muncă. Eu am venit în politică atunci cînd am avut afacerea făcută. Niciodată nu am stat la mîna bugetului aşa cum alţii o fac, am realizat totul singur, muncind. Oamenii politici de azi indiferent de partid trebuie să-şi schimbe modul de a acţiona şi de a se implica, să nu mai aştepte beneficii personale de la partid. Nu urmează PNŢ CD-ului pentru că nu se compară.
R.: Putem vorbi de vinovaţi în cazul PNL?
Dr. D.G.: În PNL au fost decizii bune, decizii proaste, dar nu putem nominaliza persoane. Au fost greşeli de grup şi din lipsă de comunicare. Dacă intrăm în profunzimea subiectului ajungem la concluzia că totul se reduce la lipsa comunicării. Nu pot crede că există o persoană care vrea să împiedice buna funcţionare a unei organizaţii.
R.: Pe plan local, PNL a avut lideri? Dar în prezent?
Dr. D.G.: Da, a avut lideri. A avut lideri buni şi are şi în continuare. Pot spune însă că un lider dacă nu are cu cine lucra degeaba e lider. Acum este o echipă noua la PNL Făgăraş care vine din mediul privat în totalitate. Va fi un alt mod de lucru, o altă viziune, mai ales că niciun coleg din conducere nu lucrează cu banii publici. E altceva.
,,PNL trebuie să se relanseze, dar cu oameni noi şi cu idei noi”
R.: Actuala conducere a organizaţiei locale va reuşi să readucă numele acolo unde era în urmă cu decenii? Dar la nivel naţional?
Dr. D. G.: Este nevoie de o altă conducere pentru că PNL trebuie să se relanseze dar cu oameni noi, cu idei noi. Nu vreau să critic ceea ce a fost, fiecare are plusuri şi minusuri. Problema este ce facem în continuare ca să ieşim bine. Critica nu este bună. Toţi ştim ce a fost, cum s-a pus problema în PNL, dar ne interesează ce putem face bine pentru PNL şi implicit pentru Făgăraş. Trebuie să conştientizăm faptul că fără politică nu există democraţie, aşa este linia de astăzi.
R.: Cum vă veţi face auzită vocea în cadrul PNL?
D.G.: Susţinînd numai proiectele foarte bune ce implică Făgăraşul şi blocînd interesele personale dacă acestea vor fi.
R.: În curînd vor fi alegeri la PNL. Pe cine vedeţi lider al liberalilor din România?
D.G.: Momentan sînt două candidaturi depuse, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Se pare că şi Viorel Cataramă vrea să se implice. După ce a dispărut Brăteanu, în PNL n-a mai prea fost linişte. Îl văd pe Orban la vîrful PNL, dar de cînd s-a relansat Viorel Cataramă şansa ar putea fi de partea lui. (Lucia Baki)
 

Conducerea PNL Făgăraş
Preşedinte- Ioan Mareş,
Vicepreşedinţi: Gavrila Dan Dionisie, Bobeş Mircea, Lascu Iulian, Burghis Iulian Ioan, Cerghizan Marius Ioan, Pascu Ionut,
Membrii ai Biroului: Boeriu Daniel, Dragota Bogdan, Muntean Ovidiu, Muşat Florin, Ungureanu Bogdan, Mazilu Alexandru, Popa Ion, Pintea Cornel,
Trezorier: Leabu Iuliana Florentina.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 621 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4209362

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare