Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Coaste de porc caramelizate
Coaste de porc caramelizate Email

Cartofi aurii / Sos usturoi

Coaste de porc
Ingrediente: scăriţă de porc 1 kg (coaste de porc), sos soia 30 ml, ulei 50 ml, zahăr brun 30 gr, sare, piper, boia iute. 

Mod de preparare: Într-un bol se amestecă toate ingredientele (sare, piper şi boia iute). Amestecul obţinut se pune peste scăriţa de porc şi se masează bine carnea. Carnea se pune la frigider, la odihnit, 4 ore. Se ia carnea de la frigider şi se pune într-o tavă pentru cuptor. Se coace 3 ore la temperatura de 125 grade C.

Cartofi aurii

Ingrediente: cartofi 1 kg, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin măcinat
Mod de preparare: cartofii se spală bine şi se pun la fiert în coajă. Cînd s-au fiert se curăţă şi se taie în bucăţi mari. Se pun într-un bol şi se adaugă puţin ulei peste ei (pentru a se lipi condimentele mai bine şi mai uniform), se condimentează cu sare, piper, boia şi rozmarin. Cartofii se prăjesc în baie de ulei pînă devin aurii. 


Sos de usturoi
Ingrediente: smîntînă fermentată grasă 100 gr, maioneză 100 gr (de preferat făcută în casă), muştar 20 gr, usturoi 4-5 căţei (depinde cît de tare vreţi sa iasă), sare

Mod de preparare: Într-un bol se pune smîntîna, maioneza şi muştarul după care se zdrobesc peste acest amestec căţeii de usturoi. Se amestecă bine şi se asezonează cu sare după gust.

Plating:
 

     Pe un tocator mare de lemn se pun în centru coastele de porc tăiate în bucăţi mici (la 2 oase) pe o parte şi de alta se pun cartofii, iar într-un colţ se pune sosul de usturoi. Opţional se pot aşeza şi cîteva murături pe platou.
 

Poftă bună!

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 674 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4314480

Horoscop zilnic



Ziare